12 Απρ 2013

Φυλλάδια της Κίνησης «Φαλούν Ντάφα» σε σπίτια Ορθοδόξων στη Λεμεσό


falun1
Φυλλάδια της Κίνησης Φαλούν Ντάφα (μέγας νόμος) ή Φαλούν Γκονγκ (νόμος του τροχού, βουδιστικός νόμος), έκαναν τις τελευταίες ημέρες την εμφάνισή τους σε γραμματοκιβώτια Ορθοδόξων πιστών στη Λεμεσό.

Οι συγγραφείς του εντύπου αυτού ισχυρίζονται ότι: «με την εξάσκηση του Φαλούν Γκονγκ, που είναι μια κινεζική ενεργειακή άσκηση για τη βελτίωση του νου και του σώματος, επιτυγχάνεται η υγεία μέσα από ήρεμες ασκήσεις και διαλογισμό. Βελτιώνεται επίσης ο χαρακτήρας του ατόμου, με βάση τη συστηματική μελέτη και εφαρμογή στην καθημερινή ζωή των θεμελιωδών αρχών: Αλήθεια (Τζεν), Καλοσύνη (Σαν) και Ανεκτικότητα (Ρεν).
Η κίνηση μάς καλεί σε δωρεάν εκμάθηση των ασκήσεών της, οι οποίες εφαρμόζονται σε συγκεκριμένους ανοικτούς χώρους στη Λευκωσία και τη Λεμεσό.
Δεν παραλείπει να μας ενημερώσει και για τις διώξεις που υφίσταται τα μέλη της από την κυβέρνηση της Κίνας.
Τι είναι όμως το Φαλούν Γκονγκ;
Το Φαλούν Γκονγκ είναι μια αρχαία κινέζικη μέθοδος Διαλογισμού με κύρια της στοιχεία το Κι, το Τάι Τσι και το Τάι Κβο Ντο. Έχει επίσης γενικότερα στοιχεία από το Βουδισμό, Ταοϊσμό και τον Κομφουκιανισμό.
Σύμφωνα με το Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Θρησκειών και Αιρέσεων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου (βλπ σελ. 1035), «η κίνηση αυτή ιδρύθηκε το 1992 από κάποιο μυστηριώδη πρώην δάσκαλο πολεμικών τεχνών, τον LiHongzhi. Δραστηριοποιείται με δικό της σύστημα πρακτικών βασισμένες στην Αλήθεια, Καλοσύνη, Ανεκτικότητα, που είναι η βασική αρχή του Σύμπαντος».
Τα μέλη της οργάνωσης σύμφωνα με το Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό του Θεοφιλεστάτου, «πιστεύουν ότι έφτασε το τέλος του κόσμου και ότι με το Φαλούν θα εμποδίσουν τον διάβολο από του να καταστρέψει την ανθρωπότητα».
«Οι ασθένειές σας θα εξαλειφθούν κατευθείαν από εμένα» γράφει ο ιδρυτής της κίνησης  Li Hongzhi σ’ ένα από τα βιβλία του, τα οποία οι οπαδοί του θεωρούν ως ιερά. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κοινωνία βρίσκεται σε τέτοια παρακμή, που οι άνθρωποι μετενσαρκώνονται σε δαίμονες-πολλοί από τους οποίους είναι μεταμφιεσμένοι σε μοναχούς».
falun2
Ο ιδρυτής της Κίνησης Li Hongzhi
Σύμφωνα με ερευνητή της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, ο αρχηγός της κίνησης απέκτησε τεράστια περιουσία πουλώντας στους οπαδούς του, βιβλία του, τη φωτογραφία του, βιντεοταινίες, καθώς και μαξιλάρια διαλογισμού. Αυτοί πιστεύουν ότι αποκτούν υπερφυσικές ικανότητες μόλις γίνουν οπαδοί του, καθώς ο Li Hongzhi διδάσκει ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της κίνησής του έχουν δυνάμεις ανώτερες από τους άλλους ανθρώπους.
Για τους επιστήμονες διακηρύττει ότι οι πλείστοι εξ αυτών είναι εξωγήινοι καθώς προέρχονται από άλλους πλανήτες.
Η Κινεζική κυβέρνηση το 1999 έθεσε εκτός νόμου την οργάνωση Φαλούν Ντάφα κρίνοντάς την επικίνδυνη και κατηγορώντας την ότι α) κάνει πλύση εγκεφάλου στα μέλη της, β) τα μέλη λατρεύουν τον Li, γ) έχουν μυηθεί στην οργάνωση κρατικοί αξιωματούχοι, για να μάθει τα μυστικά του κράτους, δ) προτρέπει τα μέλη της να μην λαμβάνουν φάρμακα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία τους και να πεθαίνουν, ε) τα μέλη της παρουσίασαν συμπτώματα παράνοιας, διανοητικής σύγχυσης, φόβου, υστερίας, υποφέρουν από παραισθήσεις, αυτοκτόνησαν, ή σκότωσαν συγγενείς και φίλους, στ) ευθύνεται για εξαπάτηση μελών της και ζ) καλλιεργεί τη δεισιδαιμονία και τις προλήψεις.
Από τα λίγα που παραθέσαμε βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η οργάνωση Φαλούν Ντάφα ή Φαλούν Γκονγκ δεν έχει καμία σχέση με το Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία, καθώς διδάσκει πράγματα αντιχριστιανικά και παράλογα. Κηρύττει επίσης διδασκαλίες και πρακτικές ανατολικών θρησκειών, όπως είναι ο διαλογισμός, η μετενσάρκωση, η πανσυμπαντική δύναμη κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com