21 Ιουν 2011

Για πρώτη φορά στη Μόσχα συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Θρησκευτικών Ηγετών

Η ετήσια συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Θρησκευτικών Ηγετών πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Μόσχα από 21-23 Ιουνίου σε αίθουσα του καθεδρικού ναού του Σωτήρος Χριστού. Το Συμβούλιο θα ασχοληθεί με το θέμα «Ανθρώπινα δικαιώματα και παραδοσιακές αξίες στην Ευρώπη».

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Θρησκευτικών Ηγετών είναι ένα από τα τέσσερα περιφερειακά διαθρησκειακά συμβούλια στα πλαίσια της Παγκόσμιας Συνέλευσης για τη Θρησκεία και την Ειρήνη. Το Συμβούλιο ενώνει στις γραμμές του κορυφαίους θρησκευτικούς ηγέτες της Ευρώπης: Ιουδαίους, Χριστιανούς, Μουσουλμάνους, Βουδιστές, Ινδουιστές, Σιχ και Ζωροάστρες, καθώς προβλέπει συμμετοχή και άλλων παραδοσιακών θρησκειών, οι οποίες εκπροσωπούνται στην ήπειρο. Τον οργανισμό, που συγκροτήθηκε το 2002 στο Όσλο απαρτίζουν 45 μέλη. Η συνεδρίαση άρχισε με την ομιλία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλου.

Λαμβάνουν μέρος ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ ( Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ), ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκαλάμσκ Ιλαρίωνας , ο οποίος είναι και συν-συντονιστής του Συμβουλίου, ο «Επίσκοπος» Gunnar Stolset (Λουθηρανοί Νορβηγίας), διάφοροι Καρδινάλιοι, ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Συμβουλίου, Sheikh Ibrahim, ο αρχιραβίνος της Ρωσίας καθώς και άλλοι εκπρόσωποι θρησκευτικών παραδόσεων της Ευρώπης.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Θρησκευτικών Ηγετών όπως αναφέρουν οι οργανωτές «βασίζεται στην αρχή σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και δικαιώματος μιας ειρηνικής ζωής. Με αφετηρία αυτή την αρχή οι θρησκευτικοί ηγέτες ανέλαβαν υποχρέωση συνεργασίας με σκοπό την αποτροπή των συγκρούσεων και τη συμβολή στην ειρηνική συνύπαρξη των θρησκευτικών κοινοτήτων. Η εργασία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Θρησκευτικών Ηγετών πραγματοποιείται με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και την αποδοχή των θρησκευτικών διαφορών του καθένα».(Святейший Патриарх Кирилл открыл заседание Европейского совета религиозных лидеров)- mospat- moskva

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com