11 Αυγ 2010

Η λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και Παπικών

Σήμερα Τετάρτη 11/08/2010 στην Κέρκυρα, έγινε Λιτάνευσις του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την παρουσία και Παπικών (δείτε στο 2.26΄)

Δείτε και:

-Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην Κέρκυρα με παρόντες και Παπικούς

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλάει για "ενωμένη εκκλησία και ενωμένο λαό"... Λες και εμείς φτιάχνουμε την Εκκλησία και αν χωριστούμε μεταξύ μας χωρίζεται και η Εκκλησία! Για αυτό και ο κ Βαρθολομαίος χαρακτηρίζει ως σχισματικούς όσους αντιδρούν στις Οικουμενιστικές του κινήσεις!
Η Εκκλησία δεν είναι δυνατό να χωριστεί ποτέ - μπορεί να χωριστεί το Σώμα του Χριστού;
Όμως πάντοτε υπάρχει ο κίνδυνος έκπτωσης από την Εκκλησία, ο χωρισμός δηλαδή από την Αλήθεια, ο χωρισμός από τον Θεό, με την αίρεση δηλαδή...

"Και γαρ οι της του Χριστού εκκλησίας της αληθείας εισί και οι μη της αληθείας όντες, ουδέ της του Χριστού εκκλησίας εισί, και τοσούτο μάλλον,όσον αν και σφών αυτών καταψεύδοιντο, ποιμένας και αρχιποιμένας εαυτούς καλούντες και υπ' αλλήλων καλούμενοι μηδέ γαρ προσώποις τον χριστιανισμόν, αλλ' αληθεία και ακρίβεια πίστεως χαρακτηρίζεσθαι μεμυήμεθα".

ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΕΠΕ 3 ΣΕΛ 608

Ανώνυμος είπε...

Πληροφοριακά σας ενημερώνω οτι επειδή στη Κέρκυρα υπάρχει μεγάλη Ρωμαιοκαθολική κοινότητα πάντοτε σε κάθε λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος από τις θέσεις των επισήμων παρίσταται ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών αλλά και όποιος ιερωμένος άλλου δόγματος τυχαίνει να βρίσκεται στη Κέρκυρα (κυρίως Αγγλικανός ο οποίος φοράει μάλιστα και τη στολή του)...και το κυριότερο όλοι οι επίσημοι προσκαλούνται από το Δήμαρχο Κερκυραίων που έχει την αρμοδιότητα για τη Λιτανεία...παρεπιπτόντως οι Καθολικοί της Κέρκυρας τιμούν τον Άγιο Σπυρίδωνα και μάλιστα στον Μητροπολιτικό Ναό (Ντουόμο) υπάρχει και παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Άγιο...μήπως θα έπρεπε να τους απαγορεύσουμε να προσκυνούν και το ιερό σώμα του Αγίου;

Ανώνυμος είπε...

Παρεπιπτόντως να σας ενημερώσω οτι ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών κος Ιωάννης Σπιτέρης είναι Κερκυραίος από τα γεννοφάσκια του!!!
Διορθώστε λοιπόν το τίτλο σας γιατί παραπληροφορεί...η Λιτανεία ναι μεν έγινε παρουσία και φυσικά χωροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος αλλά οι "Παπικοί" απλά ακολουθούσαν όπως ακολουθούν όλοι οι επίσημοι και οι εκπρόσωποι ξένων δογμάτων...στις Δοξολογίες πχ που γίνονται για διάφορες περιστάσεις παρίστανται άπαντες οι εκπρόσωποι ξένων δογμάτων μηδέ εξαιρουμένων του Αρχιραββίνου Αθηνών ή ακόμα και των Μουσουλμάνων Ιερωμένων.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com