14 Φεβ 2013

Μητροπολίτης Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας, Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει ότι ο παπισμός είναι αίρεση και ο Πάπας είναι αιρεσιάρχης;


Δημητσάνα 14 Φεβρουαρίου 2013
Παραιτήθηκε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ´ από την παπωσύνη του. Αλλά γιατί τόσος «ντόρος» και στον χώρο μας, αλλά και θλίψη μερικών, εκκλησιαστικών μάλιστα ανδρών, για την παραίτησή του; Είμαστε στα «καλά» μας; Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει ότι ο παπισμός είναι αίρεση και ο Πάπας λοιπόν είναι αιρεσιάρχης; Για να παραλείψω τα άλλα και πολλά, λέγω μόνο αυτά τα τρία βασικά για μας: Οι παπικοί έχουν άλλη Αγία Τριάδα (με το «φιλιόκβε» τους), πιστεύουν άλλη Παναγία και κάνουν διαφορετικά τον σταυρό τους. Αυτοί είναι κομμένοι από την Εκκλησία μας και γι᾽ αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε μαζί τους την Θεία Λειτουργία και να κοινωνήσουμε μαζί τους τα Άχραντα Μυστήρια. Δεν αποτελούν Εκκλησία, λυπούμαστε δε για την χρήση από μερικούς του όρου «Ρωμαϊκή Εκκλησία».

Γιατί, αν και οι παπικοί αποτελούν Εκκλησία, ποιά, τελοσπάντων, είναι αυτή η ΜΙΑ Εκκλησία, που ομολογούμε στο «Πιστεύω» μας, στην οποία πρέπει να ανήκουμε για να σωθούμε; Αφού λοιπόν υπάρχουν τόσες μεγάλες δογματικές διαφορές των παπικών με την Ορθόδοξη πίστη μας, και τόσες άλλες πολλές, πέστε μου, είναι η δεν είναι αιρετικοί οι παπικοί; ΕΙΝΑΙ! Κι αν μερικοί η πολλοί δεν θέλουν να το παραδεχτούν αυτό, έχουμε να τους παρουσιάσουμε πολλές-πολλές πατερικές μελέτες και ομιλίες, οι οποίες ομιλούν καθαρά περί των αιρέσεων των παπικών. Αφού λοιπόν οι παπικοί είναι αιρετικοί, γιατί, ξαναλέμε, τόσος θόρυβος και θλίψη για την παραίτησή του; Πραγματικά, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε!
Λέγεται ότι ο παραιτηθείς Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ´ είναι φιλορθόδοξος. Όμως, καταλάβαμε και εννοήσαμε και αυτού, όπως και άλλων προκατόχων του, το σχέδιο, με τον πόθο της ενώσεως, να υποτάξει την Ορθοδοξία στον παπισμό. Την ένωση με τους Καθολικούς την θέλουμε και εμείς οι Ορθόδοξοι και ευχόμαστε γι᾽ αυτήν. Θέλουμε όμως ένωση χωρίς στο ελάχιστο να ξεφύγουμε από την Ορθόδοξη πίστη μας και να προσχωρήσουμε στα παπικά δόγματα και στις παπικές απαιτήσεις (αλάθητο του Πάπα). Ένωση σαν κι αυτή της Φερράρας-Φλωρεντίας δεν θα την δεχθεί ποτέ ο Ορθόδοξος λαός μας, γιατί ποιμαίνεται από Αρχιερείς και Ιερείς, οι οποίοι εμπνέονται από το πνεύμα του αγίου Μάρκου του Ευγενικού. Αλλά και αν μερικοί εκκλησιαστικοί ταγοί ξεφύγουν και ζητήσουν ένωση με τον Πάπα επί προδοσία της Ορθοδόξου πίστεως, ο ευσεβής Ορθόδοξος λαός δεν θα το επιτρέψει αυτό, αλλά θα τους κυνηγήσει με τα ξύλα και με γιουχαΐσματα, ως προδότες της πίστεως, όπως ακριβώς έτσι συνέβηκε με την ψευδοένωση της Φερράρας-Φλωρεντίας. Γιατί, όπως το γράφει η παλαιά διακήρυξη των Πατριαρχών της Ανατολής, ο Ορθόδοξος λαός είναι ο φρουρός της πίστεώς του, την οποία θέλει απαρασάλευτη και αμετακίνητη από τα δόγματα των αγίων Πατέρων.
Τέλος πάντων, εκφράζοντας και το Ορθόδοξο φρόνημα του ευσεβούς λαού που ποιμαίνω, των Χριστιανών της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ευχόμαστε από καρδίας στον παραιτηθέντα Πάπα Βενέδικτον ΙΣΤ´ να τον φωτίσει ο Θεός να γνωρίσει την αλήθεια, η οποία είναι ΜΟΝΟ στην Ορθόδοξη Εκκλησία, και, αφού χαρακτηρίζεται ως φιλορθόδοξος, να αρνηθεί, έστω τώρα στο γήρας του, τα παπικά δόγματα, και να προσέλθει στην Ορθόδοξη πίστη, γενόμενος και αυτός Ορθόδοξος, ΑΜΗΝ!
† Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η τοποθέτηση του μητροπολίτη Γόρτυνος αναφορικά με την παραίτηση του πάπα λίαν ηύφρανε τους Ορθοδόξους πιστούς. Είχαν προηγηθεί οι τουλάχιστον ατυχείς δηλώσεις του πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και του αρχιεπισκόπου Αλβανίας που προκάλεσαν κατά πάντα δικαιολογημένες αντιδράσεις και αποτέλεσαν αντικείμενα καταλυτικής κριτικής όπως διαφαίνεται απ την περιήγηση σε διάφορα ιστολόγια. Επιπλέον οι ως άνω τοποθετήσεις των Κωνσταντινουπόλεως και Αλβανίας διηύρυναν ακόμη περισσότερο το ψυχικό χάσμα που υφίσταται μεταξύ των υγιώς φρονούντων, σχετικά με το θέμα του οικουμενισμού, ορθοδόξων χριστιανών και των ως άνω προκαθημένων που με τις πρακτικές που μετέρχονται τους απογοητεύουν και τους σκανδαλίζουν.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Πόσοι τολμούν να ονομάσουν τον Πάπα
αιρεσιάρχη ; Άξιος ο Γόρτυνος.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Άριστο το κείμενό σας Σεβασμιότατε, αλλά δύο έτερα αναμένουμε να πράξετε: α. Να επαναϋπογράψετε την Ομολογίαν Πίστεως ομού με τους αδελφούς υμών και β. Να αποκηρύξετε τον μαρξισμόν εις όλας τας εκφάνσεις του ως ακραίαν υλιστικήν, αντεθνικήν και αντιχριστιανικήν πλάνην. Ο Φιλόχριστος Ορθόδοξος λαός αγαπά τους αγωνιστάς Ιεράρχας του ακόμη και αν εις το παρελθόν έσφαλαν εις τι ή ελύπησαν το Αγιώνυμον Πλήρωμα.

Ανώνυμος είπε...

Σεβασμιώτατε καλά τα λέτε εσεις πρός το ποίμνιο.
Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να κάνει και ο κλήρος και ειδικά οι ανώτατοι κληρικοί, όπως π.χ.
α.Να εξηγήσουν σε τί αποασκοπούσε ή συμπροσευχή του "Οικουμενικού Πατριάρχου", με τον Πάπα.
β.Αν με την πράξη του αυτή, έθεσε εαυτόν εκτός σώματος Ορθοδόξου Εκκλήσίας, και ως εκ τουτου εξέπεσε του κατεχομένου αξιώματος.
Και πάνω απ' όλα ΤΙ ΕΠΡΑΞΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ???????

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com