4 Ιαν 2011

Φιλορθόδοξος Ένωσις“Κοσµάς Φλαµιάτος”,Το Πρωτείο του Πάπα και ο Άγ. Κύριλλος Αλεξανδρείας

ΤΟ ΠΡΩΤΕΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ και ο άγιος ΚΥΡΙΛΛΟΣ-1

ΠΑΤΗΣΤΕ fullscreen ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Φ. Ένωση «Φλαμιάτος» γράφει πως χρειάζεται εγρήγορση και λήψη μέτρων που η Ορθόδοξη Παράδοση μας έχει διδάξει.

Γιατί αλήθεια, φοβάται να ονομάσει τα μέτρα; Η Παράδοσή μιλά για Διακοπή μνημοσύνου. Το λέει ξεκάθαρα στο βιβλίο και ο καθηγητής Στ. Παπαδόπουλος, πως ο άγιος Κύριλλος προτείνει στον Κελεστίνο «τιμωρία του Νεστορίου με ακοινωνησία», αν και ο Νεστόριος,σαν Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως που ήτανε, είχε την εύνοια της αυτοκρατορικής αυλής, και προτείνει στον Κελεστίνο παραπέρα το μέτρο της καθαίρεση. Κι όλα αυτά πριν γίνει κάποια Οικουμενική Σύνοδος.

Οι σύγχρονοι επίσκοποί μας και ιερείς και μοναχοί και λαϊκοί, κοινωνούν όλοι άνετα με όλους τους καθαιρετέους οικουμενιστές και φιλοπαπικούς.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Εις το "πρωτείο" του επισκόπου Ρώμης, σε αυθεντίες, αλάθητα, ορατές κεφαλές, βικαρίους, τοποτηρητές του Χριστού κ.λ.π. δεν πιστεύει ουδείς Ορθόδοξος Χριστιανός, συμπεριλαμβανομένων ΚΑΙ των οικουμενιστών, πλην του "αγίου" Περγάμου (και τω συν αυτώ), ο οποίος χρησιμοποιώντας αθεολόγητους, εξωεκκλησιαστικούς νομικίστικους όρους χειρίστου είδους προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Και ενώ "αλάθητο" και "πρωτείο" είναι εκκλησιολογικές θέσεις των παπικών και εφαρμόζονται ως "καταναγκαστικές μυλόπετρες" στο ιερατικό σύστημα των παπικών, είναι γνωστό ότι στο μεγαλύτερο μέρος του ποιμνίου τους είναι έννοιες ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ εις την συνείδησή των. Για έτι μια φορά οι ημέτεροι μεγαλοικουμενιστές εκπρόσωποι βρίσκονται εκτός εποχής και πραγματικότητας, εκθέτοντας την Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία, προκειμένου να μη χάσουν τα υπερπολυτελή ταξίδια που προσφέρουν οι αθεολόγητοι "θεολογικοί" διάλογοι, καθώς επίσης και τις κολακείες των παπικών αντιπροσώπων (βλέπετε αγαπητοί αδελφοί μου όταν δεν σε επαινεί κανείς δικός σου αρχίζεις και ζητιανεύεις κολακείες από όποιον να ΄ναι, ας είναι και ο μεγαλύτερος πολέμιός σου!)...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com