12 Απρ 2013

Διεθνές σεμινάριο στην Κομοτηνή για τον διαθρησκευτικό διάλογο (12 – 20 Απριλίου 2013)


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ
Διεθνές σεμινάριο στην Κομοτηνή για τον διαθρησκευτικό διάλογο
Η συζήτηση για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την Ειρηνική επίλυση συγκρούσεων ξεκινάει σήμερα
Η System and G με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, διοργανώνει στην Κομοτηνή το Διεθνές Σεμινάριο “Mind Games”, 12 – 20 Απριλίου 2013. Σε μια εποχή, που οι συγκρούσεις με φόντο την θρησκεία μαίνονται μεταξύ των κοινωνιών, ο αραβικός κόσμος κάνει σημαντικά βήματα προς την ελευθερία και τη δημοκρατία και η Ευρωπαϊκή Κοινότητα  δέχεται πολλές πολιτικές πιέσεις, έρχεται το «Mind Games». Ένα διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα συγκεντρώσει 24 νέους συμμετέχοντες (από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Σουηδία, τη Λετονία, Ισραήλ και Παλαιστίνη) για 7 ημέρες (12- 20 Απριλίου 2013) στην Κομοτηνή.
Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει ποιοτική κατάρτιση για μία σειρά από καίρια ζητήματα που απασχολούν σήμερα την κοινωνία. Ιστορικά και σημερινά παραδείγματα καλής πρακτικής πάνω στον δια-θρησκειακό διάλογο, κατανόηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και του σημαντικού ρόλου τους, θρησκευτικές συγκρούσεις και ειρηνικοί τρόποι επίλυσης διαφορών αποτελούν τον βασικό κορμό του περιεχομένου του προγράμματος. 

Μέσα από μεθόδους μη τυπικής εκπαίδευσης όπως συζητήσεις, προσομοιώσεις, ομάδες εργασίας, παιχνίδια και πολλά άλλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επανεξετάσουν ζητήματα που απασχολούν  την κοινωνία των πολιτών σήμερα και να καταρτιστούν αναλόγως, ώστε να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου. Εξοπλισμένοι με νέα εργαλεία και μεθοδολογίες που παρέχονται από ειδικούς εκπαιδευτές σε θέματα επίλυσης συγκρούσεων με ειρηνικό τρόπο, μετά το πέρας του σεμιναρίου οι νέοι θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν τις δικές τους δράσεις ώστε να φέρουν στην δική τους πλέον κοινότητα την  τόσο αναγκαία θετική αλλαγή. 
Όλο το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν και 6 εθελοντές του  Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής.
Χρόνος,12/04/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com