20 Μαΐ 2013

Ψήφισμα Ιερέων Ι.Μ.Καλαβρύτων και Αιγιάλειας για το σχέδιο Νόμου κατά του ρατσισμού


Συγκεντρωθήκαμε σήμερα  Δευτέρα 20.05.2013, και ώρα 11.00 πμ,  στα πλαίσια της εκτάκτου ιερατικής μας συνάξεως, στο Κέντρο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» και αφού ενημερωθήκαμε λεπτομερώς από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αγιαλείας κ. Αμβρόσιο διά το σχέδιο Νόμου κατά του ρατσισμού, το οποίο έχει κατατεθεί στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής και τις επόμενες μέρες πρόκειται να ψηφιστεί και να ισχύσει ως Νόμος του Κράτους , ομοφώνως αποφασίσαμε να εκδώσουμε το παρακατω ψήφισμα:
Όλοι οι ιερείς είμεθα αντίθετοι και σαφώς καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού, η οποία στρέφεται κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία .

 Ωστόσο, το σχετικό Νομοσχέδιο  κατά του ρατσισμού, όπως είναι μέχρι αυτή τη στιγμή διατυπωμένο, επιχειρεί στο όνομα του πολέμου κατά του ρατσισμού να φιμώσει την ελευθερία της σκέψεως και του λόγου.
Απαγορεύει σε οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη να εκφράσει ελεύθερα και δημόσια την άποψή του προκειμένου να στηλιτεύσει εκφυλιστικά κοινωνικά, όπως η πορνεία, η ομοφυλοφιλία, η εμπορία ναρκωτικών, θρησκευτικά, όπως είναι η αίρεση  του Χιλιασμού, η Μασωνία, ο ισλαμικός νόμος της σαρία, στο όνομα του οποίου κατασφάζονται σήμερα οι αραβικοί χριστιανικοί πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής, καθώς και πολιτικά φαινόμενα που έχουν άμεση σχέση με την ηθική και την απονομή του δικαίου, ενοχοποιώντας το νομοσχέδιο αυτό ακόμα και την πρόθεση κάποιου να εκφέρει μία απλή γνώμη για τα ανωτέρω φαινόμενα εναντίον ομάδων ή ατόμων που με την στάση τους προσβάλλουν την δημοσία αιδώ. Με αποτέλεσμα αφ ενός μεν, να παραβιάζεται η ελευθερία του λόγου, που σαφώς προβλέπεται από το Σύνταγμα, και αφ ετέρου να νομιμοποιούνται σαφώς τα ανωτέρω παθολογικά φαινόμενα, που ουσιαστικά εκμηδενίζουν και αφανίζουν την ηθική, εθνική και θρησκευτική υπόσταση του έθνους μας.
Παράλληλα, επιχειρείται ουσιαστικά  η φίμωση της Εκκλησίας, καθώς εμείς  οι φορείς της  δεν θα μπορούμε πλέον να ενημερώνουμε ελεύθερα,  από τον άμβωνα ,τον πιστό λαό για καταστάσεις που σαφώς έρχονται σε αντίθεση με τον ευαγγελικό λόγο. Αφήνοντας ελεύθερες τις κάθες είδους αιρέσεις να λυμαίνονται τις ψυχές των χριστεπωνύμου πληρώματος.
Αισθανόμεθα ως διάκονοι του λόγου του Θεού, ότι καταργούμεθα και ασφυκτικά πιεζόμεθα προς μία αφωνία και απραξία.
Κατόπιν τούτων εντόνως διαμαρτυρόμεθα και ομοφώνως  απαιτούμε, εκφράζοντες, πιστεύουμε , και το πνεύμα κάθε ελευθέρου προσώπου, την απόσυρση του Νομοσχεδίου κατά του ρατσισμού, στην μορφή που σήμερα τα όργανα της Πολιτείας επιχειρούν να το επιβάλλουν στο δημοκρατικό  λαό μας.
Αποφασίζουμε ότι:
Α. Συμφωνούμε απολύτως με  το σχετικό άρθρο που ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας , τον οποίο και στηρίζουμε στην προσπάθειά του να αποτελέσει μία μοναδική  φωνή διαμαρτυρίας  στο χώρο της Ελλαδικής Εκκλησίας
Β. Θα ενημερώσουμε το πιστό λαό για το Νομοσχέδιο αυτό και τις τραγικές  επιπτώσεις του  στη ζωή μας. Προς περαιτέρω αφύπνισή του θα χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες των Εκκλησιών για τρεις ημέρες, από 12.00-12.15 το μεσημέρι κατά την διάρκεια συζήτησης του Ν/Σ.
Γ. Θα εντείνουμε τον αγώνα μας σε περίπτωση που το σχετικό Νομοσχέδιο δεν αποσυρθεί και ψηφιστεί.
Δ. Το παρόν Ψήφισμα να δημοσιευθεί στα ΜΜΕ.
Ε. Να επιδοθεί στην Ιερά Σύνοδο, την Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου
ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Έπονται υπογραφές

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο δεσπότη των καλαβρύτων για την παρρησία και την αγωνιστικότητά του! οι άλλοι επίσκοποι τι κάνουν;

Ανώνυμος είπε...

Τι κάνουν; Μήπως τρέχουν σε συλλείτουργα;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com