10 Μαΐ 2013

Στο Μεγάρο Μαξίμου ο υπουργός Παιδείας για την απεργία της ΟΛΜΕ


Στο Μαξίμου ο υπουργός Παιδείας για την απεργία της ΟΛΜΕ
Στο Μέγαρο Μαξίμου μεταβαίνει ο υπουργός Παιδείας, κ. Κ. Αρβανιτόπουλος προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τις εξελίξεις σχετικά με την απεργία των καθηγητών της ΟΛΜΕ την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.
Λίγο νωρίτερα και μετά απο τρίωρη συνεδρίαση, το ΔΣ της ΟΛΜΕ πρότεινε στα μέλη της απεργία τις πρώτες 6 ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων (24ωρη στις 17 Μαίου και πενθήμερη 20 με 24 του μήνα). Την απόφαση αυτή θα κληθούν να επικυρώσουν στις 15 Μαίου οι πρόεδροι όλων των ΕΛΜΕ της χώρας.

Ως προϋπόθεση η ηγεσία της ΟΛΜΕ ζήτησε σήμερα από τους προέδρους των ΕΛΜΕ να μεταφέρουν στη γενική συνέλευση τους αποφάσεις απο τα μέλη τους στις οποίες να έχει υπάρξει απαρτία (δηλαδή αποφάσεις συνέλευσης των μελών της με το 30% των μελων της τουλάχιστον παρόντα).
«Δεν θέλουμε αυτή να είναι μια απεργία συνδικαλιστών, αλλά μια απεργία που να τη στηρίξει και να την θέλει ο κλάδος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΔΣ της.
«Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει έστω και τώρα τις ευθύνες της και να πάρει πίσω την απόφαση της», σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ. Τόνισε ακόμη ότι ο κλάδος των καθηγητών δεν επιθυμεί μια απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά αναγκάζονται τελικά να απεργήσουν απο την «ολομέτωπη επίθεση που δέχονται απο την κυβέρνηση».
«Αν μας επιστρατεύσουν κι εμάς δεν θα υπάρχει κανείς που να μην τον έχουν επιστρατεύσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχρήστος. Και κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση επιστρατεύει όποιον διεκδικεί τα δικαιώματα του.
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ – ΑΜΠ
kerdos online 10/5/2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com