2 Ιουλ 2013

Μεταγραφή στα δημοτικά 5.000 καθηγητών


Κυριάκος Μητσοτάκης και Εύη Χριστοφιλοπούλου πριν από τη διυπουργική σύσκεψη στο υπ. Οικονομικών

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Μεταγραφή στα δημοτικά 5.000 καθηγητών
Τη μετακίνηση 5.000 εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στο πλαίσιο άμεσης εφαρμογής της κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων, έθεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου στο πλαίσιο των προτάσεων που κατατέθηκαν για την κινητικότητα. Ειδικότητες ξένων γλωσσών, Καλλιτεχνικών, Πληροφορικής και γυμναστές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι διαπραγματεύσεις για το Δημόσιο πάντως αναμένεται να είναι επίπονες, καθώς κατά τη χτεσινή συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των υψηλόβαθμων στελεχών της τρόικας που κράτησε 2,5 ώρες, οι εκπρόσωποι των δανειστών, σύμφωνα με πληροφορίες, κράτησαν «σκληρή» στάση στο θέμα της παράτασης για την κινητικότητα, αλλά άκουσαν με προσοχή τις προτάσεις του υπουργείου κυρίως όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων, με αιχμή την πρόταση για την Εκπαίδευση.
Χωρίς να απορρίπτουν οριστικά το αίτημα για την παράταση στην κινητικότητα, έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τα σενάρια που παρουσίασε η ελληνική πλευρά τόσο για το πλεονάζον προσωπικό όσο και για τις απολύσεις και ανανέωσαν το ραντεβού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για αύριο Τετάρτη.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Είχαμε μια μακρά αλλά πιστεύω εποικοδομητική συζήτηση. Ακουσαν αυτά που είχαμε να τους πούμε», αφήνοντας «ανοιχτά» όλα τα ενδεχόμενα για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

ΕΘΝΟΣ,2/07/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com