4 Ιουν 2013

Από πότε ο εκπρόσωπος Τύπου της αρχιεπισκοπής Αθηνών ομιλεί εξ ονόματος ολοκλήρου της Εκκλησίας της Ελλάδος;ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Λυκούργος Νάνης
Καλό θα είναι ο κ Κονιδάρης αφ ενός μεν  να κατονομάσει εκείνους τους κληρικούς που μίλησαν για "καλάσνικοφ", αφ ετέρου δε να αποσαφηνίσει εις τι συνίσταται το "ταλιμπανικό κήρυγμα". Διευθύνσεις, παραπομπές και ονόματα κε Κονιδάρη. Είστε άραγε εις θέσιν να αποδείξετε όσα ισχυρίζεσθε;
Από κει και πέρα υπάρχει και μια άλλη διάσταση, την οποία φαίνεται να αγνοεί η συλλογιστική του κ.Κονιδάρη. Θα δύναται άραγε, χωρίς συνέπειες, ο ιεροκήρυκας να κατονομάζει από άμβωνος την πορνεία και την ομοφυλοφιλία  διαφθορά και διαστροφή ή θα παγιδευθεί στις δαγκάνες του φασιστικής υφής και εμπνεύσεως δήθεν αντιρατσιστικού, στην πραγματικότητα στραγγαλιστικού της ελευθερίας του προσώπου και αναπαράγοντος το φασισμό, νομοσχεδίου με προφανή συνέπεια τη φίμωση των ποιμένων;

Από πότε ο εκπρόσωπος Τύπου της αρχιεπισκοπής Αθηνών  ομιλεί εξ ονόματος ολοκλήρου της Εκκλησίας της Ελλάδος; Συνεδρίασε η ιερά σύνοδος της Ιεραρχίας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα; Σε ποιους μητροπολίτες ανατέθηκαν και με ποια κριτήρια οι σχετικές εισηγήσεις; Διεξήχθη εμπεριστατωμένη συζήτηση; Ετέθησαν οι διάφορες προτάσεις σε σχετική ψηφοφορία; Πώς λοιπόν ο κ.Κονιδάρης τις προσωπικές του απόψεις τις "λανσάρει" σαν θέσεις της Εκκλησίας;
………………………………………………………………………………………………….
Ακολουθεί το δημοσίευμα που έδωσε αφορμή για το σχόλιο
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
Του Αιμίλιου Πολυγένη
"Η επίσημη εκκλησία δεν ισχυρίζεται σε καμία περίπτωση ότι μέσω του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου γίνεται μια προσπάθεια να φιμωθεί η φωνή της", ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου κ. Χάρης Κονιδάρης, σε παρέμβαση του κατά την χθεσινή εκπομπή "Ανατροπή" του σταθμού Mega για την θέση της Εκκλησίας απέναντι στον αντιρατσιστικό νόμο.
Σε άλλο σημείο ο κ. Κονιδάρης ανέφερε ότι "επειδή ακούγονται πολλά τελευταία θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η Εκκλησία ουδέποτε παρεναιβει στην Κυβέρνηση η σε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό φορέα και ζήτησε την απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, ούτε φυσικά ζητήθηκε από κάποιον η παρέμβασή της."
"Σε καμία περίπτωση του κήρυγμα της Εκκλησίας το οποίο είναι το κήρυγμα του Ευαγγελίου, δεν προτρέπει σε μίσος κατά οποιοδήποτε ανθρώπου. Το κήρυγμα της αγάπης δεν μπορεί να προτρέψει σε μίσος…" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κονιδάρης.
Κλείνοντας ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου τόνισε: "Η Εκκλησία δεν έχει απολύτως τίποτα να φοβάται από ένα τέτοιο νομοσχέδιο και δεν φιμώνεται η φωνή της. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα ένας κληρικός να ομιλεί από τον άμβωνα και να κηρύτει τον Χριστό, και άλλο να κηρυτεί και να λέει να πάρουν τα καλάσνικωφ και να βγουν στους δρόμους."
"Το ένα κήρυγμα είναι ορθόδοξου κληρικού, και το άλλο κήρυγμα είναι ταλιμπάν", υπογράμμισε στην παρέμβασή του ο κ. Κονιδάρης.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος μίλησε περισσότερο σαν εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο έως καθόλου σαν εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος! Καλό θα είναι ο μητροπολίτης Καλαβρύτων να τον "σιγυρίσει"¨δεόντως!

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ, κανείς Έλληνας Ορθόδοξος κληρικός δεν μίλησε για καλάσνικοφ και να βγούμε στους δρόμους. Γιατί λοιπόν ο εκπρόσωπος τύπου της αρχιεπισκοπής μίλησε κατά τέτοιον τρόπο; Θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αποδείξει την Ελλαδική Εκκλησία δήθεν "προοδευτική";

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε των 5:43 μ.μ., αυτή ακριβώς είναι και η δική μου απορία. Έχει μήπως ο κ.Κονιδάρης υπόψιν την περίπτωση κάποιου ιερωμένου που μίλησε ή έγραψε για "καλάσνικοφ" και "έξοδο στους δρόμους"; Αυτήν την έννοια έχει και η πρώτη παράγραφος του σχολίου μου. Αν γνωρίζει κάτι σχετικό με κάποιον παρεκταπέντα κληρικό, ας κατονομάσει το συγκεκριμένο εκκλησιαστικό λειτουργό κι ας τον καταγγείλει κατ αρχήν στα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα και ακολούθως στην εκκλησιαστική παρεμβολή. Αλλέως, εάν δεν υφίσταται τέτοιο θέμα,που δεν υφίσταται κατά τη γνώμη μου, γιατί το δημιουργούμε εμείς με τις δηλώσεις μας; Επίσης, τι σημαίνει "ταλιμπανικό κήρυγμα"; Αυτή η αποστροφή του λόγου του κου εκπροσώπου χρήζει οπωσδήποτε αποσαφηνίσεως προς άρσιν παρεξηγήσεων. Διότι, και τυφλώ δήλον, ότι ο συγκεκριμένος όρος είναι απ τους πλέον κακοποιημένους απ τις γραφίδες των εντολοδόχων της Νέας Τάξης. Οι λεγάμενοι, την προσήλωση στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και την Ορθόδοξη Παράδοση, την αγάπη προς την Πατρίδα, τη συμμόρφωση προς τις επιταγές της ηθικής και την πίστη προς την αξία της οικογένειας τις διαβάλλουν σαν "ταλιμπανισμό". Ο αληθινός "ταλιμπανισμός" είναι ο ταλιμπανισμός των φονταμενταλιστών της "πολιτικής ορθότητας" που χρησιμοποιούν τον ταλιμπανισμό των ισλαμοφασιστών για να αλλάξουν σο παγκόσμιο status quo (βλέπε Συρία, Αραβική Άνοιξη, Μουσουλμανική Αδελφότητα)και επιχειρούν δολίως να ποινικοποιήσουν την ελεύθερη έκφραση με το γέμον ρατσιστικής διαθέσεως δήθεν αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εναντίον του οποίου ο κος εκπρόσωπος θα έπρεπε να τοξεύσει τα βέλη του!
Υ.Γ.: Σε λίγες ημέρες οι σοδομίτες θα διαφημίσουν την ανομολόγητη διαστροφή τους στην πρωτεύουσα της Ελλάδος, που εκκλησιαστικά υπάγεται στη δικαιοδοσία της αρχιεπισκοπής Αθηνών. Μέχρι τώρα δεν είδαμε κάποια αντίδραση, τόσο απ τον πηδαλιούχο του τοπικού εκκλησιαστικού σκάφους όσο κι απ τον εκπρόσωπό του. Πλειοδοσία όμως σε "αντιρατσισμό" είδαμε!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΑΙΣΧΥΝΗΣ!

ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να συναινέσω στα καμώματα της παγκοσμιοποίησης που τείνει να καταλύσει σχεδόν όλες τις ηθικές αξίες.
Ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος μίλησε ποτέ για τους γάμους των ατόμων του ιδίου φύλου;; (Θα ήθελα να το γνωρίζω).
Τι γράφει σχετικώς η Καινή Διαθήκη;;;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com