1 Νοε 2010

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ «Ετοιμάζονται σχεδιασμοί υποδούλωσης της ανθρώπινης ελευθερίας»

Στη λεγόμενη «Κάρτα του Πολίτη» αλλά και στο «τσιπ – χάραγμα» αναφέρθηκε από άμβωνος σήμερα Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, μεταξύ άλλων τόνισε: "Ετοιμάζονται σχεδιασμοί υποδούλωσης της ανθρώπινης ελευθερίας, υπό το πρόσχημα της δήθεν προόδου της τεχνολογίας και ανέσεως των ανθρωπίνων σχέσεων".

"Στις χώρες τις λεγόμενες προηγμένες κυκλοφορεί ήδη, το γεγονός της εμφυτεύσεως. Οι άνθρωποι μετατρέπονται σε ετεροκίνητα νευρόσπαστα, που αποδέχονται τον έλεγχο της ζωής τους, από κάποιο κεντρικό σχεδιασμό και την αλλοτρίωση των προσωπικών τους ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων", πρόσθεσε επίσης ο κ. Σεραφείμ.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Πειραιώς με στεντόρεια φωνή τόνισε: "Ποιος λοιπόν θα εμπνεύσει τους νέους ανθρώπους την αντίσταση, σ’ αυτή την καταιγίδα της τυραννίας που επέρχεται;".

Για να συμπληρώσει κλείνοντας: "Μόνον η Εκκλησία του Χριστού, μόνον η Ορθόδοξος Καθολική και Αποστολική Εκκλησία που γεννά μάρτυρες, ήρωες, αγίους, οσίους και πνεύματα ελεύθερα που έχουν επίγνωση του μεγαλείου της ανθρώπινης ψυχής. Μόνον αυτή!"

romfea.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λόγια απο τον Πειραιώς.
Έργα; Διαδήλωση; Συλλογή υπογραφών;
Θα διοργανώσει τίποτα.

Μνάσων

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκαιο ο Μνάσωνας. Θα διοργανώσει τίποτα ο Πειραίως που έχει μεγάλη δύναμή με τον Ραδιοφωνικό σταθμό και το περιοδικό του ή θα μείνει στα λόγια;

Αναστασιος

Ανώνυμος είπε...

Ο Άγιος Πειραιώς δεν τεκμηριώνει τίποτε, αοριστολογεί, προφανώς παρασύρθηκε, αφού υπάρχει μια τρομοκρατία σε blogs και sites κατά της κάρτας, σκεφθείτε, ΔΕΝ δημοσίευσαν την ομόφωνη βαρυσήμαντη απόφαση της Εκκλησίας της Κρήτης 12-10-2010 που χαρακτηρίζει ανεύθυνους όσους τρομοκρατούν τον λαό σχετικά με κάρτες και ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Εξαίρεση αποτελεί το blog apotixisi , με επιστημονικά στοιχεία άρθρων και σχόλια με χωρία Πατέρων και Αγ.Γραφής.

Λίγοι γεροντάδες, αντιδρούν στην κάρτα -γιατί άραγε-; και θέλουν να επιβάλουν την αυθαίρετη γραμμή τους σε όλη Εκκλησία ενώ θα έπρεπε αν είχαν ταπείνωση να αναμένουν τις εντολές Επισκόπων και Ιεράς Συνόδου. Αλλά οι Ιεράρχες, οι πολλοί κληρικοί και ο λαός δεν τρομοκρατούνται. Όπως και ο λαός και η Εκκλησία της Κρήτης που περήφανα είπαν ΝΑΙ στην Αγία Γραφή, στους Πατέρες και στην Επιστήμη και ΟΧΙ στην θρησκοληψία, χξςλαγνεία και τρομοκρατία συνειδήσεων.

Για ποιο θέμα συλλογή υπογραφών; Αν υπάρχει το χξς στην κάρτα του πολίτη; Δεν υπάρχει και δεν μας νοιάζει.

Τι φοβόμαστε;;; οι παράνομοι, οι κλέφτες, οι έμποροι ναρκωτικών, οι τρομοκράτες, οι παιδεραστές, οι έχοντες αφορολόγητα εισοδήματα και άνευ δηλωθέντος πόθεν έσχες ακίνητη περιουσία, αυτοί ναι, δεν θέλουν κάρτες και φακελώματα. Και μας παρασέρνουν.

Εμείς όμως ;;;

Τουλάχιστον οι aktines αν και δεν αναρτούν άρθρα όλων των απόψεων, π.χ. ΔΕΝ δημοσίευσαν την ανακοίνωση της Εκκλησίας της Κρήτης, δημοσιεύουν ελεύθερα και αλογόκριτα σχόλιά μου και άλλων, ενώ άλλα blogs τα εξαφανίζουν και αναρτούν μόνο όσα συμφωνούν μαζί τους.

Ζήτω η Εκκλησία, ζήτω η Αγία Γραφή, Ζήτω οι Άγιοι Πατέρες, Ζήτω η Ιερά Παράδοση.

Ελευθέριος

aktines είπε...

ΕΛΕΥΘΕΡΙΕ κάνεις λάθος . Το ανακοινωθέν της Εκκλησίας της Κρήτης έχει δημοσιευθεί.
http://aktines.blogspot.com/2010/10/blog-post_9417.html
ΑΚΤΙΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Ζητώ συγγνώμη. Λάθος μου μέγα και αβασάνιστη αναφορά. Σε άλλο blog που δεν ανάρτησε το ανακοινωθέν, είχα σχολιάσει επίσης, λογοκρίθηκε το σχόλιο, κι' έγινε μπέρδεμα δίκην "ντόμινο" αλλά θα επανορθώσω.

Εγώ και φίλοι που σας διαβαζουμε, χθες αναφέραμε στην apotixisi πως μόνο οι aktines και η apotixisi αναρτούν όλα τα σχόλια, άλλοι τα εξαφανίζουν, - κάποιος διαφώνησε - πριν από λίγο του απάντησα ότι ομιλεί προφητικώς νομίζοντας ότι λογοκρίνατε και το παρόν, όπως κάνατε σε ένα πιο πρόσφατο άλλο σχόλιό μας. Βέβαια έχετε δικαίωμα. Ευχαριστώ για την συγκατάβαση που θα δείξετε.

Σας έχω συστήσει σε αρκετούς γνωστούς μου, συνήθως συνιστώ τα blogs και sites: apotixisi.blogspot.com, aktines.blogspot.com, paterikoslogos.com, pantocrator.gr, augoustinos-kantiotis.gr, romfea.gr

Ευχαριστώ, Ελευθέριος.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com