19 Δεκ 2010

Αστρονόμος δεν προσελήφθη γιατί φοβήθηκαν πως οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις δεν θα τον αφήσουν να διδάξει όσα πρεσβεύει η επιστήμη .

Αστρονόμος έχασε θέση στο Πανεπιστήμιο λόγω θρησκείας

Μήνυση κατά του Πανεπιστήμιου του Κεντάκι υπέβαλλε ο καθηγητής Αστρονομίας Μάριν Γκάσκελ, καθώς όπως υποστηρίζει το Πανεπιστήμιο αρνήθηκε να του δώσει τη θέση του καθηγητή, επειδή ήταν Ευαγγελιστής.

Όπως διαβάζουμε στους New York Times, ο Γκάσελ υποστήριξε πως στη συνέντευξη η διοίκηση του Πανεπιστημίου είχε ενθουσιαστεί τόσο από το βιογραφικό του όσο και από τις επιστημονικές του γνώσεις.

Όμως, ο διευθυντής του τμήματος Φυσικής και Αστρονομίας Μάικλ Καβανιέρο, για να πάρει την τελική του απόφαση, έκανε μια μικρή έρευνα στο ίντερνετ, όπου διαπίστωσε πως ο Γκάσκελ ήταν Ευαγγελιστής και υποστηρικτής της θεωρίας της δημιουργίας του Σύμπαντος από τον Θεό.

Στη δεύτερη συνέντευξη, ο Καβανιέρο τον ρώτησε στο τέλος αν είναι θρήσκος και σε τι θρησκεία πιστεύει.

Στη μήνυση του, ο Γκάσκελ υποστηρίζει πως η ερώτηση αυτή αντίκειται στο νόμο της Πολιτείας καθώς οι θρησκευτικές πεποιθήσεις αποτελούν ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο.

«Δηλαδή τι σχέση έχει το θρήσκευμα; Μπορείς να στερήσεις μια θέση εργασίας επειδή ο άλλος είναι Ευαγγελιστής; Ή Μουσουλμάνος; Ή Καθολικός;», αναρωτιέται ο Γκάσκελ.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου έχει σχολιάσει με λιτή ανακοίνωση πως ο Γκάσκελ δεν προσελήφθη τελικά γιατί φοβήθηκαν πως οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις δεν θα τον αφήσουν να διδάξει όσα πρεσβεύει η επιστήμη για τη γέννηση και την εξέλιξη του Σύμπαντος και του Ανθρώπου.

Μέλος του ΔΣ του Πανεπιστημίου σχολίασε δε πως η έρευνα στο Ίντερνετ έδειξε πως οι διαλέξεις του καθηγητή σε προηγούμενα πανεπιστήμια βασίζονταν περισσότερο στη Βίβλο παρά στα επιστημονικά βιβλία

news247.grl

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σημεία των καιρών!Όσο και να μη θέ
λουμε να το πιστέψουμε ΟΔΕΥΟΥΜΕ
προς το τέλος,που ΣΙΓΟΥΡΑ θα είναι
οδυνηρό!

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ βιβλίο «Η μυθολογία της σύγχρονης Γεωλογίας» του Απόστολου Φράγκου, και θα καταλάβετε τα παραμύθια που παρουσιάζουν σαν δήθεν «επιστήμη».
Ο συγγραφέας ήταν κάτοχος πολλών Πανεπιστημιακών πτυχίων, και υπήρξε Καθηγητής Πανεπιστημίου Θετικών επιστημών στην Αμερική, και επιστημονικός σύμβουλος της NASA.
Το βιβλίο τεκμηριώνεται με πολύ πλούσια διεθνή και έγκυρη πραγματικά επιστημονική βιβλιογραφία.
Εκδόσεις του βιβλίου : «Ο Σταυρός», Αθήνα.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com