12 Μαΐ 2011

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, συνεχάρη το νέο Αποστολικό Νούντσιο στη Ρωσική Ομοσπονδία για το διορισμό του

Состоялась встреча митрополита Волоколамского Илариона с новым апостольским нунцием в Российской Федерации архиепископом Иваном Юрковичем

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας «Στις 11 Μαΐου 2011, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, συναντήθηκε με το νέο Αποστολικό Νούντσιο στη Ρωσική Ομοσπονδία, Ιβάν Γιουρκόβιτς. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ Ηγούμενος Φιλάρετος Μπουλέκωφ, ο πρώτος γραμματέας της Αποστολικής Νουντσιατούρας Monsignor Βισβάλντας Κουλμπόκας, ο τελών χρέη Γραμματέα του ΤΕΕΣ επί των διαχριστιανικών σχέσεων ιερέας Δημήτριος Σιζονένκο και στέλεχος της Γραμματείας επί των διαχριστιανικών σχέσεων διάκονος Αλέξιος Ντίκαρεφ. (Состоялась встреча митрополита Волоколамского Илариона с новым апостольским нунцием в Российской Федерации архиепископом Иваном Юрковичем)

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο Γιουρκόβιτς για το διορισμό του, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του και εξέφρασε την ελπίδα για περαιτέρω ανάπτυξη της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και της Αποστολικής Νουντσιατούρας στη Ρωσική Ομοσπονδία. Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας με ικανοποίηση επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια στις σχέσεις Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών στη Ρωσία σημειώθηκε σημαντική βελτίωση. Σε αυτό το πλαίσιο, τονίσθηκε ρόλος της Μικτής Ομάδας Εργασίας για την εξέταση προβλημάτων μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ως αποτελεσματικό όργανο συζήτησης και αναζητήσεως επιλύσεως διαφορετικών πρακτικών θεμάτων στις σχέσεις μεταξύ των δυο Εκκλησιών.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών στην κοινή μαρτυρία των χριστιανικών αξιών στη σύγχρονη κοινωνία καθώς και στον τομέα προστασίας των δικαιωμάτων των χριστιανών, οι οποίοι υφίστανται διωγμούς σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Εν κατακλείδι ο Αρχιεπίσκοπος Γιουρκόβιτς ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Ιαλρίωνα για τη θερμή υποδοχή και επιβεβαίωσε την επιθυμία του να συμβάλει στην περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας και της κατανόησης μεταξύ της Ρωσικής Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com