10 Δεκ 2010

O επίσκοπος Αρτέμιος κατέθεσε μήνυση κατά των επισκόπων Αθανάσιου Γιέφτιτς και Αμφιλόχιου Ράντοβιτς

Μήνυση κατά του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμφιλοχίου και του Επισκόπου πρώην Ερζεγοβίνης Αθανασίου Γιέφτιτς, υπέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010 ο Επίσκοπος πρώην Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιος.

Ο κ. Αρτέμιος κατέθεσε μήνυση στο Δικαστήριο του Βελιγραδίου κατά του Επισκόπου πρ. Ερζεγοβίνης κ. Αθανασίου, επειδή μέσω των ΜΜΕ παρουσίασε ψευδείς ισχυρισμούς προς το πρόσωπο του, κάτι που αποτελεί συκοφαντική δυσφήμηση.

Επίσης, ο κ. Αρτέμιος κατάθεσε μήνυση και κατά του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμφιλοχίου, διότι στην καθημερινή Σερβική εφημερίδα «Blic», μίλησε με κατηγορίες κατά του προσώπου του και ενήργησε με δόλο, προσβάλλοντας την προσωπικότητα του.

Μηνύσεις έχουν κατατεθεί και εναντίον σερβικών εφημερίδων που δημοσίευσαν άρθρα συκοφαντικά, προσβλητικά και υποτιμητικά για τον Επίσκοπο Αρτέμιο.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Επίσκοπος Αρτέμιος αναγκάστηκε να προχωρήσει στην κατάθεση μηνύσεων εναντίον των Αρχιερέων, όχι τόσο για να προστατεύσει τον εαυτό του και τα δικαιώματα του, αλλά να βοηθήσει τους κατηγορούμενους οι οποίοι εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα με τις δηλώσεις έχουν σκανδαλίσει τον λαό του Θεού, σε όλες τις Ορθόδοξες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com