13 Μαρ 2012

Υπουργός Παιδείας Κύπρου : “Εμείς στην Κύπρο, μέσα στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, φτιάχνουμε το νέο σχολείο με σεβασμό στην ιστορία μας και στον ελληνικό πολιτισμό…


 

Δηλώσεις κατά τη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τον Κύπριο ομόλογό του

Δελτίο Τύπου- 12-03-12

Δηλώσεις κατά τη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γεωργίου Μπαμπινιώτη με τον Κύπριο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργο Δημοσθένους
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 12/03/2012 συνάντηση του Υπουργού Παιδείας Γεωργίου Μπαμπινιώτη με τον Κύπριο ομόλογό του, Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργο Δημοσθένους. Στη συνάντηση μετείχαν, η Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας, Βασίλης Κουλαϊδής, η Ειδική Γραμματέας, Αθήνα Λινού, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Κυπριακής Βουλής, Νίκος Τορναρίτης, ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα, Ιωσήφ Ιωσήφ και μέλη της Κυπριακής Αντιπροσωπείας.

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Παιδείας, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, δήλωσε:
Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ, με τον Υπουργό Παιδείας της Κύπρου τον κ. Δημοσθένους και τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Κυπριακής Βουλής, τον κ. Τορναρίτη. Συζητήσαμε τα βασικά θέματα Παιδείας όλων των βαθμίδων και είχαμε τη χαρά και τη συγκίνηση να δεχτούμε μια χειρονομία έμπρακτης αγάπης εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας της Κύπρου, των μαθητών, των φοιτητών και των εκπαιδευτικών. Αυτή η χειρονομία αγάπης προς τον Έλληνα μαθητή, μέσα από την ελληνική οικογένεια, θεωρώ ότι είναι η καλύτερη απόδειξη της συνοχής του ελληνισμού, όπου γης και εν προκειμένω μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Το θεωρούμε δε ως απαρχή μιας στενότερης συνεργασίας μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών Ελλάδας και Κύπρου.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δράσεις συνεργασίας των δυο Υπουργείων, τόνισε:
Είναι μια στοχευμένη και από την πλευρά της πρωτοβουλίας της Κύπρου και από την πλευρά της αποδοχής της Ελλάδας, προς Έλληνες μαθητές μέσα από την ελληνική οικογένεια. Η μικρή διμερής ομάδα ανέλαβε να εισηγηθεί εντός 5 ημερών πώς θα πραγματοποιηθεί αυτή η πρωτοβουλία.
 Ο Υπουργός Παιδείας της Κύπρου, Γιώργος Δημοσθένους, δήλωσε:
Η σημερινή μας επίσκεψη εδώ στο Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας ήταν μια οφειλόμενη επίσκεψη που προγραμματίζαμε εδώ και αρκετό καιρό. Συζητούσαμε με την καΔιαμαντοπούλου για το πότε θα ήταν καλύτερο να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη για ζητήματα που πηγάζουν από το μνημόνιο συνεργασίας 2011-2016, κάποια άλλα ζητήματα που αφορούν την εισαγωγή των Κυπρίων μαθητών στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και μια σειρά άλλων ζητημάτων που έχουν να κάνουν με το σχολικό αθλητισμό και άλλα ζητήματα. Ήταν μεγάλη ευκαιρία, ιδιαίτερη τιμή και χαρά να συναντηθούμε με τον νέο Υπουργό, ακαδημαϊκό και συνάδελφο κ. Μπαμπινιώτη. Σε ό,τι αφορά αυτή την έμπρακτη χειρονομία αγάπης των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των φοιτητών της Κύπρου, εμείς απλά, ήσυχα και ταπεινά ερχόμαστε εδώ για να πούμε ότι είμαστε ταγμένοι στην ίδια πορεία. Στην πορεία της αναβαθμισμένης ποιότητας σπουδών και των ευκαιριών για όλους τους μαθητές. Εμείς στην Κύπρο, μέσα στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, φτιάχνουμε το νέο ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο με σεβασμό στην ιστορία μας και στον ελληνικό πολιτισμό, αναδεικνύοντας τις αξίες της αλληλοβοήθειας, της κατανόησης, της αλληλοϋποστήριξης και της αγάπης. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσεται και η σημερινή μας επίσκεψη εδώ.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Κυπριακής Βουλής, Νίκος Τορναρίτης, δήλωσε:
Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Παιδείας της κυπριακής Βουλής επισκέπτεται την Αθήνα για να έχει επαφές με την αντίστοιχη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του ελληνικού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για μια επίσκεψη που έχει γίνει θεσμός και πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Παράλληλα, όμως, θεωρήσαμε χρέος μας να επισκεφθούμε το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας και μαζί με τα συγχαρητήριά μας στο νέο Υπουργό, θέλουμε να μεταφέρουμε από καρδιάς και ένα μεγάλο ευχαριστώ στις ελληνικές Κυβερνήσεις διαχρονικά και στον ελληνικό λαό. Ένα ευχαριστώ από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Κύπρου, διότι είναι γνωστό ότι η Ελλάδα μόρφωσε δωρεάν και το τονίζω αυτό, γενεές γενεών Κυπρίων. Έστελνε για χρόνια εκατομμύρια βιβλία δωρεάν και πέρα από τους ιστορικούς και αδελφικούς δεσμούς που δένουν τα δύο Κράτη μας, πέρα από το κοινό μέλλον που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και στα θέματα παιδείας και αλλού, νομίζω ότι αυτό που έπραξαν οι μαθητές μας στην Κύπρο ήταν η ελάχιστη αποτύπωση αγάπης και εκτίμησης προς τους συμμαθητές τους στην Ελλάδα.
Μέσα από την Παιδεία και μέσα από τους ίδιους τους μαθητές μας μπορούμε να  δυναμώσουμε τον ελληνισμό, τους Έλληνες όπου και να βρίσκονται. Η παιδεία είναι το οχυρό, το εργαλείο και το όχημα εκείνο που μπορεί να σπρώξει τα πράγματα μπροστά. Αυτό το μήνυμα στέλνουν σήμερα οι μαθητές της Κύπρου προς τον ελληνικό λαό.
Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΗΤΑΝ; ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ; ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ; Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com