28 Νοε 2012

Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, Επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Ἀριθμ. Πρωτ.  1302 - Διεκπ.  747 
Σπάτα,   27  Νοεμβρίου  2012
Μακαριώτατον 
Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος
κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ
εἰς Ἀθήνας
Μακαριώτατε,
ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ!
Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε όλοι μάρτυρες μιας αήθους πολεμικής κατά της Εκκλησίας μας, η οποία βασίζεται σε ασύλληπτες μυθοπλασίες, συκοφαντικές αοριστίες και προκλητικές διαδόσεις, διασύροντας δημόσια επώνυμους η ανώνυμους αρχιερείς, σπιλώνοντας το κύρος της αρχιερωσύνης και καταρρακώνοντας την εικόνα, την αξιοπρέπεια και τη μαρτυρία μας ως Εκκλησίας.
Επειδή στα κυκλοφορούντα δημοσιεύματα γίνεται λόγος για φοβερές έρευνες και σκανδαλιστικά ευρήματα του ΣΔΟΕ, όλα βέβαια με νεφελώδεις και ασαφείς περιγραφές που εξάπτουν την αντιεκκλησιαστική φαντασία, θα ήθελα να σας παρακαλέσω, προκειμένου να σταματήσει αυτός ο διασυρμός της Εκκλησίας -η πολύ περισσότερο να αναφανεί η αλήθεια- να ζητήσετε άμεσα και επισήμως από το ΣΔΟΕ, ως ο Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, η υπεύθυνα να διαψεύσουν τα διαδιδόμενα η να επιβεβαιώσουν την όποια αλήθεια μας αφορά η ακόμη να προβούν τελικά σε έλεγχο των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων όλων μας.
Δεν επιτρέπεται ούτε ο κάθε Μητροπολίτης να επιχειρεί πανικόβλητος να περισώσει με δηλώσεις το κύρος του η να διαψεύσει μετά βδελυγμίας τις εναντίον του συκοφαντίες, ούτε να αιωρούνται σκανδαλιστικές υποψίες, ούτε τελικά να διασύρεται το όνομα της Εκκλησίας μας από το μένος της οργανωμένης ασεβείας και το δηλητήριο της δημοσιογραφικής θρασύτητος, συνεπεία δικής μας αμηχανίας και της σιωπής του ΣΔΟΕ.
Μετὰ βαθυτάτου σεβασμοῦ,
† Ὁ Μεσογαίας καὶ Λαυρεωτικῆς Νικόλαος

2 σχόλια:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Εσύ "άγιε" Μεσογαίας δεν...γινώσκεις τίποτα; Δεν γινώσκεις ποίοι ομόβαθμοί σου διαβιούν πλουσιοπαρόχως και σκανδαλοδώς; Ακόμα ηχούν εις τα ώτα ημών τα δήθεν "πύρινα" σου λόγια όταν άκουγες τίνα εκ των σκανδάλων των αρχιερέων εις την κρίσιν του 2006. Έκτοτε όλα κυλούν "τελείως, ησύχως και εις απόλυτον τάξιν" "άγιε" Μεσογαίας; Ούτε σκάνδαλα υπάρχουν ούτε και μικρά τινά σκιά υφίσταται! Εύγε, εποιήσατε μιά κοινωνία "αγγέλων"!

ΦΑΙΗ ΜΠΟΚΟΥ είπε...

ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΖΗΛΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Κ ΦΩΝΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΦΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟ ΛΑΟ...ΚΑΛΗ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Κ Η ΠΡΑΟΤΗΤΑ ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ...ΘΕΛΕΙ Κ ΛΙΓΟ ΝΕΥΡΟ Η ΔΟΥΛΕΙΑ...Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ Κ ΤΑ ΚΑΝΕ ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ...ΦΩΝΑΞΕ...ΤΑ ΠΕ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ Κ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ...ΕΙΠΑΜΕ ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΧΡΩΜΗ,ΑΟΣΜΗ Κ ΑΝΕΥΡΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ..ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΧΑΝΟΥΜΕ...ΠΑΤΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΕ ΕΜΠΑΙΝΕ ΓΕΡΑΑΑ, ΜΝ ΜΑΣΑΣ ΜΙΑ..ΜΑΖΙ ΣΟΥ Η ΝΕΟΛΑΙΑ..

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com