20 Νοε 2012

Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος, Υποχρεωτικά πρέπει σήμερα κανείς να είναι οικουμενιστής για να είναι χριστιανός

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος, σε Γερμανό δημοσιογράφο αναφέρει μεταξύ άλλων (στο 11:20 κ.ε ) ότι δεν γίνεται ακόμα να γίνουμε μια εκκλησία, χρειάζεται διάλογος.  Όμως υποχρεωτικά πρέπει σήμερα κανείς να είναι οικουμενιστής για να είναι χριστιανός. Μπορεί να είναι κανείς προτεστάντης και οικουμενιστής καθολικός και οικουμενιστής, ορθόδοξος και οικουμενιστής (κατά λέξη orthodox und ökumenisch).
Στη αρχή της συνέντευξης (3:20 περίπου) αναφέρει ότι με τους άλλους Χριστιανούς ζούμε σε οικουμενική κοινωνία (ökumenische Gemeinschaft). Σε άλλο σημείο αναφέρει οτι είμαστε "συνχριστιανοί" όπως λέμε συνχωριανοί  ό,τι κι αν σημαίνει αυτό (6:20΄).

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΙΛΑΕΙ

Αντιοικουμενιστής είπε...

Το μοντέλον του οικουμενιστή και δήθεν "ορθοδόξου" λειτουργεί εδώ και 800 χρόνια και δεν είναι άλλο από τον ουνιτικόν χριστιανισμόν. Αυτός ο χριστανισμός υπερκέρασε τας δογματικάς διαφοράς και διατήρησε μόνο τας εξωτερικάς διαφορποιήσεις ως φολκλορικά στοιχεία διαφορετικών δήθεν "πολιτισμών". Εμπρός λοιπόν, "άγιε" γερμανίας αυτομόλησε δια τον παπισμόν, να δούμε ποιος χριστιανός θα σε ακολουθήσει! Άφησε ημάς να είμεθα "ζηλωταί", "φανατικοί", "ταλιμπάν" και ότι άλλο θέλετε! Αρκεί μόνον να είμεθα Ορθόδοξοι και Έλληνες!

Ανώνυμος είπε...

Αυτός από τη δική του αιρετική πλευρά καλά τα λέει ... εμείς θα βγάλουμε ποτέ το κεφάλι από την άμμο να δούμε τι γίνεται πραγματικά γύρω μας;

Ανώνυμος είπε...

Ας τα βλέπουν αυτά οι αντι-οικουμενιστές, που αγωνίζονται μακαρίως τον εύκολο αγώνα των Ομιλιών και των Καταγγελιών. Χρειάζεται δυναμικός αγώνας. Ας τον ξεκινήσουν να τους ακολουθήσουμε.
Κ.Ν., εκπαιδευτικός

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια ανώνυμε των 10:12 π.μ; Πολύ σωστά μιλάει όταν υποστηρίζει την παναίρεση του οικουμενισμού; Βέβαια αυτό είναι ένα ακόμη ολίσθημά του κοντά στα τόσα του εδώ και χρόνια! Εσύ όμως ορθόδοξος χριστιανός όπως θέλω να πιστεύω τον υπερασπίζεσαι;

Σ.Μ. είπε...

Μάλλον έχουμε ενωθεί και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Στη Γερμανία που ζω οι μονοφυσίτες, οι προτεστάντες μπαινοβγαίνουν στους ορθοδόξους ναούς και τους κοινωνάνε, πολλές φορές τους βλέπουμε και στο ιερό. Δεν μας λένε την αλήθεια. Ο οικουμενισμός στο εξωτερικό προβάλλεται παντού. Γι'αυτό τους σιχάθηκα και εκκλησιάζομαι στους Ρώσους της Διασποράς.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνο με τον Σ.Μ.
Κι εγω στο εξωτερικο ζω και εδω ο οικουμενισμος ειναι πανταχου παρον. Αλλα και οι Ελληνες εδω περα βρεχει, μονο τη δουλεια και το χρημα σκεφτονται. Αντιδραση πουθενα και σε τιποτα. Μονο λεφτα μη τους ζητησεις.
Οσο για το σχολιο οτι καλα τα λεει και ρεαλιστικα... : Εμεις οι Χριστιανοι δεν πρεπει να ειμαστε δηθεν ρεαλιστες και συμφεροντολογοι, αλλα στρατιωτες του Χριστου και αν χρειαστει και μαρτυρες και εκτος κοινωνιας, οταν αυτη μας απομακρυνει απο τον Κυριο μας.

Που ειναι η ιεραρχες? Και γιατι δεν αντιδρουν αφου τα γνωριζουν ολα? Εμεις οι λαικοι τι να κανουμε?

Α.Κ. εκπαιδευτικος

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com