8 Δεκ 2010

Ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την "Κάρτα του Πολίτη"

image with the sign of the Greek Church

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζητήσασα και πάλι το θέμα της «Κάρτας του Πολίτη», με αφορμή το κείμενο που αναρτήθηκε προς «δημόσια διαβούλευση για την βέλτιστη αξιοποίηση της Κάρτας του Πολίτη» στο δικτυακό τόπο διαβουλεύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ανακοινώνει ότι :

α. Εκ του περιεχομένου του κειμένου διαπιστώνεται ασάφεια, αντίφαση και σύγχυση.

β. Η Εκκλησία σέβεται το ανεπανάληπτο του προσώπου του ανθρώπου και την θεόσδοτη ελευθερία του.

γ. Το ανθρώπινο πρόσωπο δεν μπορεί να απογυμνωθεί από την αξιοπρέπεια και τα χαρακτηριστικά του.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων η Εκκλησία δηλώνει την επιφύλαξή της επί του θέματος, το οποίο θα συνεχίσει να παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον, αναμένοντας το νομοθετικό πλαίσιο για την τελική τοποθέτησή Της.

Δηλώνει δε ότι, εν τω μεταξύ θα παρεμβαίνει, οσάκις κρίνει τούτο σκόπιμο, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας αυτής.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΣ καλεί τους πιστούς να μην παραλάβουν τη κάρτα ή όχι; Τι νομοθετικό πλαίσιο περιμένουμε αφού δεν θέλουμε τη κάρτα αυτή;

lykourgos nanis είπε...

Περί του πρακτέου ουδείς λόγος απ τη ΔΙΣ.Ευχολόγια και μόνο ευχολόγια.Αυτή είναι η Εκκλησία της Ελλάδος με ηγέτη τον Ιερώνυμο Λιάπη κι αυτή είναι η ΔΙΣ που εκπροσωπείται από ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ των περιστάσεων μητροπολίτες.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Ούτως εχόντων των πραγμάτων η Εκκλησία δηλώνει την επιφύλαξή της επί του θέματος, το οποίο θα συνεχίσει να παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον, αναμένοντας το νομοθετικό πλαίσιο για την τελική τοποθέτησή Της."

ΚΧ : Είθε το ενδιαφέρον να παραμείνει "ανύστακτο". Και σαν μια γενικότερη παρατήρηση για τον οξύνου αναγνώστη,

"κάτι ήταν κι αυτό ή κάτι είναι κι αυτό".

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το σχόλιο του αγαπητού μας κ.Λυκούργου.

Φαίδων

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο 8 Δεκ 2010 2:57 μ.μ.: λέτε: "αφού δεν θέλουμε τη κάρτα αυτή;" .

Εσείς ως άτομο δεν την θέλετε, αλλά ίσως, δεν εκφράζετε την πλειοψηφία και την Εκκλησία. Η προσωπική σας γνώμη είναι και μερικών άλλων. Η ΔΙΣ κρατάει στάση αναμονής, η Ιεραρχία της Κρήτης όμως προτρέπει την παραλαβή της κάρτας, δεκάδες επίσκοποι και εκατομμύρια πιστών τηρούν στάση αναμονής. Δυναμικές μειοψηφίες καθοδηγούμενες από τους πνευματικούς τους ηγέτες μεταξύ των οποίων γέροντες και ελάχιστοι επίσκοποι, θέλουν να επιβάλουν την προσωπική τους άποψη σε όλους τους Επισκόπους και σε όλο τον λαό προκαταλαμβάνοντας, την επίσημη απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ενώ κόπτονται για ανθρώπινα δικαιώματα!!! ιδού το οξύμωρον !!!

Ας αναμείνουμε την επίσημη απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι Κρητικοί έλυσαν το θέμα.

Συμφωνώ με τον Κο Λυκούργο Νανή στο ότι η Εκκλησία θα έπρεπε από πολλών ετών ή να επαναφέρει εις την τάξιν όσους βλέπουν χάραγμα του αντιχρίστου στις κάρτες και barcode η να απαγορεύσει την χρήση τους από όλους τους Χριστιανούς.

Αλλά είναι ζωντανή εκκλησία;

Αντιοικουμενιστής είπε...

"Δυναμικές μειοψηφίες(...), θέλουν να επιβάλουν την προσωπική τους άποψη σε όλους τους Επισκόπους και σε όλο τον λαό προκαταλαμβάνοντας, την επίσημη απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ενώ κόπτονται για ανθρώπινα δικαιώματα!!! ιδού το οξύμωρον !!!
"Ακριβώς έτσι ήταν πάντοτε ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός: μια δυναμική μειοψηφία: "μικρά η ζύμη", "μη φοβείσθε το μικρόν ποίμνιον", ή "κόκκος συνάπεως". Αλλά μόνον αυτή η πλειοψηφία δύναται να φέρει καρπόν πολλαπλασίονα! Και για ποιο λόγο ενοχλούνται κάποιοι γιατί ενδιαφερόμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα; Φοβούνται μη και χάσουν τα ακραία και προπετή προνόμια των "ανύστακτων" ιεραρχών μας; Ή τάσσονται αναφανδόν υπέρ της νέας τάξης και της παγκοσμίου κυβερνήσεως; Τρέξτε να πάρετε την κάρτα του πολίτη, να γλυτώσουμε από την αλ κάιντα, τις ασύμετρες απειλές και τα ανώνυμα δέματα των κούριερ! Ά, κοιτάξτε και να μη σηκωθούμε από τον καναπέ, ούτε να αφήσουμε το τηλεκοντρόλ από το χέρι. Αυτός είναι ο γνήσιος μεταπατερικός χριστιανισμός της "αγάπης" και της "αποδοχής" του "άλλου"...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9 Δεκεμβρίου 2010 12:09 π.μ. είσαι τόσο εκνευριστικός θιασώτης του ηλεκτρονικού φακελλώματος και της έλευσης του χαράγματος του Αντιχρίστου, που με έκανες να ξαναεμφανιστώ εδώ, παρ΄ότι είχα σταματήσει αφού πριν απο καιρό δεν δημοσιεύθηκαν κάποια σχόλια μου εδώ στις Ακτίνες για τους ψευτοθεολόγους κρητικούς.

Λοιπόν, φέρνεις ως επιχείρημα την κατάπτυστη απόφαση της Δ.Ι.Σ. της Κρήτης, και μας την κουνάς επιδιεκτικά ωσάν να πρόκειται για καμία σωστή και θεόπνευστη απόφαση.

ΠΟΙΟΥΣ μας φέρνεις ως παράδειγμα;
Αυτούς που υποστηρίζουν τον αντίχριστο Καζαντζάκης και αρνούνται να τον καταδικάσουν;

Ξεχνάς ότι "ει τις ου φιλεί τον Κύριον Ιησούν ήτω ανάθεμα, μαραν αθά";

Ούτε μόριο αγάπης προς τον Χριστό δεν έχουν όσοι υποστηρίζουν τόσο αισχρό και βλάσφημο λογοτέχνη!

Ξενοφώντας

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com