14 Φεβ 2013

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος, Αν ψήφιζε ο Ιωακείμ ο Γ' για Μητροπολίτη Μαρωνείας …


Αν ψήφιζε ο Ιωακείμ ο Γ' για Μητροπολίτη Μαρωνείας …
            Στην εκλογή της προσεχούς Πέμπτης αν ψήφιζε ο μέγας Οικουμενικός Πατριάρχης Ιωακείμ Γ' θα έκρινε με την δέουσα σοβαρότητα και με περισσή ευθύνη το πρόσωπο το οποίο θα εκαλείτο να ποιμάνει τον εμπερίστατο και ακριτικό λαό του Νομού Ροδόπης. Ασφαλώς θα έβαζε πάνω από όλα το συμφέρον της Εκκλησίας και του Έθνους. Θα γνώριζε ότι η επαρχία Μαρωνείας στην ουσία της είναι η σημαντικότερης στρατηγικής σημασίας Μητρόπολη στη χώρα.
            Αν λοιπόν ψήφιζε ο Ιωακείμ ο Γ' θα έκρινε εκκλησιαστικά και εθνικά όπως στον καιρό του Μακεδονικού Αγώνα, που η Μακεδονία μας ήταν ακόμη υπό τον οθωμανικό ζυγό. Εκείνο λοιπόν που δίσταζε να πράξει η Ελληνική Κυβέρνηση, το ανέλαβε το Πατριαρχείο και στάθηκε η πρωταρχική και κύρια δύναμη για τη σωτηρία της. Ο Πατριάρχης γνώριζε άριστα την κρισιμότητα της κατάστασης και αποφάσισε να αποστείλει στη Μακεδονία Μητροπολίτες νέους στην ηλικία, με μεγάλη μόρφωση και με ιεραποστολικό ζήλο, για να σταθούν με θάρρος και γενναιότητα κοντά στο ποίμνιο. Να είναι πνευματικοί ταγοί, αλλά και προασπιστές των δικαίων του λαού. 

Θυμίζουμε ότι στην Καστοριά έστειλε τον Γερμανό Καραβαγγέλη, στο Μοναστήρι τον Ιωακείμ Φορόπουλο, στην Έδεσσα τον Στέφανο Δανιηλίδη, στα Γρεβενά τον εθνομάρτυρα Αιμιλιανό Λαζαρίδη, στη Σιάτιστα τον Σεραφείμ Σκαρούλη, στην Κοζάνη τον Κωνστάντιο Ματουλόπουλο, στη Δράμα τον Χρυσόστομο Καλαφάτη, κατόπιν εθνοϊερομάρτυρα Σμύρνης, στις Σέρρες τον Γρηγόριο Ζερβουδάκη, στην Στρώμνιτσα τον Γρηγόριο Ωρολογά, στην Ξάνθη τον Ιωακείμ Σγουρό, στο Κιλκίς τον Φώτιο Παγιώτα     Όπως είναι σήμερα τα πράγματα πέντε υποψηφιότητες προβάλλονται. Είναι του Πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης Μαρωνείας, Αρχιμανδρίτη Κωνστάντιου Παναγιωτακόπουλου, ο οποίος βιώνει τη δύσκολη καθημερινότητα των Ελλήνων της περιοχής και έχει την υποστήριξη του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και του εκεί πιστού λαού, του Πρωτοσύγκελλου της Μητρόπολης Ξάνθης, Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Μουτάφη, ο οποίος υποστηρίζεται από τους Μητροπολίτες Ξάνθης κ. Παντελεήμονα και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και ζει και εργάζεται στη γειτονική περιοχή, που επίσης έχει μουσουλμάνους, του Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητου, του οποίου την υποψηφιότητα προωθεί ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Κιούλου, ιεροκήρυκα των Σωμάτων Ασφαλείας, τα οποία ενθέρμως υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του και του Αρχιμανδρίτη Μάξιμου Κάππα. Ο Ιωακείμ ο Γ' θα είχε πλήρη γνώση των γνώσεων, των ικανοτήτων, του ήθους, της ανιδιοτέλειας και του ιεραποστολικού ζήλου των πέντε και ασφαλώς θα έπραττε το καλύτερο για την Εκκλησία και για το Έθνος.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com