5 Ιαν 2011

Έκτακτο διαθρησκευτικό συνέδριο χριστιανών και μουσουλμάνων συγκαλεί η εκκλησία της Κύπρου

Με στόχο την ανάδειξη της κατάστασης στην Καρπασία, η Εκκλησία της Κύπρου, συγκαλεί εκτάκτως διαθρησκευτικό συνέδριο Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 16 μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου και έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι χριστιανικές εκκλησίες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Ρωσίας και το Βατικανό, καθώς και οι θρησκευτικοί εκπρόσωποι τη Συρίας, του Λιβάνου αλλά και της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Του διαθρησκευτικού συνεδρίου θα ακολουθήσει συνέδριο των εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία.

«Sigmalive»05/01/2011

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο αμετανόητος αρχιεπίσκοπος Κύπρου, συνεχίζει το διαβολικό έργο του Οικουμενισμού απτόητος και ανεμπόδιστος μιας όλοι έχουν σκύψει το κεφάλι αδιαμαρτύρητα.
Δυστυχώς και κάποιοι "αντιοικουμενιστές" τον εξυμνούν συνεχώς με απαράδεκτες κολακείες που προκαλούν το αίσθημα κάθε πιστού ορθόδοξου χριστιανού.

Φαίδων

Ανώνυμος είπε...

Όντως όλοι έχουν σκύψει το κεφάλι. Ακόμα και ο καλός Λεμεσού Αθανάσιος αντί να ξεσηκώσει τον λαό, τον παρακολουθούμε να κάνει σαν να μην καταλαβαίνει τί γίνεται, σαν να είναι σε άλλο κόσμο!

Σπύρος

Παναής είπε...

Πάλι επιστολές θα γράψει το Σταυροβούνι!Και πιθανόν να αντιδράση ο Λεμεσού όπως την άλλη φορά ,θυμάστε;Είμαστε για τα πανυγήρια...το μεγαλείο της Ορθοδοξίας το κάναμε πατάκι για τα πόδια των αλλοθρήσκων και ετεροδόξων...λεφτά υπάρχουν για όλους αυτούς που θα έρθουν τους "φιλοξενούμενους"και 100ευρώ για φοιτητές της θεολογικής το ταμείον είναι μείον!!!

Ανώνυμος είπε...

Σιγά την Αντίδραση του Λεμεσού. Την γνώμη του και αυτή ήπια την είπε, γεμάτος διπλωματία. Αν αυτή είναι αντίδραση τότε εγώ είμαι εφευρέτης του ηλεκτρισμού.
Αναστάσιος

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Έκτακτο διαθρησκευτικό συνέδριο χριστιανών και μουσουλμάνων συγκαλεί η εκκλησία της Κύπρου". Σημαντικό! Σημαντικότατο!! Να τα βρούμε με τους Μουσουλμάνους και μεταξύ μας σφαγμένοι : Παλαιοημερολογίτες και νεοημερολογίτες, συντηρητικοί, μεσαίοι, προοδευτικοί, άμφω.

Δεν κάθονται να κουβεντιάσουμε μεταξύ μας, να παρακαλέσουμε τον άγιο Θεό να μας φωτίσει να βρούμε την άκρη, και πάμε να τα βρούμε με τους Μουσουλμάνους.

Πώς, ύστερα, να μας ευλογήσει ο "ευλογών τους ευλογούντας" και πώς να μας αγιάσει ο "αγιάζων τους επί σοι πεποιθότας", όταν οι πεποιθότες είμαστε χίλια κομμάτια;

Άλλη "ευπρέπεια" του οίκου οι μεν, άλλοι οι δε και το μίσος άσβεστο. Άκυροι οι μεν, έγκυροι οι δε, εγκυροάκυροι αμφότεροι.

"Και παν δώρημα τέλειον"! Ναι, αλλά ποιό;

Ποιά "ειρήνην τω κόσμω σου δώρησαι" Του ζητούμε; Θλίψις απέραντη. Αύριο οι μεν θα έχουν Φώτα, οι άλλοι Χριστούγεννα και η "κάρτα του πολίτη" μας έρχεται.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com