11 Μαΐ 2013

Απόψεις για την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους καθηγητές


Λέγεται ότι….
Α. Είναι υποχρέωση του δημοσίου υπαλλήλου να πάει όπου τον χρειάζεται η υπηρεσία του… 
- Ναι, αλλά στις ομάδες των δημοσίων υπαλλήλων που μετατίθενται υποχρεωτικά με απόφαση της υπηρεσίας δίνονται και τα εξής πλεονεκτήματα: ειδικό μισθολόγιο, έξοδα μετάθεσης,δυνατότητα στέγασης και δωρεάν καθημερινής μετακίνησης στην υπηρεσία, σίτιση σε λέσχες και ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΟΥ/ΤΗΣ εκπ/κου ΣΥΖΥΓΟΥ στον τόπο υποχρεωτικής υπηρεσίας!!! 
- Ναι, αλλά η κάλυψη του κενού ήταν ήδη θεσμοθετημένη με υποχρεωτική απόσπαση,ήτοι για ένα χρόνο. Άρα, αρκούσε η ενεργοποίηση της διάταξης.
Προς τι η υποχρέωση ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ για ΠΕΝΤΕ χρόνια, με απώλεια της θέσης στον τόπο που ανήκει οργανικά ο εκπαιδευτικός; Αν χάσει τη θέση του, πώς και πότε θα επιστρέψει στον τόπο του και στην οικογένειά του;

Β. Το Υπουργείο θα καλύψει τα κενά στα σχολεία, με τους τεμπέληδες καθηγητές… Ερωτάται το Υπουργείο:
-Οι καθηγητές αποσπούν κάθε χρόνο 800καθηγητές στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου;
-Οι καθηγητές αποσπούν στα γραφεία των βουλευτών τους συναδέλφους;
-Οι καθηγητές επανέφεραν τη μοριοδότηση των ημετέρων αποσπασμένων στο υπουργείο με βάση την οργανική τους κι όχι τον τόπο που υπηρετούν;
-Οι καθηγητές αποφασίζουν τη στελέχωση των Γραφείων Εκπ/σης με εκπαιδευτικούς αντί για διοικητικούς υπαλλήλους;
Γ. Το Υπουργείο θέλει να βελτιώσει την παιδεία, αλλά οι καθηγητές δεν βοηθούν…. Ερωτάται το Υπουργείο:
- Οι καθηγητές κλείνουν τα σχολεία από τις 15 Μαϊου κάθε χρόνο;
- Οι καθηγητές θέσπισαν τις εξετάσεις στους μαθητές επί έξι χρόνια,  ενισχύοντας την παραπαιδεία;
-Οι καθηγητές έβαλαν 29 μαθητές στο τμήμα;
-Οι καθηγητές άρχισαν την ενισχυτική διδασκαλία τον Απρίλιο;
- Οι καθηγητές αλλάζουν τα ωρολόγια προγράμματα κάθε χρόνο;
Κανένας καθηγητής ποτέ δεν θα ήθελε να ταλαιπωρήσει και να στραφεί κατά των μαθητών του. ΚΑΝΕΙΣ και ΠΟΤΕ, κατηγορηματικά! Γι’αυτό άλλωστε η απόφαση της ΟΛΜΕ δεν πάρθηκε εν μία νυκτί, γι’αυτό και όλες αυτές τις ημέρες δεν υπάρχει άλλο θέμα συζήτησης μεταξύ των καθηγητών.
Μόνο προβληματισμός… Αλλά δεν αντέχουμε άλλο πια….!!!
Απολύσεις με άλλα μέσα, χωρίς κόστος, νόμιμα και νοικοκυρεμένα
Μετά τη προχθεσινή συνάντηση Αρβανιτόπουλου - ΟΛΜΕ ο κ. Υπουργός στη δήλωσή του ανέφερε ότι «όπως όλοι οι εργαζόμενοι έτσι και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βάλουν πλάτη προκειμένου η χώρα να βγει από τη δύσκολη θέση» και ότι « οι εξετάσεις σε κάθε περίπτωση, θα πραγματοποιηθούν κανονικά».
Από εκείνη τη στιγμή πήραν μπρος τα κάθε είδους παπαγαλάκια: οι καθηγητές δεν θέλουν να εργαστούν 2 ώρες παραπάνω, οι καθηγητές δεν θέλουν να βάλουν πλάτη, οι Έλληνες καθηγητές εργάζονται λιγότερο από τους καθηγητές των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών κλπ κλπ.
Η ΟΛΜΕ όμως δεν έχει τη δυνατότητα να μοιράζει λαπ τοπ σε δημοσιογράφους, ούτε έχει υπερσύγχρονους παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά των δημοσιογράφων, ούτε έχει δικά της παρκινγκ για να σταθμεύουν δωρεάν τα αυτοκίνητά τους οι δημοσιογράφοι, ούτε έχει τη δυνατότητα για να βελτιώσει τις συντάξεις των καθηγητών να επιβάλει φόρο σε κάθε προϊόν (αγγελιόσημο) όπως οι δημοσιογράφοι!!! Φανταστείτε να ζητούσαν οι εκπαιδευτικοί από όλους τους γονείς με την εγγραφή του παιδιού τους στο σχολείο και 100 ευρώ για το ταμείο τους.
Αφού λοιπόν δεν έχουν τέτοιες δυνατότητες οι εκπαιδευτικοί γιατί να τους ρωτήσουμε για τα αιτήματά τους; Γιατί να τους καλέσουμε στα μικρόφωνά μας; Απλά, έχουν άδικο.
Όσο αφορά τα αιτήματα: Οι εκπαιδευτικοί πλέον με το ενιαίο μισθολόγιο, αμείβονται με 650 – 1000 ευρώ και καταληκτικό μισθό τα 1350. Ο κλάδος των εκπαιδευτικών είναι ο μόνος κλάδος δημοσίων υπαλλήλων για τους οποίους θεσπίσθηκε δια νόμου συσσίτιο όπου υπάρχουν στρατιωτικές μονάδες!!! Καταργήθηκαν οι άδειες για μεταπτυχιακά και διδακτορικά αλλά και τα επιδόματα όσων εκπαιδευτικών είχαν ήδη αποκτήσει!!! (φαίνεται δεν πρέπει οι δάσκαλοι των παιδιών μας να γίνονται καλύτεροι). Δεκάδες εκπαιδευτικοί στη τρέχουσα σχολική χρονιά αρνήθηκαν το διορισμό τους.
Αν αυτά δεν είναι «πλάτη», τότε συγνώμη, αλλά δεν ζητάτε να βάλουν «πλάτη» αλλά ….ένα άλλο μέρος του σώματος !!!
Τούτο που ζητάει τώρα το υπουργείο είναι το τελειωτικό κτύπημα : Δημιουργούνται τμήματα των 30 μαθητών ( κατώτατο όριο τάξης 25 μαθητές) και όσοι εκπαιδευτικοί περισσεύουν θα μετακινηθούν σε όλη τη περιφέρεια. Αν δεν υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι το «θέλουν» τότε το υπουργείο μπορεί να τους στείλει σε όποιο μέρος της Ελλάδος θέλει !!!
Δηλαδή αν ένας δάσκαλος δεν συμφωνήσει να πάει πχ από τη Δράμα στη Βέροια ή από το Βόλο στα Τρίκαλα ή από το Καρπενήσι στη Χαλκίδα τότε μπορεί να το υπουργείο να τον στείλει από τη Δράμα στη Σπάρτη και από τη Φλώρινα στη Ρόδο. Περί αυτού πρόκειται. Μα, θα πει κάποιος, δεν το καταλαβαίνουν ότι αυτό δεν γίνεται και ότι θα διαλυθούν χιλιάδες οικογένειες; Φυσικά και το καταλαβαίνουν αλλά «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
Και σκοπός τους είναι να γίνουν χιλιάδες παραιτήσεις. Με απλά λόγια, απολύσεις με άλλα μέσα, χωρίς κόστος, νόμιμα και νοικοκυρεμένα.
Ως προς το, γιατί παραμονές των πανελληνίων εξετάσεων η απεργία, αρκεί να μας απαντήσει ο υπουργός γιατί παραμονές των πανελληνίων εξετάσεων το νομοσχέδιο για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις;
Ας αποσύρει ο υπουργός τα σχεδιαζόμενα για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις και το αυξημένο κατά 2 ώρες ωράριο θα διαπιστώσει δεν είναι «αιτία πολέμου».
Εκτός αν αυτό θέλει: ή δέχεστε τις 2 παραπάνω ώρες ή πάμε και στις υποχρεωτικές μεταθέσεις. Αν είναι έτσι, τότε δυστυχώς ο κ. Αρβανιτόπουλος δεν γνωρίζει ούτε κατ’ ελάχιστο τους εκπαιδευτικούς τους οποίους διοικεί αν και είναι και ο ίδιος καθηγητής.
*Για τα διαχρονικά λάθη της ΟΛΜΕ και των εκπαιδευτικών – συνδικαλιστών, θα επανέλθουμε. 
"Πετραίος"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κανένας δημοσιογράφος δεν κατάλαβε την ουσία της αύξησης του ωραρίου των καθηγητών !

Στην ουσία δεν πλήττονται οι ίδιοι οι καθηγητές, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες νέοι κάτω των 35 ετών, απόφοιτοι ή σπουδαστές καθηγητικών σχολών, που θα διοριστούν ( πλέον, με μηδενικές προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών τα επόμενα 10-15 χρόνια ) τη... Δευτέρα Παρουσία !!! Γι' αυτό είναι οι δημοσιογράφοι, για να ανακαλύπτουν πράγματα. Ακόμα και το 1/3 των φετινών υποψηφίων των Πανελλαδικών θα μπει σε καθηγητικές/διδασκαλικές σχολές, άρα και αυτοί δεν θα διοριστούν ΠΟΤΕ !!! Καληνύχτα, ΜΜΕ, τίποτα δεν έχετε καταλάβει ...

Μεγάλοι χαμένοι της αύξησης του ωραρίου είναι άλλοι, οι υποψήφιοι,οι φοιτητές και οι νέοι ! Γιατί ; Δείτε :


Προς τους αποφοίτους καθηγητικών σχολών ( και τους γονείς τους ), τους φοιτητές καθηγητικών σχολών ( Φιλοσοφική, Φυσικομαθηματικά, Θεολογία, Γυμναστές, ξενόγλωσσες κλπ ), τους υποψήφιους μαθητές των σχολών αυτών στις Πανελλαδικές ( και τους γονείς τους ).

Όλοι εσείς που συμμετείχατε στις Πανελλαδικές ( και οι γονείς ξόδεψαν , επίσης, μεγάλα ποσά ) και είχατε αγωνία για το μέλλον σας, με τις πρόσφατες αλλαγές του Υπουργείου Παιδείας και της τρικομματικής κυβέρνησης ξεχάστε την οποιαδήποτε περίπτωση επαγγελματικής αποκατάστασης στην Εκπαίδευση. Ουσιαστικά χάνουν την εργασία τους περίπου 10.000 αναπληρωτές από φέτος και θα προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι για 200-300 ευρώ. Επιπλέον, από το 2011 οι γεννήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 15.000 ( τα επόμενα χρόνια η μείωση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και σε συνδυασμό με την μετανάστευση πολλών οικογενειών ) ο αριθμός μαθητών στα Γυμνάσια και στα Λύκεια θα μειωθεί κατά το 1/ 3 πράγμα που σημαίνει μηδενικές προσλήψεις στα επόμενα 10-15 χρόνια.

Το πρόβλημα από την αύξηση κατά 2 ωρών του ωραρίου των καθηγητών δεν πλήττει τους ίδιους αλλά δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές, απόφοιτους όλων των καθηγητικών σχολών, όσους σπουδάζουν τώρα στις καθηγητικές σχολές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και όσους τώρα ή στο μέλλον ετοιμάζονται για να σπουδάσουν σε καθηγητικές σχολές ! Αυτό είναι το θλιβερό μέλλον για 150.000 αποφοίτους, 100.000 φοιτητές και 30.000 υποψηφίους εκπαιδευτικών σχολών. Δηλαδή, βέβαιη ανεργία ή υποαπασχόληση για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια !

Αλήθεια, όλοι εσείς οι γονείς που πληρώσατε για να δείτε τα παιδιά σας σε κάποια εργασία, εσείς δεν έχετε ψυχή να τα βλέπετε τώρα άνεργα και χωρίς μέλλον ; Ακόμα και οι γονείς των υποψηφίων μαθητών στις Πανελλαδικές, μαθητών που κατά το 1 / 3 μπαίνουν σε σχολές της Εκπαίδευσης, δεν αγωνιάτε με τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας που στο μέλλον θα κρατούν άνεργα τα παιδιά σας ; Ή μήπως για τα άλλα παιδιά που θα δώσουν Πανελλαδικές το μέλλον της Τρόικα και των εδώ κυβερνητικών συνεταίρων δεν τους ετοιμάζει μια θέση στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ ή στη λίστα για μετανάστευση στο εξωτερικό ; Η επιστράτευση των καθηγητών «θάβει» τα όνειρα των απόφοιτων, φοιτητών και υποψηφίων σχολών που οδηγούν στην Εκπαίδευση!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com