11 Μαΐ 2013

Επιστράτευση των καθηγητών τη Δευτέρα, επικαλούμενη λόγους κοινωνικής ανάγκης, έλαβε η κυβέρνηση. Καρατομήθηκε ο επικεφαλής της ΟΛΜΕ


30-04-13 Δήλωση του Υπουργού Παιδείας για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου
ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΟΡΕΙΑΣ
Επιστράτευση για ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών
Την απόφαση για επιστράτευση των καθηγητών τη Δευτέρα, επικαλούμενη λόγους κοινωνικής ανάγκης, έλαβε αργά χθες το απόγευμα η κυβέρνηση.
Η επιλογή αυτή, που είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί τις προηγούμενες ημέρες καθώς το ΔΣ της ΟΛΜΕ επέμενε στη στάση του να προκηρύξει κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, οριστικοποιήθηκε ύστερα από συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Παιδείας, χθες το μεσημέρι. Ο κ. Σαμαράς επισήμανε την ανάγκη η απόφαση για επιστράτευση να ανακοινωθεί άμεσα και παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε μέχρι εκείνη την ώρα οριστική απόφαση των ΕΛΜΕ, διότι -όπως επισήμανε και στον κ. Αρβανιτόπουλο- δεν θα μπορούσε να ρισκάρει περιμένοντας τις αποφάσεις των καθηγητών στις 15 του μηνός, 48 ώρες δηλαδή πριν από την επίσημη έναρξη των εξετάσεων.

Ο κ. Σαμαράς, αφού συζήτησε με τον υπουργό Παιδείας και ενημερώθηκε για τη στάση των εκπροσώπων των καθηγητών, μίλησε τηλεφωνικά με τον γ.γ. του Υπουργικού Συμβουλίου Τ. Μπαλτάκο και του ζήτησε τη νομική του άποψη για το εάν είναι δυνατόν να υπάρξει επιστράτευση πριν από την επίσημη προκήρυξη της απεργίας. Ο κ. Μπαλτάκος επικαλέστηκε λόγους εθνικής ανάγκης, του επισήμανε ότι υπάρχει πλήρης νομική κάλυψη και σημείωσε ότι η απόφαση αυτή πρέπει να ληφθεί άμεσα, καθώς απαιτείται και χρόνος για την επίδοση των φύλλων πορείας.
Ο πρωθυπουργός ύστερα και από αυτή την επικοινωνία έδωσε την εντολή στον κ. Αρβανιτόπουλο να προετοιμάσει τη σχετική διαδικασία.
Καρατομήθηκε ο επικεφαλής της ΟΛΜΕ
Με απόφαση του γραμματέα της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, διεγράφη από το κόμμα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και στέλεχος της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Νίκος Παπαχρήστος, μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας για απεργία εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. «Οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ βρίσκουν απέναντι την κοινωνία, δεν ταιριάζουν σε εκπαιδευτικούς και σίγουρα βρίσκουν αντίθετη την πλειονότητά τους. Αποτελούν αντιγραφή χρεοκοπημένων συνδικαλιστικών πρακτικών, που αγνοούν τον αγώνα και την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους», δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης, δικαιολογώντας την αποπομπή Παπαχρήστου.
ΕΘΝΟΣ,11/05/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com