11 Αυγ 2011

Κέρκυρα - Δέηση στον Πολιούχο της νήσου, παρουσία και του Ρωμαιοκαθολικού αρχιεπισκόπου (11/08/2011)

Κέρκυρα 11/08/2011 - Με τη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του αγίου Σπυρίδωνα, γιόρτασε η Κέρκυρα, όπως κάθε χρόνο, από το 1716 έως σήμερα, την 11η Αυγούστου ως ημέρα που το νησί σώθηκε από την πολιορκία των Τούρκων. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Amen: Η λιτάνευση του σκηνώματος του αγίου Σπυρίδωνα έγινε στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας .

"Μετά την αρχιερατική θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, ακολούθησε δέηση στον Πολιούχο της νήσου, παρουσία των μητροπολιτών Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου, Σερβίων και Κοζάνης Παύλου, Σύρου Δωροθέου και του επιχωρίου μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκταρίου. Στη δέηση παρίστατο και Ρ/Καθολικός αρχιεπίσκοπος στην Κέρκυρα κ.Ιωάννης".
Δείτε και για τη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος το 2010:

-Η λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και Παπικών

-Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην Κέρκυρα με παρόντες και Παπικούς

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρούσα όλη η οικουμενιστική Χρυσοπηγή στην δέηση προς τον Πολιούχο της νήσου της Κερκύρας, παρουσία των παπικών. Πήρανε κάποιο μήνυμα από τη φωτιά που ξέσπασε παραμονή της εορτής του αγίου;

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Συγνώμη αλλά είστε υπερβολικοί.Ξέρετε και από άρθρο και σχόλια που σας έχω στείλει ότι είμαι αντιοικουμενιστής.
Η Κέρκυρα είναι μια ιδιαίτερη περιοχή με πολλούς καθολικούς και καθολικό επίσκοπο.Συμμετέχει ανελλιπώς στις λιτανείες του αγίου μας(παρότι έχει δώσει πολλά μαθήματα στους καθολικούς ανα τους αιώνες)
Μπροστά στην είσοδο του Παλαιού Φρουρίου σταματάει η λιτανεία και γίνεται δέηση προς τον Άγιο εδώ και αιώνες.Δηλάδή τι θέλετε να κάνει ο μητροπολίτης Νεκτάριος(ο οποίος παρεπιπτώντος είναι πολύ προσεκτικός και δεν έχει κάνει κανένα οικουμενιστικό άνοιγμα)να πει από μικροφώνου να αποχωρήσει από την πλατεία της Κέρκυρας ο καθολικός επίσκοπος και οι μερικές εκατοντάδες καθολικοί(οι οποίοι ευλαβούνται τον Άγιο)για να κάνει δέηση στον Άγιο και να επιστρέψουν μετά;Παρακαλώ να αφήσουμε τις υπερβολές γιατί φωνάζοντας για τα ασήμαντα θα την πάθουμε στο τέλος όπως ο λύκος
Ευχαριστώ

Ιωάννης Ν. Μαρκάς είπε...

π. Γεώργιε την ευχή σας,
θα μου επιτρέψετε να κάνω δυο επισημάνσεις: είναι γνωστό πως στο νησί σας διαμένουν αρκετοί καθολικοί, όμως ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης σας έχει δώσει κατά το παρελθόν άσχημες εντυπώσεις με οικουμενιστικά ανοίγματα. Θα θυμάστε και εσείς φαντάζομαι τις εβδομάδες συμπροσευχών που έχει διοργανώσει η τοπική σας μητρόπολη μετά των παπικών του νησιού. Ή την κοινή παρουσία με το κ. Ιωάννη Σπιτέρη σε μεγάλες εορτές της χριστιανοσύνης, πχ. την Ανάσταση. Τώρα για το συγκεκριμένο θέμα, εάν είστε σίγουρος ότι δεν προσκλήθηκε ο κ. Σπιτέρης από τον σεβασμιώτατο, να παραστεί στην τελετή και προσήλθε από μόνος του, τότε πράγματι ο άγιος Κερκύρας δεν φέρει ευθύνη. Το τονίζω αυτό, γιατί είθισται να προσκαλούν οι μεν τους δε. Ότι πάντως κι αν συνέβη, καλώς προβλήθηκε το θέμα, διότι είτε έτσι είτε αλλιώς, προς τα έξω περνάει μια συγκρητική εικόνα, που την εκμεταλλεύονται προς όφελός τους οι οικουμενιστές.
Τέλος και επί τη ευκαιρία, θα ήθελα να σας εκφράσω το θαυμασμό μου για την εκπληκτική δουλειά που κάνετε στο ιστολόγιό σας και να σας εκμυστηρευτώ ότι είμαι από τους φανατικούς αναγνώστες του. Με την άριστη συμμετρία των θεμάτων που επιλέγετε, μας κάνετε να αποκτούμε πρόσβαση σε πατερικές μορφές και διδασκαλίες που δεν βρίσκει κανείς εύκολα.
Να με συγχωράτε για τον παραπάνω αντίλογο, και να εύχεσθε για την αμαρτωλότητά μου.
Μετά τιμής,
Ιωάννης Ν. Μαρκάς

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

κ.Ιωάννη Μ.αφού σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια αλλά και για τον νηφάλιο τρόπο με τον οποίο απαντήσατε θέλω να πω ότι ο καθολικός μητροπολίτης έρχεται στις λιτανείες με δική του πρωτοβουλία.Άλλωστε όταν καθιερώθηκαν αυτές οι λιτανείες (τέσσερις στον αριθμό)πριν 400 χρόνια η Κέρκυρα ήταν υπό ενετική κατοχή και οι Ενετοί τις έχουν καθιερώσει(βέβαια για το γνωστό θαύμα του Αγίου το 1718 όπου κατίσχυνε τους παπικούς, όταν οι λατίνοι ήθελαν να φτιάξουν καθολικό αλτάριο μέσα στον ναό του Αγίου δεν καθιέρωσαν καμία λειτανία)Επίσης την εβδομάδα συμπροσευχών την διοργανώνουν οι καθολοκοί και η τοπική εκκλησία δεν συμμετέχει,ούτε ποτέ και για κανέναν λόγο δεν έχει γίνει συμπροσευχή στην Κέρκυρα.
Ο καθολικός συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις στο νησί(θρησκευτικές και μη) αλλά απλώς ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ και τίποτα άλλο
ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com