13 Μαρ 2013

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος, Τσίπρας ίσον Χριστόφιας


Τσίπρας ίσον Χριστόφιας
            Η Κυπριακή Δημοκρατία από την Κυριακή έχει νέο πρόεδρο, τον Νίκο Αναστασιάδη. Η θητεία του κ. Δημ. Χριστόφια ανήκει στην Ιστορία, όμως από τώρα είναι περισσότερο από προφανές ότι ο απολογισμός της θητείας του είναι ο πιο αρνητικός όλων των προηγουμένων προέδρων.
Ο κ. Χριστόφιας πριν από τις προηγούμενες εκλογές προβαλλόταν από το Κόμμα του, το ΑΚΕΛ, ως ο σωτήρας της Κύπρου, που θα ανέτρεπε το κατεστημένο, θα έβαζε σε νέες βάσεις το κράτος, που θα εξομάλυνε τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες, που δεν θα έκανε καμία απόλυση στον τεράστιο κρατικό μηχανισμό, που θα έκανε μια υπερήφανη εξωτερική πολιτική, και που, βέβαια, θα έλυνε το Κυπριακό, με τη συνεργασία των τουρκοκυπρίων εργαζομένων.

Τι κράτος παρέδωσε, μετά πέντε χρόνια εξουσίας; Δεν υπήρξε οποιαδήποτε θετική εξέλιξη στο Κυπριακό, αντίθετα υπήρξαν υποχωρήσεις. Η Κύπρος βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και πολύ κοντά στο μνημόνιο, με το οποίο, όπως η Ελλάδα, τίθεται υπό τον ζυγό των Τροϊκανών. Το μνημόνιο προβλέπει   αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας και απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα και δεν αποκλείεται το ΑΚΕΛ να ξεσηκώσει τους οπαδούς του κατά των συνεπειών της πολιτικής του!… Επίσης ερασιτεχνικές ενέργειές  του κ. Χριστόφια στην εξωτερική πολιτική προκάλεσαν την τραγωδία στο Μαρί, με τον θάνατο τόσων ανθρώπων. 
 Πριν εκλεγεί πρόεδρος της Κύπρου ο κ. Χριστόφιας ήταν ο μόνιμος πρόεδρος του ΑΚΕΛ, αδελφού Κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κύπρο και συγγενικού προς το ΚΚΕ. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΚΕΛ ανήκουν στην ίδια κοινοβουλευτική ομάδα και συνεργάζονται στο να …δοθούν λύσεις στα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά προβλήματα της Ευρώπης. Όπως δηλαδή ο κ. Χριστόφιας έδωσε στην Κύπρο και ο κ. Τσίπρας φιλοδοξεί να δώσει στην Ελλάδα...
Δεν ξέρω αν είναι πολιτικά νομοτελειακό το φαινόμενο πως για να αποκτήσει ένα Κόμμα την Εξουσία οφείλει να κοροϊδεύει εν ψυχρώ το λαό ότι είναι ο ταχυδακτυλουργός που βγάζει λαγούς από το καπέλο και άσους από το μανίκι του και στο οποίο παγιδεύεται ο λαός, με το δόλωμα της ελπίδας για βελτίωση της ζωής του χωρίς καμία προσπάθεια, χωρίς καμία θυσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα υπόσχεται ό,τι ο κ. Χριστόφιας πριν από πέντε χρόνια. Επικοινωνιακά, όπως το ΑΚΕΛ, επιχειρεί να κερδίσει την κοινή γνώμη, με στόχο την Εξουσία και τότε θα αναλάβουν οι κομισάριοι των συνιστωσών του Κόμματος…Οπωσδήποτε νομοτελειακό είναι οι δημαγωγοί, άμα μάλιστα είναι επαγγελματίες της πολιτικής και εφαρμοστές μιας απαρχαιωμένης και αποτυχημένης  ιδεολογίας, όταν κυβερνούν να οδηγούν στην παρακμή μια κοινωνία και μετά να διαμαρτύρονται γιατί οι επόμενοι κυβερνήτες παίρνουν μέτρα για να επουλώσουν τις πληγές που αυτοί προκάλεσαν!… -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com