5 Φεβ 2013

Η έλλειψη ιδανικών βλάπτει την πατρίδα


Ενοχλούσε τη νεοταξική σπείρα -με αιχμή του δόρατος την Αριστερά- τάχα επειδή ειπώθηκε από το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου. Η απόρριψη, ωστόσο, του τριπτύχου δεν έγινε λόγω της χρήσης του από το καθεστώς, αλλά για την εξυπηρέτηση ευρύτερων πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ενοχλούσαν οι ίδιες οι λέξεις και όσα συμβόλιζαν, όχι εκείνοι που τις διατύπωναν. Αλλωστε οι απριλιανοί συχνά χρησιμοποιούσαν τους όρους «οικονομική ανάπτυξη» και «αυτάρκεια» και ουδεμία πολιτική δύναμη αντιμετώπισε ειρωνικά αυτές τις λέξεις και όσα σήμαιναν.
 Η εκρίζωση των βασικών «συγκολλητικών» στοιχείων μιας εθνικής κοινωνίας δεν είναι απλά ένας ευνοϊκός όρος για την ανάπτυξη νεφελωδών ιδεολογημάτων όπως οι διάφορες εκδοχές του μαρξισμού και η απειλή της «παγκόσμιας διακυβέρνησης». Η αποδόμηση, η αποκοπή των ανθρώπων από τις εδαφικές, πολιτισμικές και πνευματικές εστίες τους αποτελεί βασική προϋπόθεση για να «ανθίσουν’ τέτοιου είδους λουλούδια.

 Τα βασικά εργαλεία για τη διάχυση του ιοβόλου αφελληνισμού στη σάρκα του έθνους είναι το εκπαιδευτικό σύστημα, τα ΜΜΕ και η αποξενωμένη οικογένεια. Με τούτα είναι εφικτό να περαστούν ως πρότυπα στη νεολαία οι αρλεκίνοι του lifestyle, οι «επαναστάτες χωρίς αιτία», οι χρηματόδουλοι εγκληματίες του λευκού κολάρου και οι άψυχοι τεχνοκράτες που μακελεύουν λαούς με μια μονοκοντυλιά, με το πάτημα ενός πλήκτρου στον υπολογιστή τους.
 Οι νέοι που προσβάλλονται από αυτή την κατασκευασμένη ασθένεια δεν θαυμάζουν -τόσο ώστε να θέλουν να ακολουθήσουν τα χνάρια τους- τον Κολοκοτρώνη, τον Γκέτε, τον Ελύτη, τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τον Γρηγόρη Αυξεντίου. Αποπειρώνται να μιμηθούν μοντέλα, κοσμικούς, τρομοκράτες και ανυπόληπτους δισεκατομμυριούχους.
 Η φυσιολογική ορμητικότητα, η επαναστατική διάθεση και το καινοτόμο, ρηξικέλευθο πνεύμα που χαρακτηρίζει τα νιάτα διοχετεύονται σε σκοτεινές ατραπούς με ολέθρια -για όλους μας- αποτελέσματα.
Οι συλληφθέντες στις ληστείες της Κοζάνης είναι θύματα κι αυτοί μιας συλλογικής νόσου που μας ξεστρατίζει από τον δρόμο του νικηφόρου, αθάνατου και απαστράπτοντα Ελληνισμού.
 Μόνο αν επιστρέψουμε στις ρίζες μας θα δούμε καλό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com