11 Δεκ 2012

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς στον εορτασμό του Hanuka στο Βελιγράδι


Nikolić na ceremoniji paljenja sveća
Στη συναγωγή του Βελιγραδίου για την φετινή εβραϊκή εορτή Hanuka βρέθηκε χθές ο Πρόεδρος της Σερβίας Tomislav Nikolic όπου και άναψε την επτάφωτη λυχνία.  (Ακολουθούν φωτογραφίες -Foto -mondo)

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je povodom jevrejskog praznika Hanuke, upalio sveću u beogradskoj sinagogi Sukat šalom.
Beogradski rabin Isak Asijel blagosiljao je predsednika Nikolića i, nakon besede o izvorima i značenju Hanuke, čestitao muslimanima srećnu hidžretsku novu godinu i hrišćanima novu 2013. godinu.
Službi u jedinoj aktivnoj jevrejskoj bogomolji u Srbiji prisustvovali su i muftija beogradski Muhamed Jusufspahić, predstavnici diplomatskog kora i princ Aleksandar Karađorđević.
Osvrćući se na događaj iz jevrejske istorije na koji se Jevreji sećaju proslavljajući Hanuku, Nikolić je rekao da nisu religije stvarale čuda, već su čuda stvarala religije, i da je, u vreme kada su gospodari, sveštenici i narod gubili veru i volju, neko morao čudima da ih opomene da se vera, nada i volja nikada ne gube.
Poručio da je Srbija zemlja u kojoj svako može da veruje u svoja čuda, da ispoveda svoju religiju i da u svom hramu slavi svog boga.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com