29 Δεκ 2011

Από κοινού επίσκεψη του Μητροπολίτη Σύρου και του Ρωμαιοκαθολικού Επισκόπου σε ιδρύματα για τα Χριστούγεννα


pc280695
Συνεχίζονται οι από κοινού ποιμαντορικές επισκέψεις στα ιδρύματα της Σύρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητροπόλεως Σύρου.: την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δωρόθεος Β' μαζί με τον Επίσκοπο των Ρωμαιοκαθολικών κ. Φραγκίσκο Παπαμανώλη επισκέφθηκαν τα Γηροκομεία του Αγίου Ιωάννου Ταλάντων, του Αγίου Παντελεήμονος καί της Ρκαθολικής Επισκοπής Σύρου καθώς και το Νοσοκομείο Σύρου, προς τους τροφίμους των οποίων ευχήθηκαν και διένειμαν δώρα και ευλογίες. Στο τέλος της επίσκεψης, μεταξύ άλλων, εδήλωσαν:

Ο Σεβ. Επίσκοπος των Ρ/Καθολικών κ. Φραγκίσκος 
pc280726
".... ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ και εγώ θελήσαμε να επισκεφθούμε τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς στο Νοσοκομείο. Ευχόμαστε σε όλους η ευλογία του Κυρίου να τους συνοδεύει. Συμβολικά προσφέραμε, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου, μια μικρή εικόνα της Παναγίας που εκφράζει την επιθυμία μας, η Παναγία να προστατεύει όλους και εκ μέρους μου ένα γλυκάκι με την ευχή το 2012 να είναι πιο γλυκό από το 2011"
ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β'
pc280704
"... όπως κάθε χρόνο συνοδοιπορήσαμε με το Σεβασμιώτατο Φραγκίσκο στα τρία Ιδρύματα Προστασία του Γήρατος της πόλεώς μας και στο Νοσοκομείο. Διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά ότι υπάρχει μια ποιότητα φροντίδας και αγάπης για όλους αυτούς τους ανθρώπους που εδώ συναντήσαμε. Όπως είπε και ο Σεβασμιώτατος μοιράσαμε μικρές ευλογίες αλλά περισσότερο εισπράξαμε το χαμόγελο τους και τις ευχαριστίες τους ως δικό τους πολύτιμο δώρο για μας. Να συγχαρούμε τους εργαζομένους στα Ιδρύματα που πράγματι με πολύ φιλότιμο και αγάπη επιτελούν το έργο τους και να ευχηθούμε στις γερόντισσες, στους γέροντες και στους ασθενείς να έχουν υγεία, δύναμη και ο νέος χρόνος να είναι χωρίς πίκρες και χωρίς στεναχώριες. Ευχαριστούμε επίσης και τα ΜΜΕ που συνοδοιπορήσανε μαζί μας και κατεγράψανε αυτή την ωραία περιοδεία αγάπης μας τα Χριστούγεννα του 2011."

1 σχόλιο:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Έτσι εις την Σύρον οι πιστοί αδυνατούν να διακρίνουν διαφοράς εις τα δόγματα. Μάλλον η Σύρος λειτουργεί ως ένα πείραμα, ως ένα εργαστήριον άμβλυνσης της Ορθοδόξου Πίστεως. Κάποιοι σίγουρα το μελετούν και εξάγουν τα συμπεράσματά τους. Σε 10, σε 20, σε 30 χρόνια οι Ορθόδοξοι Πιστοί δε θα διακρίνουν εις ποίον ναόν βρίσκονται και εις ποιον ναόν λειτουργούνται και μεταλαμβάνουν; Τα συμπεράσματα αυτής της πιλοτικής εφαρμογής κάποιοι τα επεξεργάζονται. Μελετούν την επιτυχίαν τους και ευθύς αμέσως τα εφαρμόζουν εις ευρείαν κλίμακα, εις ολόκληρην δηλαδή την Ορθόδοξον Εκκλησίαν κι έτσι κάπως σκέπτονται να ολοκληρωθεί η άλωση της Ορθοδοξίας από τους παπικούς. Α, μην λησμονήσετε να κάμετε και "αρχιεπίσκοπο" τον "άγιο" Σύρου. Τόσος κόπος να μην πάει χαμένος, είναι κρίμα...Αδέλφια, αγρυπνάτε, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com