25 Μαΐ 2012

Πρόεδρος της Βουλγαρίας προς τον Πάπα :"Η πρόσκλησή μας είναι ανοιχτή, όπως είναι και η χώρα μας. Οι Βούλγαροι έχουν ανοίξει τις καρδιές τους για τον Πάπα»


Βουλγαρία: Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Πληρώνει Παραδοσιακά Επίσκεψη στον Πάπα
Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας  Ρόσεν Πλεβνελίεφ  επισκέφθηκε το Βατικανό για να συμμετάσχει στους εορτασμούς της 24ης Μαΐου 2012 – Ημέρας της Σλαβικής Γραφής και της Βουλγαρικής Γραμματείας και Πολιτισμού. Ο Βούλγαρος Πρόεδρος και η υπ’ αυτόν αποστολή,(ανάμεσα τους και δύο ορθόδοξοι κληρικοί)  έγιναν δεκτοί από τον Πάπα Βενέδικτο  XVI . 
Ο Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, χάρισε στον Πάπα ένα φιλοτεχνημένο πασχαλινό αυγό ύψους 2 μέτρων και ένα αντίγραφο αγιογραφίας των αρχών του 19ου αιώνα. Κατά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους ανανέωσε την  πρόσκληση του προς τον Πάπα Βενέδικτο XVI να επισκεφθεί τη Βουλγαρία."Η πρόσκλησή μας είναι ανοιχτή, όπως είναι  και η χώρα μας. Οι Βούλγαροι έχουν ανοίξει τις καρδιές τους για τον Πάπα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας . Πρόσθεσε  μάλιστα ότι η Βουλγαρία δεν είναι μόνο ένας παράδεισος σταθερότητας, αλλά θα μπορούσε επίσης να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο. Ο Πάπας Βενέδικτος XVI ευχαρίστησε για την πρόσκληση και υποσχέθηκε να την εξετάσει σοβαρά. "Λάβαμε βαθιά αναγνώριση εδώ στο Βατικανό», σχολίασε ο Πρόεδρος Πλεβνέλιεφ.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία της Βουλγαρίας δεν είναι καν μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ή Αιρέσεων μάλλον)! Πώς είναι δυνατόν να έχουν ανοίξει τις καρδιές τους οι Βούλγαροι για τον αιρετικό πάπα; Γιατί να ταξιδέψει στην ορθόδοξη Βουλγαρία ο πάπας; Θεός φυλάξει!

Ανώνυμος είπε...

Δεν παίζει κανένα ρόλο αν είναι η αν δεν είναι. Να τους επισκευτεί ο Πάπας όπως ένας οποιοσδήποτε αρχηγός Κράτους είπαν οι άνθρωποι κι όχι να του παραδώσουν την Πίστη τους. Διαβάστε επιτέλους και κάτι όπως γράφεται.

Ανώνυμος είπε...

Ναί αλλά ο Πάπας δεν είναι ο οποιοσδήποτε αρχηγός κράτους. Και όταν πραγματοποιεί επισκέψεις ειδικά στις Ορθόδοξες χώρες, οι σκοποί του δεν είναι καθαρά διπλωματικοί-πολιτικοί, αλλά κυρίως πνευματικής επιρροής που εκδηλώνεται σε βάθος χρόνου. Για αυτό και σε ανάλογες επισκέψεις κατά το παρελθόν, ενώ προσκαλείται από την πολιτική ηγεσία μιας Ορθόδοξης χώρας, ως πρόφαση της επισκέψεως, εν συνεχεία αναλώνεται σε διαδοχικές επαφές και εκδηλώσεις με Αρχιεπισκόπους και Επισκόπους, που αποδεικνύουν εν τέλει και τους πραγματικούς σκοπούς της επίσκεψης.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, κύριε οικουμενιστή, αλλά πουθενά δεν γράφεται στο άρθρο ότι ο πάπας προσκλήθηκε να επισκέψει την ορθόδοξη Βουλγαρία επειδή είναι αρχηγός κράτους. Παρακαλώ, διορθώστε και τα ορθογραφικά σας λάθη.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2:26 μ.μ ΔΕΝ είναι ανάγκη να τονιστεί ότι είναι αρχηγός Κράτους αφού αυτή είναι Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ εκτός αν η είδηση απευθύνεται σε ανθρώπους σαν κι εσένα που δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα.

Δεν είμαι Οικουμενιστής . Είμαι κατά των συμπροσευχών.Eίμαι Ορθόδοξος.

Μάθετε επιτέλους να διαβάζετε κάτι όπως γράφεται.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ.

Ανώνυμε 2:25 μ.μ συμφωνώ μαζί σου ότι οι σκοποί του Πάπα είναι πονηροί αλλά αυτό ΔΕΝ σημαίνει πως εμείς πρέπει να ενδώσουμε. Παρόλα αυτά, σαν αρχηγό Κράτους ΔΕΝ μπορεί ένα Κράτος να αρνηθεί την επίσκεψή οποιουδήποτε άλλου αρχηγού Κράτους.

Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι το "στώμεν καλώς"

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2:26 μ.μ Υποδείξτε μου σας παρακαλώ που έχω ορθογραφικά λάθη στο σχόλιό μου στις 10:03 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε οικουμενιστή, τα λάθη σας έχουν ως εξής·
1. «η αν δεν είναι»... το σωστό είναι «ή»
2. «να τους επισκευτεί»... το σωστό είναι«επισκεφτεί»
Όσον αφορά τις επισκέψεις του πάπα σε ορθόδοξες χώρες, εάν πράγματι είσαστε κατά του οικουμενισμού, θα ήσασταν και κατά μιας επίσκεψης του Βενέδικτου στη Βουλγαρία. Μα, τι δουλειά έχει στη Βουλγαρία; Μήπως να σκανδαλίσει το ορθόδοξο ποίμνιο ή να ενθαρρύνει τους εκεί ουνίτες να συνεχίσουν το έργο τους;
Πρέπει να καταλάβετε όλοι σας, κληρικοί και λαϊκοί, ότι Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

Το (1) δεν λέγεται ορθογραφικό λάθος αλλά έλλειψη τόνου λόγω βιασύνης.
Το (2) είναι λάθος το οποίο δεν το πρόσεξα όταν έγραφα λόγω βιασύνης.

Δεν είναι απαραίτητο να ισχύει το αξίωμά σας : «Όσον αφορά τις επισκέψεις του πάπα σε ορθόδοξες χώρες, εάν πράγματι είσαστε κατά του οικουμενισμού, θα ήσασταν και κατά μιας επίσκεψης του Βενέδικτου στη Βουλγαρία». Ο πάπας είναι και ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ πράγμα που δεν μπορείτε να το δείτε για δικούς σας λόγους. Συμφωνώ μαζί σας πως ΔΕΝ είναι για καλό η επίσκεψή του.Εκείνο που πρέπει να προσέξει ο καθένας είναι το να παραμείνει στα ΠΙΣΤΕΥΩ του και μετά την ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ.Όσο για τις συμβουλές σας, κρατείστε τες για τον εαυτό σας. Ούτε φύλακας της Πίστεως είστε ούτε και σας όρισε κανένας.

Τέλος, θα ήθελα να σας επισημάνω πως ο Πάπας είναι αρχηγός Κράτους και πρέπει επιτέλους να το καταλάβετε, έξω από οποιοδήποτε φανατισμό. Το ότι είναι αρχηγός Κράτους μας υποχρεώνει να τον δεχθούμε ΣΑΝ ΑΡΧΗΓΟ ΚΡΑΤΟΥΣ και όχι όπως ο ίδιος νομίζει ή επιθυμεί.

Άσχετα από το σκοπό του Πάπα διακρίνω εκ μέρους σας εμμονή αφού αρνείστε να αποδεχθείτε πως η είδηση όπως πραγματικά είναι δηλαδή ως επίσκεψη ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Γιατί στο κάτω κάτω ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ.

aGENCYI ONsELD

Ανώνυμος είπε...

Κύριε οικουμενιστή,
1. Έλλειψη τόνου αποτελεί ορθογραφικό λάθος.
2. Ποτέ, μα ποτέ δεν είπα ότι είμαι «Φύλαξ της Πίστεως».
3. Αν και ο Βενέδικτος είναι αρχηγός του λεγόμενου κράτους του Βατικανού, νομίζω πως δεν πρέπει να κάνει επισκέψεις σε ορθόδοξες χώρες. Μα, τί δουλειά έχει σε τέτοιες χώρες; Τί ανάγκη έχουν οι πιστοί μας τον αιρεσιάρχη αυτό;
4. Τί είναι αυτό το «aGENCYI ONsELD» που γράψατε; Μας παίζετε τον έξυπνο; Μήπως θα έπρεπε να σας φωνάξω «κύριε ξενομανή»; Εξάλλου, δεν υπάρχουν οι λέξεις «agencyi» και «onseld» στην αγγλική γλώσσα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
Κύριε οικουμενιστή,
1. Έλλειψη τόνου αποτελεί ορθογραφικό λάθος.

-Αν είναι ορθογραφικό λάθος τότε ο γράψας δεν γνωρίζει το σωστό. Αν δεν είναι ορθογραφικό λάθος αλλά παράλειψη , τότε ο γράψας γνωρίζει το σωστό αλλά το έγραψε λάθος λόγω βιασύνης. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΣΩΣΤΟ. Άλλωστε, αν δείτε , το Ίντερνετ είναι γεμάτο από ανάλογες παραλείψεις. Και εμείς εδώ για το Ίντερνετ μιλάμε.

2. Ποτέ, μα ποτέ δεν είπα ότι είμαι «Φύλαξ της Πίστεως».

- ΔΕΝ είπατε αλλά συμπεριφέρεστε ως φύλακας δίνοντας υποδείξεις σε κληρικούς και ΛΑΙΚΟΥΣ. Το να νομίζετε ότι είστε εις θέσιν να γράφετε σε Ορθοδόξους το εξής :
« Πρέπει να καταλάβετε όλοι σας, κληρικοί και λαϊκοί, ότι Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!» λες και θα την πουλήσουν αυτοί την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ,ενώ εσείς δήθεν την κρατάτε, είναι πλάνη εκ του Διαβόλου.

3. Αν και ο Βενέδικτος είναι αρχηγός του λεγόμενου κράτους του Βατικανού, νομίζω πως δεν πρέπει να κάνει επισκέψεις σε ορθόδοξες χώρες. Μα, τί δουλειά έχει σε τέτοιες χώρες; Τί ανάγκη έχουν οι πιστοί μας τον αιρεσιάρχη αυτό;

- Το τι νομίζετε εσείς πόρρω απέχει από το σωστό. Και το σωστό για όλους τους ανθρώπους είναι ο ΑΡΧΗΓΟΣ κράτους να γίνεται δεκτός από ένα άλλο Κράτος με τις τιμές που αρμόζουν. Σε σας αυτό το πράγμα είναι ακαταλαβίστικο. Ας είναι όμως. Βλέπει ο κόσμος το φανατικό και το σωστό και κρίνει αναλόγως…

Τέλος, αν ο Πάπας γίνει δεκτός ΜΟΝΟ σαν αρχηγός Κράτους τότε ΔΕΝ θα κερδίσει τίποτα όσες φορές κι αν πάει όπου κι αν πάει.


4. Τί είναι αυτό το «aGENCYI ONsELD» που γράψατε; Μας παίζετε τον έξυπνο; Μήπως θα έπρεπε να σας φωνάξω «κύριε ξενομανή»; Εξάλλου, δεν υπάρχουν οι λέξεις «agencyi» και «onseld» στην αγγλική γλώσσα.

-Τα ακαταλαβίστικα είναι ένας κώδικας που ζητάει το μπλογκ εδώ για να ανεβάσει το σχόλιο.Δείχνει ξένα γράμματα και ζητάει να τα αντιγράψει ο σχολιαστής σε ένα πλαίσιο. Φαίνεται πως την επικόλληση του Κώδικα την έκανα εκτός από το πλαίσιο και μέσα στο σχόλιο.

Ακόμα κι αυτό το πράγμα αδυνατείτε να το καταλάβατε και αμέσως πήγε ο νους σας ότι σας κάνω τον έξυπνο. Αν δεν αντιλαμβάνεστε αυτό το μικρό πράγμα πως περιμένω να αντιληφθείτε την επίσκεψη του Πάπα ως αρχηγού Κράτους;

Μήπως περιμένω πολλά από σας;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com