5 Απρ 2011

Τα Wikileaks για τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ και τον Οικουμενισμό.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ στις 26 Νοεμβρίου 2007, λίγο μετά την εκλογή του είχε συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, Nicholas F. Taubman, για τη μη νομιμοποίηση της πορνείας, την εμπορία ανθρώπων, αλλά και τον Οικουμενισμό.

« Η Πρεσβεία έχει κάνει κοινό μέτωπο με την Εκκλησία για τη μη νομιμοποίηση της πορνείας και φαίνεται ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να έχουμε έναν ενεργό σύμμαχο στην προώθηση της προσπάθειας αυτής », σημειώνει ο Taubman.

«Ο Πατριάρχης Ρουμανίας παρατήρησε, ότι εκείνοι που πρότειναν τη νομιμοποίηση συχνά αναφέρθηκαν στα προτερήματα της δημόσιας υγείας, αλλά απέτυχαν να δουν διάφορα άλλα κόστη», λέει η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών . Επίσης, ο Πατριάρχης ζήτησε από τον Πρέσβη Taubman να χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου, για τον αγώνα κατά της πορνείας.

"Ο Πατριάρχης είπε ότι η εκκλησία πρέπει να μάθει πώς να λειτουργεί σε μια κοινωνία όλο και πιο πλουραλιστική, πώς να ασχοληθεί με άλλες εκκλησίες και ότι το όραμά του είναι να προωθήσει ένα συνεχή διάλογο με άλλες εκκλησίες, για το πώς οι θρησκείες θα συμβάλουν θετικά στη κοινωνία, σημείωσε ο πρεσβευτής.

Ο Πρέσβης Taubman φαίνεται ενθουσιασμένος για την αλλαγή της ηγεσίας του Πατριαρχείου"μετά από δεκαετίες της Πατριαρχίας Θεοκτίστου, υπάρχει μια νέα αύρα στη Ρουμανική Εκκλησία". «Ο Πατριάρχης Δανιήλ έχει διεθνή εμπειρία, μιλάει άπταιστα αγγλικά και άλλες γλώσσες, επίσης έχει πλήρη επίγνωση της δύναμης και επιρροής της Εκκλησίας στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης", πρόσθετει ο Taubman.

Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών γράφει στην έκθεσή του ότι ένα ενθαρρυντικό σημάδι είναι ότι ο Πατριάρχης Ρουμανίας είναι ανοιχτός στον Οικουμενικό διάλογο .

http://www.romanialibera.ro/actualitate/wikileaks/wikileaks-patriarhul-daniel-a-discutat-cu-americanii-despre-legalizarea-prostitutiei-221460.html

http://www.kamikazeonline.ro/2011/04/ambasada-sua-si-patriarhul-daniel-front-comun-impotriva-legalizarii-prostitutiei/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΕΑ ΑΥΡΑ/ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Είναι πράγματι παράδοξο,αλλά όχι και ακατ-ανόητο το πως, οι ίδιοι άνθρωποι που κάνουν αγώνα κατά της πορνείας και της εμπορίας ανθρώπων.....να εκ-"πορνεύουν" ...με τις "αδελφές εκκλησίες",και να ξεπουλούν Τον Άνθρωπο -φυσικά με "φίλημα".

Όσο για "... το πώς οι θρησκείες θα συμβάλουν θετικά στη κοινωνία.."αυτό κι αν δεν είναι ανόητο.Συνήθως οι (θρη-)σκιές φέρνουν ταραχή!....Αυτοί που ζουν ακόμη μέσα στα σπήλαια τα Σωκρατικά,που φοβούνται και τον ίσκιο τους,πώς θα μπορέσουν να..... "..συμβάλουν θετικά.."

Τέλος (Taubman) ο Πατριάρχης είπε.......... "ότι η εκκλησία πρέπει να μάθει// πώς να λειτουργεί σε μια κοινωνία όλο και πιο πλουραλιστική, //πώς να ασχοληθεί με άλλες εκκλησίες και// ότι το όραμά του είναι να προωθήσει ένα συνεχή διάλογο με άλλες εκκλησίες, για το //πώς οι θρησκείες θα συμβάλουν θετικά στη κοινωνία//.....".Αν κατάλαβα καλά,αυτό που " η εκκλησία πρέπει να μάθει.."πρέπει να έχει έμμεση σχέσει με τις ωραιότατες συμπροσευχητικές ΦΩΤΟ.........

ΕΠΙΜΕΤΡΟ
Μιας και ομιλούμε για πόρνες,ας θυμηθούμε τον άγιο Γέροντα Πορφύριο όταν από πρόνοια Θεού,μπήκε σε ένα πορνείο να Αγιάσει,και είπε........
ότι//ο Χριστός ήρθε για όλους..."

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ/ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com