16 Νοε 2010

Αγγλία - Απέσυραν εν μέρει παιδικό παιχνίδι επειδή διαμαρτυρήθηκαν μουσουλμάνοι και Εβραίοι..!

Απέσυραν γουρουνάκι από παιχνίδι λόγω θρησκείας!

Αν και ο Αστερίξ επιμένει να μας λέει ότι «είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες», τελικά μάλλον είναι ορθότερο να λέμε «ότι είναι τρελοί αυτοί οι Βρετανοί»!

Ο λόγος; Σύμφωνα με τη DailyMail, απέσυραν εν μέρει παιδικό παιχνίδι επειδή διαμαρτυρήθηκαν μουσουλμάνοι και Εβραίοι..! Το εξωφρενικό είναι ότι το παιχνίδι αυτό ήταν μια απλή φάρμα με όλα τα ζώα της... τυπικής φάρμας και τους ανάλογους ήχους. Ο σκοπός του παιχνιδιού προφανής: να διασκεδάσουν τα παιδιά, μαθαίνοντας.

Κάποιοι εκπρόσωποι, όμως, της μουσουλμανικής και εβραϊκής κοινότητας της Αγγλίας έκριναν ότι το να συμπεριλαμβάνεται και ένα…γουρουνάκι στα ζώα της φάρμας ήταν προσβλητικό για τα θρησκευτικά τους πιστεύω!

Οπότε, η εταιρεία -φοβούμενη για αντιδράσεις ή μποϊκοτάζ- αποφάσισε να κυκλοφορήσει το παιχνίδι χωρίς το γουρουνάκι! Την διαπίστωση την έκανε μια μητέρα η οποία αφού αγόρασε το εν λόγω παιχνίδι για την κόρη της διαπίστωσε ανοίγοντας το ότι αν και ο ήχος του γουρουνιού υπήρχε στο παιχνίδι, το γουρουνάκι έλειπε! Αντίθετα… η κότα, η αγελάδα, το πρόβατο και το άλογο ήταν στη θέση τους!

Η απάντηση που έλαβε όταν επικοινώνησε με την εταιρεία τουλάχιστον… αφοπλιστική: «Το γουρουνάκι ήταν όντως μέρος του παιχνιδιού αλλά κατόπιν αντιδράσεων από θρησκευτικές ομάδες, το αποσύραμε» τόνισε η εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η μητέρα εξαγριώθηκε και διαμαρτυρήθηκε έντονα, και όπως έγινε αργότερα γνωστό, το ίδιο έκαναν και άλλοι γονείς μιλώντας για «άστοχη κίνηση» της εταιρείας.

Αποτέλεσμα: η εταιρεία έκανε στροφή 180 μοιρών και ανακοίνωσε ότι στο εξής το παιχνίδι θα κυκλοφορεί και πάλι ολοκληρωμένο

star.gr/16/11/2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι πρέπει να γίνεται να αποσύρονται όσα είναι βλάσφημα. Όχι σαν και εμάς που μένουμε αδρανείς μπροστά στις βλασφημίες και αποκομίζουμε συμφορές...

Μνάσων

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Φαντασθείτε τώρα μια άλλη εταιρεία να πωλεί ένα άλλο "δημιουργικό" παιγχνίδι για τα παιδιά, ας το ονομάσουμε "Στέμμα", και έχει έπαθλο όποιος κερδίζει ένα λιοντάρι.

Βγαίνει και μια άλλη εταιρεία, ας πούμε λαϊκού τύπου, βγάζει το ίδιο παιγχνίδι ("στέμμα") αλλά νικητής έχει σαν έπαθλο ένα πιθηκάκι, ένα γοριλλάκι.

Ο κόσμος όλος αγοράζει αυτό με το πιθηκάκι. Το άλλο με το λιοντάρι, τα παιδιά δεν το θέλουν, φοβούνται τα λιοντάρια, ενώ με το πιθηκάκι ...

Η εταιρεία με το λιονταράκι πάει να κλείσει.

Οπότε, αποσύρει το λιοντάρι και βάζει την "Τσίτα", τη γνωστή μαϊμού με τον Ταρζάν και όλα αποκαθίστανται. Αμφότεροι κερδίζουν, φτιάχνουν μάλιστα μια κοινή Εταιρεία. Πολλά τα κέρδη, πωλήσεις "στο φουλ".

Γυρίζονται ταινίες κινηματογραφικές, γράφονται βιβλία, δημιουργούνται έδρες πανεπιστημιακές και ...

Εδώ τελειώνουν τα παραμύθια.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com