27 Μαρ 2011

Στο Βατικανό για «βοήθεια» ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Τη βοήθεια του του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ για να μεσολαβήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες προς την Τουρκία θα ζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος θα συναντηθεί αύριο στο Βατικανό με τον αρχηγό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Εάν η Τουρκία θέλει να έχει ευρωπαϊκή πορεία, τότε οφείλει να συμπεριφέρεται ευρωπαϊκά», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. «Θα εκθέσουμε όλη την κατάσταση που υπάρχει στις τουρκοκρατούμενες περιοχές μας. Θα του ζητήσουμε τη βοήθεια, την επέμβαση του στους Ευρωπαίους ηγέτες, που οι περισσότεροι είναι καθολικοί, να επέμβουν δυναμικά ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στα κατεχόμενα, τόσο για τα μνημεία μας που καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, όσο και την απαράδεκτη στάση των Τούρκων να θέσουν είσοδο για να πάει κάποιος να προσκυνήσει στον Απόστολο Ανδρέα στο Ριζοκάπρασο», πρόσθεσε.

Ο κ. Χρυσόστομος υπογράμμισε ότι θα ζητήσει από τον Πάπα να κάνει σαφές στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι, αν θέλει η Τουρκία να έχει ευρωπαϊκή πορεία και να διεξάγονται ενταξιακές διαπραγματεύσεις οφείλει να συμπεριφερθεί ευρωπαϊκά, ειδάλλως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να σταματήσουν, γιατί είναι μια σκέτη κοροϊδία και σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί για τα ανθρώπινα δικαιώματα κάνουν πολέμους, τόσο για το Ιράκ, όσο και για το Αφγανιστάν και τελευταίως για τη Λιβύη.

«Εμείς δεν θέλουμε να κάνει κανένας πόλεμο για μας» είπε, και τόνισε πως «απαιτούμε μόνο να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα μας. Δεν είμαστε δεύτερης ποιότητας πολίτες της Ευρώπης, όπως είναι οι άλλοι Ευρωπαίοι είμαστε και εμείς και ζητούμε αυτά τα δικαιώματα που έχει όλος ο κόσμος», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ελευθεροτυπία, 27/03/2011

-Στο Βατικανό ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος

-O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για την επικείμενη συνάντησή του με τον Πάπα

-Στο Βατικανό ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος

1 σχόλιο:

Νεκτάριος Πετρίδης είπε...

Τωωωωωώρα μάλιστα. Κονομήσαμε !

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com