27 Νοε 2012

Λυκούργος Νάνης, Επιχειρείται από κάποιους σκοτεινούς κύκλους η μετατροπή της Ελλαδικής Εκκλησίας σε θεραπαινίδα της νέας τάξεως πραγμάτων.


Και ενώ αυτά τα αίσχη συμβαίνουν με το μάθημα των Θρησκευτικών,κι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ αγωνίζονται λυσσωδώς για την περιθωριοποίηση της Εκκλησίας κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι μητροπολίτες και λαικοί που από πολλού χρόνου έχουν αποσπάσει τα εύσημα της ψευτοπροοδευτικής, αντιχριστιανικής και εθνομηδενιστικής εγχώριας υποκουλτούρας εκτοξεύουν επιλεκτικά τα βέλη τους στον εύκολο στόχο τουτέστιν στη Χρυσή Αυγή όπως απαιτεί το δυσώνυμο πολιτικώς ορθό, γνήσιο παράγωγο του νεοταξισμού! Διοργάνωσαν μάλιστα και σχετική ημερίδα στο αμφιθέατρο της Νομικής σχολής Αθηνών με θέμα τον αντιχριστιανικό νεοπαγανισμό της Χρυσής Αυγής. Και τυφλώ δήλον ότι η ιδεολογία του εν λόγω κόμματος αφίσταται ουσιωδώς της χριστιανικής διδασκαλίας και την αντιστρατεύεται.
Αλλά απ την άλλη μεριά αποτελεί πρόκληση να πλειοδοτούν σε αντιχρυσαυγιτισμό κάποιοι και να σιωπούν σκανδαλωδώς για τον άθλιο πόλεμο που έχουν ανοίξει κατά της Εκκλησίας τα βρίθοντα αντιεκκλησιαστικού μένους πρώην απο-κόμματα και νυν κόμματα των οποίων ηγούνται οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι κύριοι Τσίπρας και Κουβέλης.

 Τους εν θέματι κυρίους ενώ τους χωρίζουν διαφορές πολιτικής φύσεως εν τούτοις τους ενώνει η πολεμική κατά της Εκκλησίας. Πολεμική που άπτεται της δυναμικής παρουσίας της Εκκλησίας στη δημόσια ζωή των νεοελλήνων. Και λύσσαξαν προκειμένου να επιτύχουν στο στόχο τους. Κοάζουν οι ψευτοπροοδευτικοί βάτραχοι για το γεγονός της μισθοδοσίας του κλήρου απ το κράτος ΚΑΤΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ του τελευταίου υποχρέωση. Αν υφίσταται σήμερα ελεύθερο νεοελληνικό κράτος προκειμένου ελευθέρως να ανοηταίνουν με τα λεγόμενά τους οι κυρίες Ρεπόύση, Γιαννακάκη και οι κύριοι Τατσόπουλος, Ψαριανός, Θεοδωρίδης και σία αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη θυσία εκατοντάδων ανωτέρων και χιλιάδων κατωτέρων κληρικών όπως μαρτυρεί η Ιστορία για όσους δεν τη μελετούν με τις παραμορφωτικές διόπτρες του μαρξισμού και του διεθνισμού βεβαίως-βεβαίως!
Επιθυμούν διακαώς και το έχουν μάλιστα διακηρύξει τη μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε στοιχεία θρησκειολογίας. Αυτόν το σκοπό εξυπηρετεί και ο συνήγορος της νέας τάξης συγγνώμην του πολίτη ήθελα να πώ! Με πολλή χαρά αναμένουν αγωνιωδώς να δουν την αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων απ τα δημόσια καταστήματα. Μας θέλουν χωρίς ταυτότητα θρησκευτική, εθνική και πολιτιστική όπως και οι παγκοσμιοποιητές τους οποίους εν τούτοις κατακρίνουν όταν αναφέρονται στην οικονομική διάσταση της παγκοσμιοποίησης την οποία ταυτίζουν με το νεοφιλελευθερισμό και δικαίως.
Και διερωτάται ευλόγως κανείς: ποια η ουσιαστική αντίδραση των ποιμένων απέναντι στην αντιεκκλησιαστική αριστερής προελεύσεως λαίλαπα; Την απάντηση την παίρνουμε καθημερινά διαβάζοντας πότε για τις περιχαρείς δηλώσεις εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι της Ελλαδικής Εκκλησίας ηγείται ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, πότε για τις καταιγιστικές δηλώσεις μητροπολιτών κατά της Χρυσής Αυγής, πότε για τα συνέδρια της διαβόητης βολιώτικης ακαδημίας με θέμα τη σχέση εθνικισμού και Εκκλησίας, πότε για το ότι οι αριστεροί είναι πιο καλοί χριστιανοί απ τους δεξιούς sic ενώ στα μάτια του Θεού δεν υφίσταται διαχωρισμός σε καλύτερους και λιγότερο καλούς χριστιανούς με βάση την πολιτική τους ιδεολογία   κ.ο.κ.
Σχεδιάζουν μάλιστα να διοργανώσουν και σχετικό συνέδριο για τις σχέσεις της αριαστεράς με την Εκκλησία όπως έγραψε σχετικά και ο Ορθόδοξος Τύπος. Προφανώς αποτελεί αναβίωση του παλαιότερον διεξαχθέντος χριστιανομαρξιστικού διαλόγου. Όλα τα παραπάνω καθώς και άλλα πολλά προκαλούν βάσιμες υποψίες ότι επιχειρείται από κάποιους σκοτεινούς κύκλους η μετατροπή της Ελλαδικής Εκκλησίας σε θεραπαινίδα της νέας τάξεως πραγμάτων.
Τα στοιχεία που θεμελιώνουν τον παραπάνω ισχυρισμό είναι πάμπολλα, διασταυρωμένα και τεκμηριωμένα. Κάποιοι ποιμένες, ανεπιγνώστως προφανώς, στοιχούνται σ αυτήν τη λογική. Τα πιστά μέλη της Εκκλησίας έχουν χρέος να επισημαίνουν κατ αρχήν και ακολούθως να στηλιτεύουν κάθε απόπειρα μετατροπής της Εκκλησίας σε εργαλείο εξυπηρέτησης των σχεδίων που στοχεύουν στην ομογενοποίηση των πάντων και στη δικτατορία του πολιτικώς ορθού.
Λ.Ν.
Δείτε σχετικά:

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο λόγος του γιατρού είναι νυστέρι πραγματικό.Είθε να μας διεγείρει από την πνευματική μας αφασία.Από ιεράρχες εως λαϊκούς.

Ανώνυμος είπε...

Πάνω στα όσα αναφέρει ο κ.Νάνης θα πρέπει να προσθέσουμε ότι τη συγκεκεριμένη εκδήλωση στη νομική Αθήνας την οργάνωσε το ίδρυμα Άρτος Ζωής του οποίου ο πρόεδρος επιτέθηκε σε συνέντευξή του στους μητροπολίτες Αιγιαλείας, Κονίτσης και Πειραιώς ως δήθεν ευνοούντες τη Χρυσή Αυγή.
http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/o-arxiepiskopos-kai-i-ekklisia-prepei-na-katadikasoyn-rita-ti-xrysi-aygi

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να απαντήσουν και οι τρεις θιγόμενοι μητροπολίτες. Να μην αφήσουν αναπάντητες τις εναντίον τους προκλήσεις που προέρχονται απ τους γνωστούς κύκλους.

Ανώνυμος είπε...

Η συνέντευξη του Σταύρου Ζουμπουλάκη είναι ενταγμένη στην υπηρεσία αυτού ακριβώς που λέμε πολιτικά ορθό όπως έγραψε και ο κ.Νάνης.
Σήμερα για να είσαι politically correct θα πρέπει να κατακεραυνώνεις συνέχεια τους χρυσαυγίτες,να ονομάζεις τους εθνικά ευαίσθητους φονταμενταλιστές, σοβινιστές κ.ο.κ. , να καταδικάζεις όπου βρεθείς κι όπου σταθείς το ολοκαύτωμα των Εβραίων κι απ την άλλη βέβαια να σιωπάς για τη γενοκτονία των Αρμενίων και των Ποντίων, να θεωρείς περίπου αιρετικόν όποιον υποστηρίζει ότι έθνος και Εκκλησία στην Ελλάδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.
Να μην κρεμάς την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια για να μη θιχτούν οι αλλόθρησκοι και αλλοεθνείς μετανάστες, να μην αναρτάς εικόνες με ορθόδοξα χριστιανικά σύμβολα σε σχολεία, δικαστήρια, νοσοκομεία γιατί δήθεν προσβάλλεται το θρησκευτικό συναίσθημα των διπλανών και τα ρέστα. Αλλοτριωθήκαμε αδέλφια!
Σαπίσαμε!
χ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com