25 Ιουν 2012

Αναστάτωση στην Κοζάνη για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη

Έως 110.000 ευρώ  οι δαπάνες της Περιφέρειας για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Κοζάνη – Καστοριά.

Σύμφωνα με το kozan.gr: Έντονες αντιδράσεις και από τον πολιτικό κόσμο της περιοχής για τις δαπάνες της Περιφέρειας για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη –(Βίντεο)

Την άποψή τους για το θέμα που αποκάλυψε το kozan.grπερί της δαπάνης των 110.000 ευρώ για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη από την Περιφέρεια  Δ. Μακεδονίας εξέφρασαν στην εκπομπή του Θεόφιλου Παπαδόπουλου «Κοινωνία πολιτών» στο Flash, οι κ.κ. Αντώνης Κύρινας, Νίκος Κατσαούνης και Μιχάλης Καραμπατζιάς. Δείτε το σχετικό βίντεο
'

-kozan.gr: Η απάντηση του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης για τα έξοδα φιλοξενίας του Πατριάρχη

Ερωτηθείς για τα έξοδα φιλοξενίας που θα προκύψουν από την επίσκεψη του Πατριάρχη στην περιοχή μας, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης ανέφερε ότι η δαπάνη των 110.000 ευρώ της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας αφορά όλη την επίσκεψη, δηλ. σε Κοζάνη και Καστοριά.
«Μη ψάχνουμε ευκαιρίες για να ρίξουμε δηλητήριο. Αυτοί που τα δημοσιεύουν αυτά ας δουν και το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. Η εκκλησία θα σταθεί δίπλα στο λαό της έστω και αν πρέπει να φάει χώμα», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την επίσκεψη του Πατριάρχη.

-kozan.gr: Γιάννη Σόκουτης: Άκρατοι λαϊκιστές και μίζεροι αυτοί που ασχολούνται με το θέμα των δαπανών της επίσκεψης του Πατριάρχη – «Περίσσεψε το θράσος – Η υποκρισία είναι είδος σε υπερεπάρκεια» – (Βίντεο)

Εντύπωση – ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ – προκαλούν οι δηλώσεις τουΑντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης κ. Γιάννη Σόκουτη, ο οποίος παρά – τη δεδομένη -  οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα  και χωρίς το παραμικρό ίχνος αυτοκριτικής περί του ποσού που εγκρίθηκε για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη, εξαπέλυσε επίθεση προς όλους αυτούς που τόλμησαν να ασκήσουν κριτική στο συγκεκριμένο ζήτημα, χαρακτηρίζοντάς του μίζερους, υποκριτές, άκρατους λαϊκιστές, ενώ έκανε λόγο και για κατάντια.  Διαβάστε τι λέει, αλλά δείτε και τη δήλωσή του στο βίντεο που ακολουθεί, σε συνέντευξη που έδωσε λίγο νωρίτερα στα τοπικά ΜΜΕ:
«Όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης γίνεται δεκτός με τιμές Αρχηγού Κράτους, από τον πλανητάρχη (τον πρόεδρο της Αμερικής) και απ’ όλες τις χώρες του κόσμου είναι κατάντια και μιζέρια να αναδεικνύουμε σε μείζον θέμα τη δαπάνη η οποία θα γίνει για την κάλυψη των εξόδων της επίσκεψης του Πατριάρχη. Βεβαίως όσοι ξέρουν Ελληνικά, μπορούν να το διαβάσουν στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αναφέρεται το ποσό αυτό ως «εως». Δε σημαίνει ότι θα δαπανηθεί όλο το ποσό και επίσης πρέπει να πω – και όποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει – σε τέτοιες στιγμές που διακυβεύονται πάρα πολλά σε παγκόσμιο επίπεδο, σε τέτοιες στιγμές που έχουμε ανάγκη του Οικουμενικού ρόλου (εθνικού και εκκλησιαστικού) του Πατριάρχη, πρέπει το Οικουμενικό Πατριαρχείο να στηρίζεται απ’ όλους μας με κάθε τρόπο. Εγώ είμαι σίγουρος ότι και η δαπάνη θα είναι πολύ μικρότερη, απλώς μπήκε ένα εύρος για να  υπάρξουν οι δυνατότητες να καλυφθούν κάποια ενδεχομένως έκτακτα έξοδα που θα χρειαστούν, αλλά και σε κάθε περίπτωση η τιμή η οποία δίνεται στον τόπο μας την περιοχή μας είναι υψηλή και μεγάλη που είναι κρίμα να αδικούμε αυτή την επίσκεψη, αυτό το ιστορικό γεγονός, να αναλωνόμαστε συνέχεια με πράγματα και λεπτομέρειες οι οποίες περισσότερο προσεγγίζουν τον άκρατο λαϊκισμό παρά στην πραγματικότητα».
Ολόκληρο το περιεχόμενο της παραπάνω δήλωσης του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Σόκουτη μπορείτε να το παρακολουθήσετε και στο παρακάτω βίντεο, από το 5 λεπτό και μετά…

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ!

Ανώνυμος είπε...

Έχω τη γνώμη ότι δεδομένου του θορύβου που έχει ξεσπάσει και στο παρελθόν για τις δαπάνες των πατριαρχικών ταξιδίων όπως π.χ. στην επίσκεψη στην Καβάλα θα έπρεπε να μην επαναληφθούν και πάλι οι αφορμές προκειμένου κάποιοι να ψέξουν την Εκκλησία.Ο κόσμος ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΤΑΙ.Εχέτωσαν τούτο υπόψην και ο κος Βαρθολομαίος και η περιφέρεια Δυτικής μακεδονίας.Ο σκανδαλισμός δεν αποτελεί παρωνυχίδα.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ήπια τους τα λέτε κε Λ.Ν.Δεν τους αξίζει τέτοια ηπιότητα.Ξεφώνημα θέλουν.

Ανώνυμος είπε...

Τι έχουν να πουν οι φιλοπατριαρχικοί γι αυτό το αίσχος;Αν ο Βαρθολομαίος είχε φιλότιμο μετά το θόρυβο που ξέσπασε θα γύριζε πίσω!

Αντιοικουμενιστής είπε...

Ο Φιλόχριστος Ορθόδοξος Λαός της Κοζάνης και της Καστοριάς οφείλει να απόσχει εξ οιασδήποτε εκδηλώσεως εις την οποίαν θα παρευρίσκεται ο "οικουμενικός" ημών πατριάρχης. Είναι άκρως ωφελιμότερον δια κάθε πιστόν Ορθόδοξον Χριστιανόν να εκλειστεί εις το κελίον του τας ημέρας της παρουσίας του πατριάρχου ημών εις την Αγίαν γην της Καστοριάς και της Κοζάνης και να προσευχηθεί εις τον Άγιον Τριαδικόν Θεόν. Πέριξ του πατριάρχου ας παρευρίσκονται μόνον οι πολιτικάντηδες και οι άφθονοι μπράβοι να προστατεύσουν αλήθεια τίνα εκ τίνος; Ούτε φωνάς ούτε εξαλλοσύνας καθά μας προσέταξε και ο πατριάρχης ημών. Φεύγετε τους οικουμενιστάς, τους μεταπατεριστάς και εν γένει τους εχθρούς και πολεμίους του Φιλοχρίστου Έθνους ημών ως τις φεύγει από όφεως.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Ζηζιούλας, θεολογικό think tank του Πατριαρχείου, δήλωσε προσφάτως στο Οικολογικό Συνέδριο της Χάλκης ότι η παραγωγή ενέργειας από την κτίση είναι ανεπίτρεπτη. Φαντάζομαι, θα έχει εφεύρει κάποιο μέσο ο κ. Ζηζιούλας, ως άλλος Κύρος Γρανάζης, να παράγει ενέργεια χωρίς τη διαμεσολάβηση της "κτίσης". Πάντως, θα πρέπει κανείς να του πει ότι τα αεροπλάνα με τα οποία διαρκώς κινείται (1η θέση, όπως έχω πληροφορηθεί) δεν είναι ανεμόπτερα, αλλά καίνε κηροζίνη. Αν και το ανεμόπτερο χρησιμοποεί την "κτίση" για παραγωγή ενέργειας. Ελπίζω ο κ. Βαρθολομαίος να μην βγάλει κήρυγμα κατά της λειτουργίας του εργοστασίου της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα, υπακούων στις οικολογικές εμπνεύσεις του κ. Ζηζιούλα.
Κατά τα άλλα, μου προκαλεί ενδιαφέρον ότι ο λαλίστατος (περί τα οικολογικά) κ. Βαρθολομαίος δεν βρήκε να πει ποτέ του μία κουβέντα για το μέγα θέμα των εκτρώσεων...
Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια υπάρχει φιλότιμο;Ο κοσμάκης είναι πνιγμένος στα χρέη κι αυτοί κάνουν τραπεζώματα και φιέστες;Βούτυρο στο ψωμί των εκκλησιομάχων και των αθέων ρίχνουν.Μεγάλη ευθύνη έχουν και οι μητροπολίτες που θα δεχθούν να συμμετάσχουν στα πανηγύρια μετά το θόρυβο που έγινε.Θα πήγαινε ποτέ ο π.Αυγουστίνος σε τέτοια πανηγύρια;

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον ανώνυμο των 8:31μ.μ.Θέλουν γερό κράξιμο!

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης και διάδοχος του μακαριστού π.Αυγουστίνου Καντιώτη επ ουδενί πρέπει να παραστεί στην υποδοχή του κατασκανδαλίσαντος τον πιστό λαό πατριάρχη.Μετά μάλιστα τα όσα αποκαλύφθηκαν για το οικονομικό μέρος της υπόθεσης πρέπει να απόσχει.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com