6 Νοε 2010

Βατικανό - Eρευνα για την αίρεση των Αγγέλων

ΒΑΤΙΚΑΝΟ. Συστάσεις στους Καθολικούς επισκόπους ανά τον κόσμο να παρακολουθούν τη δράση της αίρεσης Opus Angelorum, τα μέλη της οποίας προσεύχονται στους αγγέλους για να πατάξουν τους δαίμονες, απηύθυνε το Βατικανό. Η αίρεση της οποίας το λατινικό όνομα σημαίνει «έργο των αγγέλων», ιδρύθηκε από μια Αυστριακή νοικοκυρά το 1978. Η Γκαμπριέλ Μπίτερλιχ ισχυρίστηκε ότι είχε επικοινωνία με έναν αρχάγγελο και ότι είχε καταγράψει δεκάδες ονόματα αγγέλων και δαιμόνων, οι οποίοι μάχονταν μεταξύ τους για τον έλεγχο των θνητών. Τα μέλη της αίρεσης αναπτύσσουν δραστηριότητες που θορυβούν την εκκλησιαστική κοινότητα. Η αίρεση που δρα κυρίως στη γερμανόφωνη Ευρώπη, τη Βραζιλία και την Ινδία, υποστηρίζει ότι οι γυναίκες που έχουν κάνει άμβλωση έχουν τον δαίμονα μέσα τους.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΒΒC στη Ρώμη, η δράση των οπαδών της Μπίτερλιχ, στους οποίους περιλαμβάνονται και Καθολικοί ιερείς και μοναχές, προσείλκυσε το ενδιαφέρον του Βατικανού, το οποίο ζήτησε τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας. Σε επιστολή, ωστόσο, που απέστειλε ο επικεφαλής της Καθολικής Eκκλησίας για ζητήματα πίστης και δόγματος, το 1992, μέλη της Opus Angelorum συμφώνησαν να ακολουθήσουν το επίσημο δόγμα της Καθολικής Εκκλησίας σε αντάλλαγμα με την επίσημη αναγνώρισή τους.

Ο ανταποκριτής του BBC, σημειώνει επίσης ότι η αίρεση δεν έχει καμία σχέση με το μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν, με τίτλο «Αγγελοι και Δαίμονες», τον οποίο το Βατικανό κατηγορεί επειδή σκιαγραφεί την Καθολική Εκκλησία ως γεμάτη προλήψεις.

«Καθημερινή»06 /11/2010- bbc.co.uk/news/world-europe-11699849

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com