1 Ιουν 2011

Κροατία - Διαμαρτυρίες για την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου

Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουνίου 2011, θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στην Κροατία. Απλοί πολίτες αλλά και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαμαρτύρονται για την αλαζονική συμπεριφορά της Ρωμαιοκαθολικής “Εκκλησίας” αλλά και την ανήθικη συμπεριφορά Ρωμαιοκαθολικών «κληρικών». (Protest uoči posete pape Hrvatskoj)

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η επίσκεψη του Πάπα θα κοστίσει μεταξύ 12 και 14 εκατομμύρια Kuna (μεταξύ 1,7 και 2.000.000 €), και τα έξοδα θα μοιραστούν ανάμεσα στο Βατικανό και την Κροατία. Τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο υψηλότερο επίπεδο, και η αστυνομία παρακάμπτει ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής που θα ακολουθήσει η πομπή με τον Πάπα το Σάββατο το πρωί στο Ζάγκρεμπ. Επίσημα το Ζάγκρεμπ έχει επανειλημμένως τονίσει ότι η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου XVI είναι ένα μέσο για τη στήριξη της ολοκλήρωσης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κροατίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακριβώς τη στιγμή της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου XVI στην Κροατία, από 3 έως 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Ζάγκρεμπ το Queer Film Festival και θα είναι αφιερωμένο σε θέματα παιδοφιλίας .

Δείτε σχετικά και :

-Ο Πάπας θα επισκεφθεί την Κροατία και θα προσκυνήσει τον τάφο του Αρχιεπισκόπου της Γενοκτονίας των Σέρβων Καρδινάλιου Aloysius Στέπινατς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com