22 Αυγ 2011

Προβοκάτσια για να στηθεί θέμα «μακεδονικής μειονότητας»

Ο Goran Momirovski

— Η προβοκάτσια στήνεται κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια από τους Σκοπιανούς με αφορμή τις τοπικές γιορτές στη δυτική Μακεδονία. Μετά τη Μελίτη, σειρά είχε ο Πολυπόταμος. Εκεί έσπευσαν συμπτωματικά κανάλια και εφημερίδες από τα Σκόπια για τη γιορτή της Παναγίας, καθώς στο χωριό, εκτός του πανηγυριού που διοργανώθηκε στην πλατεία με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, κάποιοι αποφάσισαν να στήσουν «αντιπανηγύρι» με σκοπιανή μουσική και τραγούδια («μακεδονικά» τραγούδια), για να δώσουν τροφή και αντικείμενο στη σκοπιανή προπαγάνδα.
— Από έναν δημοσιογράφο ζητήθηκε εξακρίβωση στοιχείων και παρ' ολίγον να (αυτο)ανακηρυχτεί εθνικός ήρωας. Ο Γκόραν Μομιρόσκι, αρχισυντάκτης του καναλιού Κανάλ 5, βεβαίως κάθε άλλο παρά τυχαίο πρόσωπο είναι.

— Αρκεί να σας αναφέρουμε ότι, όπως μας ενημέρωσε φίλος ειδικός στα νέα ηλεκτρονικά δίκτυα, στη σελίδα του ο κ. Μομιρόσκι έχει αναρτημένη μια φωτογραφική σύνθεση με μια γροθιά όπου υπάρχει ζωγραφισμένη η «ενωμένη Μακεδονία», η οποία φυσικά περιλαμβάνει και ολόκληρη την ελληνική Μακεδονία.

— Ο κ. Μομιρόσκι μπούκαρε με την κάμερά του στο δημαρχείο Φλώρινας συνοδεύοντας μια ομάδα «Αιγαιατών» που ήθελαν να καταθέσουν αίτηση για έκδοση πιστοποιητικού γέννησης. Εδώ και μήνες έχει ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια, καθώς έτσι θεωρούν ότι μπορεί να διεκδικήσουν περιουσίες που έμειναν πίσω μετά τον Εμφύλιο, και κυρίως να στηθεί θέμα «μακεδονικής μειονότητας» από σκοπιανούς πολίτες που ζουν στην ΠΓΔΜ.

«Το Παρόν»21-08-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com