1 Ιουλ 2013

Η Ιερά Σύνοδος ξαναπροειδοποιεί για την νεοπροτεσταντική οργάνωση "Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση''. Ποιές οι ευθύνες των επισκόπων;Μία ακόμη «ιεραποστολική» εκστρατεία ενός προτεσταντικού σωματείου
Σε συνέχεια προηγούμενων προγραμματισμένων δραστηριοτήτων της, η νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» διοργανώνει μία ακόμη ευρείας κλίμακας προσηλυτιστική δραστηριότητα, με την ονομασία «Ιησούς του Ναυή 6», το χρονικό διάστημα 24 Ιουλίου -1 Αυγούστου, στους νομούς Καβάλας, Δράμας και Σερρών, με τη διανομή κειμένων της Καινής Διαθήκης, συνοδευομένων με προσηλυτιστικά έντυπα.
Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», που ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα, θεωρεί την Ορθόδοξη πίστη ως «πνευματικά δεσμά αιώνων», όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, τονίζουμε ότι η Ορθόδοξη Πίστη δεν είναι χθεσινό κατασκεύασμα, δεν αποτελεί ιδεολόγημα μιάς κινήσεως, αλλά είναι η ίδια η Αποστολική παρακαταθήκη (Γαλ. α΄ 11-12. Α΄ Κορ. ιε΄1-3). Γι' αυτή την πίστη ο απόστολος Παύλος τονίζει με έμφαση στους Γαλάτες: «Εάν ακόμα και ο άγγελος από τον ουρανό κηρύξει σε σας άλλο ευαγγέλιο διαφορετικό από εκείνο που σας κηρύξαμε, ας είναι ανάθεμα» (Γαλ. α΄ 8-9). Δηλαδή, μας προτρέπει να μην ακούμε κανέναν που δεν έχει σχέση με την Ορθόδοξη Πίστη.
Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, δηλαδή της Εκκλησίας, δεν έχουμε ανάγκη τις «προσφορές» των νεοφανών αιρετικών κινήσεων, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.
Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Δείτε σχετικά και :

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ. ΘΕΤΩ ΟΜΩΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΡΘΕΣ.
1. ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΛΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;
2. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΣ; ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ Ή ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ";
3. ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΟΙ ΝΑΟΙ ΜΑΣ (ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ) ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΙΜΑΝΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ ΤΟΥ;

ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΦΙΛΟΥΣ ΡΗΣΗ: "ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΓΚΟΛ ΕΣΥ ΒΑΖΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ"

ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com