4 Αυγ 2011

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε δείπνο Iftar

Δείτε και:

-Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε Μουσουλμανικό δείπνο (ιφτάρ) στο πλαίσιο του Ραμαζανίου, σε χώρο όπου βρισκόταν βυζαντινή Μονή.

-Δείπνο για τη λήξη της ημερήσιας νηστείας του μήνα του ραμαζανιού στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

-Φωτογραφίες από το δείπνο για τη λήξη της ημερήσιας νηστείας του μήνα του ραμαζανιού που παρακάθησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο νηστίσιμο δείπνο Iftar

Το νηστίσιμο δείπνο İftar στη συνοικία Beyoğlu της Κωνσταντινούπολης έφερε γύρω από το ίδιο τραπέζι τους ηγέτες της αρμενικής, ρωμαίικης, εβραϊκής και συριακής κοινότητας της Τουρκίας.

Οι ηγέτες των κοινοτήτων συναντήθηκαν στο Mevlevihane (τεκές μεβλεβήδων) της Galata και έδωσαν μηνύματα ενότητας και συσπείρωσης.

Πριν από το νηστίσιμο δείπνο iftar οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον τελετουργικό περιστροφικό χορό Σεμά.

Ο δήμαρχος του Beyoğlu Ahmet Mishab Demircan είπε ότι είναι ευτυχισμένος που συγκέντρωσε γύρω από το ίδιο νηστίσιμο τραπέζι iftar τους εκπροσώπους διαφορετικών θρησκειών.

Ο μουφτής της Κωνσταντινούπολης Καθηγητής Mustafa Çağrıcı, είπε τα εξής:

«Σκοπός είναι να αναπτύξουμε τις σχέσεις και την φιλία ανάμεσα σε όλους όσους ζουν στη χώρα μας και να παρουσιάσουμε πόσο ισχυρή είναι η κοινωνική μας ειρήνη.»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίηση και την ηθική γαλήνη που του χάρισαν η συνάθροιση γύρω από το ίδιο νηστίσιμο τραπέζι iftar και η προσευχή που έκαναν όλοι μαζί.

Ενώ ο αρχιραβίνος της Τουρκίας, Ισαάκ Χάλεβα, υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι αν και διαθέτουν διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι στην πραγματικότητα ίσοι και συμπλήρωσε τα εξής: «Αυτήν την άγια μέρα όλοι μας είμαστε το ίδιο σπουδαίοι και ίσοι ενώπιων του θεού. Καθόμαστε εδώ χέρι με χέρι, ψυχή με ψυχή σε ένα τραπέζι γεμάτη αγάπη».

Romfea.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com