10 Φεβ 2012

Πρωτοπρ. Απόστολος Μανώλης: Κάποιοι που ….έχουν αποσπαστεί από την Π.Ε.Θ και έχουν φτιάξει ένα δικό τους παράρτημα που ονομάζεται "Καιρός" ..εισηγούνται όλες αυτές τις αλλαγές στο υπουργείο Παιδείας


Τρίκαλα -Οι θεολόγοι έκοψαν τη Βασιλόπιτα και αντάλλαξαν απόψεις

Υπό τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας που διοργάνωσε, χθες το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Μπάρας, το Παράρτημα Τρικάλων της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων.

Στην τελετή έδωσαν το παρόν μεταξύ άλλων ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων Θεόδωρος Τσέλιος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος Τρικάλων, καθώς και αρκετοί θεολόγοι καθηγητές.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος π. Απόστολος Μανώλης ο οποίος μετά τις καθιερωμένες ευχές προς τους παρευρισκόμενους ανέφερε ότι η φετινή εκδήλωση κοπή της Βασιλόπιτας συμπίπτει με την ετήσια Γενική Συνέλευση του Παραρτήματος Τρικάλων της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων και να προβούν στις αρχαιρεσίες οι οποίες γίνονται ανά διετία.
"Ήδη βαδίζουμε σε ένα περίπου σχέδιο αποχριστιανισμού της παιδείας μας αλλά και γενικά του Ελληνικού κράτους και δυστυχώς αυτοί οι ολίγοι προσπαθούν να επιβληθούν στην πλειονότητα των Ελλήνων. Θα έχετε πληροφορηθεί ότι τελευταία ήρθε μια Εγκύκλιος για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών την οποία κατονόμαζε ως ημέρα αργίας όχι όμως και εκκλησιασμού τον οποίο θεώρησαν προαιρετικό έπειτα από απόφαση του συλλόγου των καθηγητών. Αλλά όπως ξέρετε τα μαθήματα των θρησκευτικών τείνουν από αυτή τη χρονιά να λάβουν θρησκειολογικό χαρακτήρα.
 Το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά σε ορισμένα σχολεία τα οποία φυσικά δεν μιλούν καν για το Χριστό και για την πίστη μας. Και το κακό είναι ότι αυτό ξεκινά και από τις τάξεις του Δημοτικού όπου γίνονται αναφορές και το χειρότερο είναι ότι δυστυχώς σε αυτή την τάση της Κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας συμβάλλουν και κάποιοι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν αποσπαστεί από την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων και έχουν φτιάξει ένα δικό τους παράρτημα που ονομάζεται "Καιρός" και αυτοί είναι κυρίως που εισηγούνται όλες αυτές τις αλλαγές στο υπουργείο Παιδείας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο π. Απόστολος.
Το πρόγραμμα
Αξίζει να επισημανθεί ότι της εκδήλωσης κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας προηγήθηκε η ακολουθία του Εσπερινού του Αγίου Χαραλάμπους στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Μπάρας, την οποία παρακολούθησαν οι θεολόγοι.
Πρωινός Λόγος, 10/02/2012- Γράφει ο Βαγγέλης Σαμαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com