14 Νοε 2011

Ευχή διαβάσαμε σε ορθοδόξους που διαμένουν σε ινδουιστικό κοινόβιο

Στο άρθρο μας «Ο Δήμος Παιανίας Ανατολικής Αττικής διοργανώνει διάλεξη με θέμα τη Γιόγκα σε συνεργασία με το Κέντρο Σατυανάντασραμ!» γράψαμε - αντιγράψαμε από την ιστοσελίδα του Κέντρου Γιόγκα Σατυανάντα ακριβώς τα παρακάτω:
Όπως διαβάζουμε μάλιστα στο  συγκεκριμένο  Κέντρο Γιόγκα Σατυανάντα στην Παιανία, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009  τέλεσαν  αγιασμό ο «γέροντας Ποιμένας, συνοδευόμενος από τον πατέρα Γελάσιο». ( ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ)
Γράφουν «Τα εγκαίνια του Κέντρου Γιόγκα Σατυανάντα της Παιανίας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009. Περισσότεροι από πεντακόσιοι επισκέπτες τίμησαν το γεγονός με την παρουσία τους, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, παρά την ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας και τους δυνατούς ανέμους. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν ο πρέσβης της Ινδίας κ. Dilip Sinha, ο δήμαρχος της Παιανίας κ. Δάβαρης, η αντιδήμαρχος κ. Αγγελοπούλου, ο γέροντας Ποιμένας, συνοδευόμενος από τον πατέρα Γελάσιο που τέλεσαν τον αγιασμό, πλήθος μαθητών, φίλων της Σατυανάντα Γιόγκα και κατοίκων της περιοχής. Η κ. Αγγελοπούλου εξέφρασε τις ευχές και τη θετική της τοποθέτηση ως προς το ξεκίνημα ενός τέτοιου χώρου, και ο πρόεδρος του σωματείου Σουάμι Απαρόξαναντ απευθύνθηκε στους επισκέπτες μιλώντας για το σημαντικό ρόλο της γιόγκα και της πνευματικής εξέλιξης. Κατόπιν, ο δήμαρχος Παιανίας και η ιδρύτρια του σωματείου Σατυανάντασραμ στην Ελλάδα, Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι, εγκαινίασαν το κέντρο κόβοντας την κορδέλα στην είσοδό του. Μετά την ολοκλήρωση του επίσημου μέρους του προγράμματος προσφέρθηκαν νοστιμότατα γιογκικά εδέσματα και αναψυκτικά.»}
Αυτά  λοιπόν  έγραφε το ίδιο το Κέντρο Γιόγκα Σατυανάντα της Παιανίας στην ιστοσελίδα του  από το 2009 .
Τι θέλουν λοιπόν ΣΗΜΕΡΑ  ΤΟ 2011 οι της Μυρελαίου  και έστειλαν στον Ορθόδοξο Τύπο επιστολή την οποία μας  κοινοποίησαν μέσω της ιστοσελίδας μας στο Facebook;
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
Ιερά Μονή Παναγίας Μυρελαίου
Άνω Βάθεια Ευβοίας Αριθ.Πρωτ.: 59/11-11-2011
Προς τον Δντή της Εφημερίδας
Ορθόδοξος Τύπος
Kύριε Δ/ντά
Διά της παρούσης επιστολής μου επιθυμώ να απαντήσω εις το άρθρον της εφημερίδας σας, της 21ης Οκτωβρίου 2011 με θέμα ‘’Παλαιοημερολογείται έκαναν αγιασμό εις εγκαίνια Ινδουιστικού Κοινοβίου.’’ Εις το ανωτέρω άρθρο αναφέρεται και το όνομά μου ότι: ετέλεσα αγιασμόν εις το εν λόγω κέντρο της Παιανίας συνοδευόμενος από τον Π.Γελάσιο.
Η αλήθεια έχει ως εξής:
Στο κοινόβιο το Ινδουιστικό υπάρχουν δυστυχώς και αρκετοί Ορθόδοξοι πού διαμένουν εκεί. Επειδή δίπλα στο εν λόγω κοινόβιο ευρίσκεται το Ησυχαστηριό μας Παναγίας Ευεργέτιδος και Αγίας Παρασκευής, με εκάλεσαν οι εν λόγω Ορθόδοξοι να τους κυρήττω τον λόγο του Θεού. Με τήν ελπίδα τής ορθής κατήχησης τους και της επιστροφής τους είς την Ορθόδοξον θέσην της αληθείας, τους επισκέφθηκα μερικές φορές. Έτσι λοιπόν προσκληθείς στα εν λόγω εγκαίνια προσήλθα. Σημειωτέον ότι τα εγκαίνια δεν ετελέσθηκαν εις το Ινδουιστικό κοινόβιο αλλά σε γυμναστήριο γιόγκα πλησίον της κεντρικής πλατείας της περιοχής. Πρέπει δε να τονισθεί ότι στα εν λόγω εγκαίνια ουδέποτε ετέλεσα αγιασμόν. Προσκληθείς υπό των ‘’Ορθοδόξων’’ δια να τους ευλογήσω εδιάβασα μόνον την ευχήν ‘’ όταν μέλλη τις εισελθείν είς οίκον νέον.’’ Όπως ευρίσκεται εις το Μικρόν Ευχολόγιον σελ.280 της Αποστολικής Διακονίας της εκκλησίας της Ελλάδος Έκδοσις 1η 1988.
Ταύτα δια την αλήθειαν αναφέρω και παρακαλώ δια την αναδημοσίευση της παρούσης επιστολής μου είς την εν λόγω εφημερίδα σας.
Ο Καθηγούμενος
Αρχιμανδρίτης Π.Ποιμένας Ταλάντζης
Δείτε λοιπόν τι λέει η ευχή «όταν μέλλη τις εισελθείν είς οίκον νέον» όπως δημοσιεύθηκε στο Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον-

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Όταν η συνείδηση πλαστικοποιείται, γίνεται λάστιχο, τότε λάστιχο και πλαστικό τα κάνουμε όλα, όπως και την Ευχή "όταν μέλλη τις εισελθείν εις οίκον νέον".

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com