29 Δεκ 2011

Χρήστος Κ. Λιβανός, Δύο συλλήψεις – Από τον κήπο της Γεθσημανή στο Περιβόλι της Παναγίας


Δύο συλλήψεις – Από τον κήπο της Γεθσημανή στο Περιβόλι της Παναγίας

του κ. Χρήστου Κ. Λιβανού, Προέδρου της Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητος «Μέγα Αθανάσιος», Τορόντο, Καναδά
Επιτέλους από τις 25.12.2011 όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδος μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχοι. Τέλος στο φόβο των διαρρήξεων και των κλοπών. Ας αφαιρεθούν τα κάγκελα από τα παράθυρα και οι θωρακισμένες πόρτες από τις εισόδους των σπιτιών. Ας αποσυνδεθούν οι συναγερμοί και τα άλλα συστήματα ασφαλείας. Ας κατέβουν οι κάμερες από τις τράπεζες και τα δημόσια κτίρια. Τώρα επίσης οι Έλληνες πολίτες μπορούν να κυκλοφορούν άφοβα στους δρόμους, να εισέρχονται στις τράπεζες, τα σούπερ-μάρκετ και τα άλλα καταστήματα δίχως το φόβο μήπως βρεθούν αντιμέτωποι με μαχαίρια και καλάσνικωφ. Ας παύσει και η ομάδα ΔΙΑΣ τις περιπολίες της. Ας διαλυθεί και η Αντιτρομοκρατική. Και γιατί όχι ας καταργηθεί και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διότι πλέον δεν υπάρχει λόγος υπάρξεώς του, εφ’ όσον από προχθές, ημέρα Χριστουγέννων, όλοι οι Έλληνες αισθάνονται ασφαλείς όσο ποτέ άλλοτε, και δεν υφίσταται κανένας πλέον κίνδυνος ή απειλή, από την οποία θα μπορούσε το Υπουργείο αυτό να τους προστατεύσει.

Επιτέλους από χθες ο μεγαλύτερος δημόσιος κίνδυνος εξέλειπε. Ο πλέον επικίνδυνος κακοποιός της Ελλάδος, αυτός που αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο των πολιτών της, αυτός που διασπάθισε το δημόσιο χρήμα και ρήμαξε τα κρατικά ταμεία, αυτός που έφερε με τις κακουργηματικές πράξεις του την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, συνελήφθη και ευρίσκεται στα χέρια των διωκτικών αρχών. Με τη σύλληψη δε αυτή είναι πλέον διάχυτη η εντύπωση και βεβαιότητα ότι επετεύχθη επιτέλους η πολυπόθητη κάθαρση της Ελληνικής κοινωνίας, πατάχθηκε η διαφθορά, η δε τρόϊκα ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την πατρίδα μας, διότι όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, στους υπεράκτιους λογαριασμούς του συλληφθέντος ευρέθησαν τόσα δισεκατομμύρια ευρώ, όσα ακριβώς χρειάζονται για να μηδενίσει η Ελλάδα το δημοσιονομικό έλλειμά της και να εξοφλήσει όλα τα χρέη της προς τους δανειστές της!
Για τη σύλληψι του κακοποιού επιστρατεύθηκαν ένοπλοι αστυνομικοί συνοδευόμενοι από τον αρμόδιο εισαγγελέα, οι οποίοι ευτυχώς δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν βία, διότι το μεν άγνωστο μέχρι τώρα και απρόσιτο κρυσφήγετο εντοπίστηκε με ευκολία, ο δε καταζητούμενος και κατηγορούμενος για σωρεία εγκλημάτων και κακουργημάτων κακοποιός ευρέθηκε κλινήρης στο κελί του λόγω ασθενείας και ως εκ τούτου δεν προέβαλε καμμία αντίσταση στη σύλληψή του. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και πριν δύο χιλιάδες χρόνια, όταν αστυνομικά όργανα είχαν σταλεί από τις τότε αρχές «μετά μαχαιρών και ξύλων», να συλλάβουν ένα άλλο «κακοποιό στοιχείο» στον κήπο της Γεθσημανή. Και Εκείνος δεν προέβαλε καμμία αντίσταση· μόνο τους ρώτησε: «Ως επί ληστήν εξήλθετε μετά μαχαιρών και ξύλων συλλαβείν με. Καθ’ ημέραν προς υμάς εκαθεζόμην διδάσκων εν τω ιερώ, και ουκ εκρατήσατέ με» (Ματθ. 26, 47-56).
Ασφαλώς οι αγαπητοί αναγνώστες αυτού του κειμένου θα αντελήφθησαν, ότι αναφερόμαστε στην πρόσφατη σύλληψη του πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου κ. Εφραίμ, Ηγουμένου της Ι. Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους. Δεν θα ασχοληθούμε εδώ με το πολυσυζητημένο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, το οποίο, όπως υποψιαζόμασταν όλοι οι πιστοί τόσο καιρό, και όπως αποδεικνύουν πλέον οι ίδιες οι εξελίξεις, είναι προφανώς κατασκεύασμα σκοτεινών και αντιχρίστων δυνάμεων με μοναδικό σκοπό να πλήξουν την Ορθόδοξη Εκκλησία, το Άγιον Όρος και ιδιαιτέρως τον Ορθόδοξο Μοναχισμό, η ύπαρξη του οποίου αποτελεί σοβαρό εμπόδιο στα σχέδιά τους. Ολίγες μόνο σκέψεις θα χαράξουμε τις κρίσιμες αυτές στιγμές για την Ορθοδοξία και το Έθνος μας, καλώντας συγχρόνως όλους τους Έλληνες, όπου κι αν ευρίσκονται, σε προσευχή, εγρήγορση και πνευματική επιστράτευση.
Τις τελευταίες δεκαετίες οι περισσότεροι ορθόδοξοι πιστοί, κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί ζούσαμε μια ζωή άνετη, ακύμαντη, δίχως διωγμούς και περιπέτεις για την Πίστη μας, μια ζωή παντελώς ξένη προς το φρόνημα του Ευαγγελίου. Είμασταν με άλλα λόγια οπαδοί ενός ακίνδυνου Χριστιανισμού, ενός Χριστιανισμού που δεν μας στοίχιζε τίποτε, εφ’ όσον είχε συμβιβαστεί με το πνεύμα του κόσμου και συμμαχήσει με τον Διάβολο. Κάπου κάπου βέβαια εδιώκετο και κάποιος συνάνθρωπός μας για την Πίστη του, αλλά οι πολλοί δεν εσυγκινούντο, έβλεπαν την αδικία και τον πόνο του συνανθρώπου τους και σφύριζαν αδιάφορα και προσπερνούσαν, πολλοί δε κατέκριναν και τον διωκόμενο αδελφό τους, για τον διωγμό που υφίστατο, και εμέμφοντο αυτόν για τις δήθεν «ακραίες» και «φανατικές» αντιλήψεις του, οι οποίες, κατά τη γνώμη τους, ήταν και αιτία του διωγμού τους. Η κατάστασι όμως αυτή για τους ολίγους συνειδητούς χριστιανούς εθεωρήτο άκρως ανησυχητική, διότι έβλεπαν ότι ήταν εντελώς αντίθετη απ’αυτή που προειδοποίησε ο Χριστός ότι θα βιώσουν, όσοι αποφασίσουν να Τον ακολουθήσουν. «Ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσι» είπε ο Χριστός στους Αποστόλους και κατ’ επέκτασι τους χριστιανούς όλων των αιώνων» (Ιωάν. 15, 20). «Πάντες οιθέλοντες ευσεβώς ζην εν Χριστώ Ιησού διωχθήσονται», προειδοποίησε θεοπνεύστως και ο απόστολος Παύλος τον Τιμόθεο και όλους τους πιστούς (Β’ Τιμ. 3, 12).
Τον τελευταίο όμως καιρό οι διωκόμενοι πληθύνονται με αποτέλεσμα η ευφησυχάζουσα και εν ραστώνη ευρισκομένη ελληνόφωνη και μη Ορθοδοξία σιγά-σιγά να αφυπνίζεται και να δραστηριοποιείται. Εκτός Ελλάδος, στην Ορθόδοξη Σερβία, ο απηνής διωγμός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ράσκας και Πριζρένης Αρτεμίου και των συνεργατών του κληρικών, μοναχών και λαϊκών, έχει προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση και θύελλα διαμαρτυριών. Τις ημέρες αυτές, ο μαρτυρικός Μητροπολίτης Αχρίδος Ιωάννης ευρίσκεται για πολλοστή φορά στις φυλακές των Σκοπίων, σηκώνοντας τον δικό του σταυρό. Η δε σύλληψη του αξιοσεβάστου Γέροντος Εφραίμ του Βατοπεδινού στην Ελλάδα αποτελεί βόμβα πολλών μεγατόνων, η οποία, όπως φαίνεται, με την έκρηξή της θα αφυπνίσει πολλές κοιμώμενες συνειδήσεις στον τόπο μας.
Η εμπαθής, άδικη και παρανοϊκή αυτή απόφαση μας θύμισε τον προ 18 ετών άδικο και αντικανονικό αφορισμό του διαπρεπούς θεολόγου Νικολάου Σωτηροπούλου. Άναυδο το χριστεπώνυμο πλήρωμα απόρησε τότε, τον Δεκέμβριο του 1993 (παραμονές Χριστουγέννων επέλεξε και τότε ο Διάβολος να ταράξη με σκάνδαλο την Εκκλησία!) και απορεί μέχρι σήμερα: Ο αφορισμός είναι η εσχάτη πνευματική ποινή που επιβάλλει η Εκκλησία εναντίον μεγάλων και αμετανοήτων ασεβών και αιρετικών. Τόσοι αμετανόητοι ασεβείς, αιρετικοί και εκκλησιομάχοι υπάρχουν στην κοινωνία. Κανέναν απ’ αυτούς δεν τόλμησαν να αφορίσουν οι διοικούντες την Εκκλησία. Αντ’ αυτών αφώρισαν κάποιοι αρχιερείς τον κατά πάντα άξιο εργάτη του Ευαγγελίου, τον διαπρεπή θεολόγο, ιεροκήρυκα και συγγραφέα και μάλιστα σφοδρό και ακαταμάχητο πολέμιο των αιρέσεων και της παντοειδούς ασεβείας!!!
Παρόμοια απορία αιωρείται στους κόλπους της Ορθοδοξίας και σήμερα. Η σύλληψη και προφυλάκιση προβλέπεται για πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα διαφυγής ή επικίνδυνα για τέλεση και άλλων αξιοποίνων πράξεων όσο παραμένουν ελεύθερα. Τόσοι απατεώνες, κλέπτες, εκβιαστές, μιζαδόροι, φοροφυγάδες, καταχραστές, άνθρωποι του υποκόσμου και του οργανωμένου εγκλήματος και άλλοι κακοποιοί και εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας. Ανάμεσα σ’ αυτούς και πολλοί πολιτικοί και άλλα δημόσια πρόσωπα, που φέρουν τεράστιες ευθύνες για την σημερινή οικονομική εξαθλίωση της πατρίδος μας, και εν τούτοις απολαμβάνουν κάθε είδους κάλυψη, ασυλία και ατιμωρησία. Τον Αγιορείτη Γέροντα Εφραίμ, τον σεβάσμιο αυτό ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου βρήκαν οι αρμόδιοι να συλλάβουν και να προφυλακίσουν;
Η σύλληψη του Γέροντος Εφραίμ μας θύμισε επίσης την αποστολή ψυχιάτρων εκ μέρους της κυβερνήσεως την εποχή της Δικτατορίας στη Φλώρινα με σκοπό να εξετάσουν τον μακαριστό πλέον Μητροπολίτη Αυγουστίνο Καντιώτη και να βεβαιώσουν την επικίνδυνη δήθεν «ψυχοπάθεια» του μεγάλου αυτού συγχρόνου εκκλησιαστικού πατρός, ώστε να τον οδηγήσουν κατόπιν στο φρενοκομείο!!!
Η απόφαση για την σύλληψη και προφυλάκιση του Γέροντος Εφραίμ του Βατοπεδινού, ενώ διανύουμε ημέρες Χριστουγέννων, δημιούργησε στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ορθοδοξία ατμόσφαιρα Μ. Εβδομάδος, και βύθισε την Εκκλησία σε πένθος Μ. Παρασκευής. Με αυτό τον απαίσιο τρόπο θέλησε ο Σατανάς να άρει τη Χριστουγεννιάτικη χαρά και ευφροσύνη από τις ψυχές των ανθρώπων. Αλλά και αν υποθέσουμε ότι συντρέχουν λόγοι συλλήψεως και προφυλακίσεως του Γέροντος (κάτι, για το οποίο σφόδρα αμφιβάλλουμε) δεν σκέφθηκαν οι αρμόδιοι λειτουργοί της Θέμιδος την αγιότητα και ιερότητα των ημερών; Στην Ορθόδοξη Ελλάδα δεν ζουν κι αυτοί; Χριστιανοί δεν είναι και αυτοί; Στην Ορθόδοξη κολυμβήθρα δεν βαπτίστηκαν; Δεν μπορούσαν να αναβάλουν την απόφασή τους για αργότερα; Ήταν ανάγκη να ταράξουν και να κατασκανδαλίσουν τις ψυχές τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο; Άλλωστε δεν γνωρίζουν, ότι και κοσμικοί και αχρίστιανοι ακόμη άρχοντες δίνουν χάρι κατά τις μεγάλες εορτές και ελευθερώνουν ορισμένους φυλακισμένους; Ο Πιλάτος, παρά τη δειλία και ιδιοτέλειά του, σεβάστηκε την συνήθεια και παράδοση της εποχής του και επρότεινε την απελευθέρωση ενός υποδίκου στους Ιουδαίους χάριν της εορτής του Πάσχα. Και οι Ιουδαίοι, ως γνωστόν, προτίμησαν την απελευθέρωση ενός σεσημασμένου κακοποιού, του Βαραββά, και τη σταύρωση του ευεργέτου και Μεσσία τους, του Ιησού Χριστού. Στις ημέρες μας, Έλληνες Ορθόδοξοι δικαστές έδωσαν διαταγή να συλληφθεί και να προφυλακιστεί ωσάν κακούργος ένας σεβάσμιος Αγιορείτης ηγούμενος πανορθοδόξου εμβελείας και αναγνωρίσεως, την ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ την ίδια στιγμή κυκλοφορούν ελεύθεροι αμέτρητοι ημεδαποί και αλλοδαποί «Βαραββάδες» απολαμβάνοντας την ασυλία και ατιμωρησία, που τους παρέχει το άθλιο πολιτικό κατεστημένο που κυβερνά τις τελευταίες δεκαετίες την πατρίδα μας. Όπως δε τότε ο μανιασμένος όχλος των αχαρίστων Ιουδαίων, παρακινούμενος από το άνομο και φθονερό ιερατείο του, εκραύγαζε έξω από το πραιτώριο το «Άρον άρον, σταύρωσον αυτόν», έτσι και σήμερα ένας εσμός διεφθαρμένων και αντιχρίστων δημοσιογράφων, κραυγάζει χαιρέκακα στα τηλεοπτικά κανάλια και ζητεί την κεφαλήν του «Εφραίμ» (έτσι τον ονομάζουν περιφρονητικά και απαξιωτικά οι ασεβείς και αθεόφοβοι, για να τον ταπεινώσουν, λες και είναι κανένας εξάδελφός τους!) επί πίνακι και την ηθική εξόντωσή του με τον εγκλεισμό του στις φυλακές του Κορυδαλλού.
Ω άθλιοι και πανάθλιοι δημοσιογράφοι, άνθρωποι του σκότους, υπηρέτες σκοτεινών δυνάμεων και συμφερόντων, πολέμιοι του Χριστού και της Ορθοδοξίας, αδίστακτοι εκκλησιομάχοι, που ανασταυρώνετε τον Θεάνθρωπο, Αυτόν που έσωσε επανειλλημένως αυτόν τον τόπο, και πληγώνετε και κατασυκοφαντείτε την Μητέρα και τροφό του έθνους μας, την Εκκλησία, και σπιλώνετε με το δημοσιογραφικό σας δηλητήριο αξίους εργάτες της, που μοχθούν νυχθημερόν για τον συνάνθρωπό τους και για τη σωτηρία όλου του κόσμου, «τις υπέδειξεν υμείν φυγείν από της μελλούσης οργής;». Αρκετά εμπαίξατε τον Θεό, διακωμωδήσατε τα θεία, χλευάσατε τα όσια και ιερά, μυκτηρίσατε τους πιστούς ανθρώπους. Κοιτάξετε γύρω σας και ιδείτε τα άλλοτε πανίσχυρα κανάλια και τις εφημερίδες πού, εξ αιτίας της κρίσεως, κλείνουν και χρεοκοπούν. Έρχονται καιροί χαλεποί, κατά τους οποίους θα πληρώσουν πολλοί, θα πληρώσετε και εσείς, διότι φέρετε τεραστία ευθύνη για την εκτεταμένη ηθική σήψη και αποσύνθεση της κοινωνίας μας. Προφήτες δεν είμαστε. Πιστεύουμε όμως στον θεόπνευστο λόγο του Αποστόλου, ότι «πάσα παράβασις και παρακοή έλαβεν ένδικον μισθαποδοσίαν» (Εβρ. 2, 2). Ιδού έρχονται ημέραι, κατά τις οποίες πολλοί από εσάς θα μείνετε άνεργοι, θα πεινάσετε, και θα καταφύγετε για να τραφείτε στα συσσίτια της Εκκλησίας! Ναι, της Εκκλησίας, αυτής που σήμερα από θέση ισχύος πολεμείτε και συκοφαντείτε. Αλλά η τιμωρία αυτή δεν είναι τίποτε εμπρός στην αιωνία κρίση και τιμωρία, που σας αναμένει, εάν δεν μετανοήσετε.
Η σύλληψη και προφυλάκιση του Γέροντος Εφραίμ του Βατοπεδινού είναι πλέον γεγονός. Αυτή αποτελεί, κατά τη γνώμη μας, το μέγα σκάνδαλο και όχι η υπόθεση των αγοραπωλησιών της Μονής Βατοπεδίου. Όσοι πιστοί, ας ετοιμαζόμεθα για αγώνες υπέρ της αγιωτάτης Πίστεώς μας και της φιλτάτης Πατρίδος μας. Οι διωγμοί εναντίον της Ορθοδοξίας και οι πιέσεις και εκβιασμοί κατά του Έθνους μας πυκνώνουν και εντείνονται. Στις ημέρες μας ευρίσκεται εν πλήρη εξελίξει καταχθόνιο και σατανικό σχέδιο κάποιων σκοτεινών δυνάμεων με στόχο την αποδυνάμωση της Ορθοδοξίας, την οικονομική υποδούλωση των εθνών και την επικράτηση της Νέας Εποχής και Νέας Τάξεως δια της παγκοσμιοποιήσεως. Όμως τα σχέδια αυτά θα διαλύσει ο αρχηγός της Πίστεώς μας Κύριος Ιησούς Χριστός, όπως διαλύει ο αέρας τον καπνό και ο ήλιος την ομίχλη.
Είθε ο Θεός να ενδυναμώνει τον δοκιμαζόμενο και κακοπαθούντα «μέχρι δεσμών ως κακούργος» Γέροντα Εφραίμ και όλη την συμπάσχουσα μαζί του αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εύγε στον Ιεραπόστολο της Εκκλησίας Χρήστο Λιβανό!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com