15 Μαρ 2013

Υπουργός Παιδείας Κύπρου Κυριάκος Κενεβέζος: “Το Υπουργείο επιθυμεί να στρέψει την προσοχή των νέων μας σε στόχους και αξίες …σε μια πατρίδα χωρίς κατοχή.”


Χαιρετισμός  του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου στην τελετή βράβευσης του μαθητικού διαγωνισμού που προκήρυξε η Ιερά Αρχιεπισκοπή με θέμα: «Ο καταναλωτισμός ως ψευδαίσθηση ευτυχίας και η χρήση αγαθών του κόσμου κατά την ορθόδοξη χριστιανική θεολογία»
Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013, Ώρα 10:00 π. μ.
Μέγα Συνοδικό Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου
Μακαριότατε,
Φίλοι, φίλες εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί μαθητές, μαθήτριες
Εκφράζω τις ιδιαίτερές μου ευχαριστίες για την τιμή που μου γίνεται σήμερα, να παρευρεθώ σε αυτή την καθ΄όλα λαμπρή τελετή, για την βράβευση των μαθητών μας που διακρίθηκαν στον ΣΤ’ Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Ο καταναλωτισμός ως ψευδαίσθηση ευτυχίας και η χρήση αγαθών του κόσμου κατά την ορθόδοξη χριστιανική θεολογία».

Είναι με ειλικρινή αισθήματα που επιθυμώ να συγχαρώ τόσο την Ιερά Αρχιεπισκοπή, όσο κι εσάς προσωπικά Μακαριότατε για την καθιέρωση του ετήσιου αυτού θεσμού, ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα στους νέους μας να δημιουργήσουν με ποικίλους τρόπους, να καλλιεργήσουν τις δυνατότητές τους και να προβληματιστούν πάνω σε σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα στους νέους μας να εντρυφούν σε κείμενα της ορθόδοξης γραμματείας, μέσα από τα οποία αντλούνται διδάγματα ζωής. Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύετε το ενδιαφέρον σας για την Παιδεία και τη στοργή σας για τους νέους μας.
Ως Ελληνισμός διανύουμε δύσκολες και κρίσιμες μέρες. Εκτός από το εθνικό  μας ζήτημα που αποτελεί την κορωνίδα των προτεραιοτήτων μας, αντιμετωπίζουμε και σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης της οικονομίας. Η Εκκλησία μας, μέσα από το θέμα του φετινού διαγωνισμού επιθυμεί να προβληματίσει όλους, ιδιαίτερα τους νέους που αποτελούν και το μέλλον του τόπου μας. Ο άνθρωπος στις μέρες μας, εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που του προσφέρει ο τεχνολογικός πολιτισμός και ο άκρατος καταναλωτισμός, καταλαμβάνεται από μανία και πολλές φορές γίνεται υποχείριό της. Γεννιέται λοιπόν το ερώτημα: Ο καταναλωτισμός φέρνει την ευτυχία; Αν και η παγκόσμια επικρατούσα άποψη αυτό διδάσκει, εντούτοις η Εκκλησία μας νουθετεί τον άνθρωπο και τον απελευθερώνει από τη μανία αυτή που μόνο κακό του προκαλεί.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επιθυμεί να στρέψει την προσοχή των νέων μας σε στόχους και  αξίες, που θα διαμορφώσουν πολίτες ελεύθερους και με κριτική σκέψη, χρηστούς, αξιοπρεπείς και ευτυχισμένους σε μια πατρίδα χωρίς κατοχή.
Συγχαίροντας όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους, που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό, διαβεβαιώνω ότι το Υπουργείο μας θα στηρίζει πάντα τέτοιες πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την προαγωγή της παιδείας μας, αλλά και την ανάδειξη των ταλέντων των μαθητών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com