28 Μαΐ 2011

Χριστός Ανέστη! Θ΄αναστηθεί ή ταπεινωμένη Ελλάδα!

Χριστός Ανέστη!

Εορτάστηκε προ ολίγων εβδομάδων για μια ακόμη φορά το μεγαλύτερο γεγονός της ιστορίας του κόσμου. Εμπρός στο γεγονός αυτό όλα τα άλλα γεγονότα είναι μικρά και ασήμαντα. Όλα τα άλλα γεγονότα ήταν και είναι ανθρώπινα. Κέντρο τους ό άνθρωπος. Το γεγονός όμως, πού έωρτάσαμε στις 24 Απριλίου και εορτάζουμε έως και την παραμονή της Αναλήψεως, αλλά και κάθε Κυριακή του έτους, δεν είναι ανθρώπινο, αλλά θεανθρώπινο. Κέντρο του ό Θεάνθρωπος Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Ποίο το γεγονός αυτό; Είναι ή ανάσταση του Χριστού.

Χριστός ανέστη! Τί και αν οι σταυρωτές του εξαγόρασαν με «αργύρια ικανά» τους Ρωμαίους στρατιώτες, πού φρουρούσαν τον τάφο, για να συκοφαντήσουν την ανάστασή του και να διαδώσουν, ότι ήλθαν οι μαθητές του τη νύκτα και έκλεψαν το σώμα του, ενώ αυτοί έκοιμώντο; (Ματθ. 28:12-13). Δεν μας εξήγησαν όμως το πώς, εφ’ όσον έκοιμώντο, αντελήφθησαν την κλοπή του σώματος και βεβαιώθηκαν για την ταυτότητα των «κλεπτών»!

Χριστός ανέστη! Τί και αν ό Διάβολος, μέσω των επιγείων οργάνων του, ειδωλολατρών, άπιστων, άθεων, αιρετικών και άλλων προσπάθησε να φιμώσει το κήρυγμα, να διαστρέβλωση τα γεγονότα, να νόθευση το Ευαγγέλιο, να απόκρυψη την αλήθεια, να κατάλυση την Εκκλησία; 'Απέτυχε παταγωδώς.

Χριστός ανέστη! Τί και αν τα σύγχρονα ΜΜΕ τον πολεμούν, τον υβρίζουν, τον χλευάζουν, τον συκοφαντούν; Είναι δυνατόν με τα δημοσιογραφικά πτύελα τους να σβήσουν τον Ήλιο τον νοητό, πού λάμπει και καταυγάζει τα σύμπαντα;

Χριστός ανέστη! Τί και αν οι σκοτεινές δυνάμεις, πού κυβερνούν σήμερα τον κόσμο, εργάζονται πυρετωδώς για την άποχριστιανοποίηση του χριστιανικού κόσμου και την προετοιμασία του για την υποδοχή του Αντίχριστου; Ό άναστάς εκ νεκρών Χριστός, ό αληθινός Θεός ημών, ό νικητής του θανάτου και του άδου, θα νικήσει και τους συγχρόνους εχθρούς του, «ώς σκεύη κεραμέως συντρίψει αυτούς», τον δε Αντίχριστο «αναλώσει τω πνεύματι του στόματος αυτού και καταργήσει τη επιφανεία της παρουσίας αυτού» (Β' Θεσ. 2:8).

Θ΄αναστηθεί ή ταπεινωμένη Ελλάδα!

Χριστός ανέστη! Τί και αν οι άρχοντες της Ελλάδος δεν καταδέχονται να αναφέρουν το όνομα του; Έρχονται ήμερες μεγάλης δοκιμασίας, κατά τις όποιες όλοι αυτοί, πού σήμερα αποφεύγουν να ασπασθούν το χέρι του ιερέως, να κάνουν το σημείο του σταυρού, να δεχθούν την άγιαστική χάρι της Εκκλησίας, και προσπαθούν με τους νόμους, πού ψηφίζουν, να την περιθωριοποιήσουν, ή δυνατόν δε και να την καταργήσουν, όλοι αυτοί οι θεομάχοι και έκκλησιομάχοι, έρχεται ώρα, πού θα γονατίσουν και θα ζητήσουν τη βοήθεια του και τη βοήθεια της Παναγίας Μητρός του, για να σωθούν από την λαίλαπα «των επερχομένων τη οικουμένη».

Χριστός ανέστη, αδελφοί! Τί και αν έντρέπωνται μερικοί κοσμικοί χριστιανοί να χρησιμοποιήσουν την ύψιστη αυτή αλήθεια, το μέγιστο αυτό γεγονός της αναστάσεως του Χριστού, ως τον καθημερινό τους χαιρετισμό επί σαράντα ήμερες μετά το Πάσχα; Εμείς να τον χρησιμοποιούμε. Και ας παρακαλούμε τον άναστάντα Κύριό μας να δυναμώνει την πίστη μας στην ανάσταση του, να στερεώνει το σταυροαναστάσιμο φρόνημα μας και να φωτίζει με το ανέσπερο φως της Αναστάσεως του τον νου μας, τη σκέψη μας, τα έργα μας, τη ζωή μας. Κυρίως δε στις χαλεπές ήμερες μας, κατά τις όποιες ό σταυρός, πού έναπέθεσε ό Χριστός στους ώμους μας, αυτός της ανεργίας, της ανέχειας, της στερήσεως, της ασθενείας, του θανάτου, του πόνου, της θλίψεως, της εγκαταλείψεως, της μοναξιάς, της αδικίας, μας φαίνεται βαρύτατος και ασήκωτος, ας πίστεύσωμε ακόμη περισσότερο στην ανάσταση και τη θεότητα του Χριστού με την ακράδαντη βεβαιότητα, ότι, όπως τον Γολγοθά, τα Πάθη και τον Σταυρό του Χριστού διαδέχθηκε ή λαμπροφόρος Ανάσταση του, όπως τη βαρυχειμωνιά διαδέχεται ή λιακάδα, έτσι και στη προσωπική μας ζωή, αλλά και στη ζωή του Έθνους μας, πού σήμερα ταπεινώνεται και εξευτελίζεται, τη θλίψη θα διαδεχθεί ή χαρά, την απαισιοδοξία θα διαδεχθεί ή ελπίδα, το σκοτάδι θα διαδεχθεί το φως, και ή ανεκλάλητη χαρά της αναστάσεως του Χριστού θα επιστρέψει συντόμως στις ψυχές όλων των δοκιμαζόμενων και θλιβομένων ανθρώπων. Χριστός ανέστη!

«Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», Μάιος 2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com