16 Μαρ 2013

Επιστολή Αρχιεπισκόπου Κύπρου προς τον νέο Πάπα Φραγκίσκο


Τῷ Ἁγιωτάτῳ Πάπᾳ τῆς πρεσβυτέρας Ρώμης, ἀγαπητῷ ἀδελφῷ, κυρίῳ Φραγκίσκῳ Α΄, ἀσπασμόν  ἅγιον ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ.
Χαρᾷ πολλῇ καὶ ἰδιαιτέρᾳ ἐλάβομεν γνῶσιν τῆς ἐκλογῆς τῆς Ὑμετέρας Σεβασμίας Ἁγιότητος, ὡς νέου Προκαθημένου τῆς Ρωμαιοκαθολικῆς Ἐκκλησίας, εἰς διαδοχὴν τοῦ παραιτηθέντος ἀγαπητοῦ ἡμῖν ἐν Χριστῷ Ἀδελφοῦ Πάπα Βενέδικτου τοῦ ΙΣΤ΄.
Συγχαίροντες θερμότατα τῇ Ὑμετέρᾳ Ἁγιότητι ἐπὶ τῇ ἀναρρήσει αὐτῆς εἰς τὸν Παπικὸν Θρόνον τῆς πρεσβυτέρας Ρώμης, εὐχόμεθα πάσῃ ψυχῇ ὑγιείαν ἀκλόνητον, μακρότητα ἡμερῶν καὶ πλήρη εὐόδωσιν τῶν ἀγαθῶν αὐτῆς σκέψεων καὶ ἐνεργειῶν ὑπὲρ τῆς ἀμωμήτου χριστιανικῆς ἡμῶν πίστεως.
Προσβλέπομεν μετὰ μεγάλης ἐλπίδος εἰς τὴν περαιτέρω προώθησιν καὶ σύσφιγξιν τῶν σχέσεων μεταξύ των δύο ἀδελφῶν ἡμῶν παλαιφάτων Ἐκκλησιῶν Ρώμης καὶ Κύπρου.
Ἀπονέμοντες δὲ τῇ Ὑμετέρᾳ Ἁγιότητι ἐγκάρδιον τὸν ἐν Χριστῷ ἀσπασμὸν ἡμῶν, διατελοῦμεν
Ἐν τῇ Ἱερᾷ Ἀρχιεπισκοπῇ Κύπρου,
           τῇ 14ῃ Μαρτίου 2013,
                                                                         Τῆς Ὑμετέρας Ἁγιότητος
                                                                        ἀγαπητὸς ἐν Κυρίῳ Ἀδελφός
                                                                         † ὁ Κύπρου Χρυσόστομος
================================
Επιπλέον, σημειώνεται, ότι στην τελετή Εγκαθίδρυσης του Πάπα Φραγκίσκου, στις 19 Μαρτίου 2013, την Εκκλησία Κύπρου θα εκπροσωπήσουν οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος και Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, καθώς και ο Διευθυντής του Κ.Ε.Τ. κ. Ιωάννης Χαριλάου.     
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
          15 Μαρτίου 2013.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακαριώτατε, γιατί λυπείτε τον Θεόν και το Σώμα Του - την Εκκλησία; Γιατί για διπλωματικές σκοπιμότητες σφάλλετε ανοικτά ως προς την Ορθόδοξη Πίστη; Είστε Αρχιεπίσκοπος για να δίνετε μαρτυρία αυτής της Πίστεως και όχι να την αλλοιώνετε χάριν κοσμικών σχέσεων!Η Κύπρος χρείαν έχει του Θεού και όχι του αιρεσιάρχη Πάπα!Μην εκπίπτετε του Θεού για να τα "έχετε καλά" με τον αμετανόητο αιρετικό. Τουλάχιστον σκεφθείτε ότι αυτή η ζωή είναι μικρή και ακολουθεί Κρίσις...Δεν θέλουμε να νουθετούμε εμείς τους ποιμένες μας, αλλά οι ποιμένες να νουθετούν εμάς, τα λογικά πρόβατα.
Μακαριώτατε συγχωρήσατε μοι. Καλή Σαρακοστή, καλή μετάνοια.
Με πόνο και αγάπη
Ένα πρόβατο.

Ανώνυμος είπε...

Ἠρθε ο Πάπας και στην Κύπρο, μετά την Ελλάδα και τώρα μαζεύουμε τα κομμάτια μας, και οι Κύπριοι και οι Έλληνες. Καλή μετάνοια.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com