21 Αυγ 2011

Συνάντηση των Προέδρων του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής στην Κύπρο

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος θα δεχθεί την Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011, και ώρα 10.00 π.μ. στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, τους τέσσερις Προέδρους του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής: την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, τον Αρμένιο Πατριάρχη της Κιλικίας Καθόλικο Αράμ, το Λουθηρανό Επίσκοπο Μουνίμπ Γιουνάν και το Μαρωνίτη Επίσκοπο Μπούλος Μάταρ.

Η Συνάντηση των Προέδρων του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής πραγματοποιείται στην Κύπρο, κατόπιν εισηγήσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κατά την πρόσφατη συνάντηση του με τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής στο Αμμάν της Ιορδανίας. Σποπός της Συνάντησης είναι η προετοιμασία της Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχή Νοέμβριο.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος -τον οποίο συνοδεύουν στην Κύπρο ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος και ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος Αθανάσιος- και ο Λουθηρανός Επίσκοπος Μουνίμπ Γιουνάν θα φθάσουν στην Κύπρο την Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011 και θα τους υποδεχθούν στον Αερολιμένα Λάρνακας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης.

Για να συμμετάσχει στη συνάντηση των Προέδρων του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής θα φθάσει τη Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011, ο Αρμένιος Πατριάρχης της Κιλικίας Καθόλικος Αράμ και τον οποίο θα υποδεχθεί στον Αερολιμένα Λάρνακας, εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Για τη συνάντηση των Προέδρων του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής θα αφιχθούν, επίσης, τη Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011, ο Μαρωνίτης Επίσκοπος Μπούλος Μάταρ, ο Αιδεσιμότατος Χαμπίμπ Μπάτρ και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής κος Ηλίας Ελ Χαλαμπί.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,

22 Αυγούστου 2011.

Δείτε και :

-Ιορδανία: «Oι αντιπρόσωποι της Ορθοδόξου Οικογενείας συνηντήθησαν μετά των εκπροσώπων της Λατινικής και της Ευαγγελικής Οικογενείας...»

-Χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου κατά τη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com