18 Νοε 2010

Αποφασισμένη να αντιδράσει η Ιερά Σύνοδος αν τα θρησκευτικά γίνουν προαιρετικό μάθημα

Διαφωνεί με την υποβάθμιση

To ζήτημα του μαθήματος των θρησκευτικών συζητήθηκε λεπτομερώς στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου την Πέμπτη, με τους συνοδικούς ιεράρχες να εμφανίζονται αποφασισμένοι να αντιδράσουν εφόσον το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίσει προαιρετική τη διδασκαλία του μαθήματος ή το υποβαθμίσει με οποιονδήποτε τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι ιεράρχες επισήμαναν ότι το Σύνταγμα της Ελλάδας επιβάλλει την διαμόρφωση της εθνικής συνείδησης και δεν πρόκειται η Εκκλησία να δεχθεί κάτι λιγότερο από αυτό.

Επιπλέον, ιεράρχες σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι επιθυμούν το μάθημα να είναι «υποχρεωτικό και ομολογιακού χαρακτήρα» και πρόσθετουν ότι «αν δεν συμβεί αυτό τότε το υπουργείο θα βρει απέναντι του ως ανάχωμα Εκκλησία και λαό».

«Τα Νέα»18/11/2010

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΗΔΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ...

Ανώνυμος είπε...

Είναι ήδη αργά...δυστυχώς τα νέα μέτρα θα έρθουν ως "πυρ ομαδών" και τότε δεν θα ξερουμε απο που να φυλαχτούμε και τι να πρωτοπερισώσουμε.Το προλαμβάνειν είναι προτιμότερον του θεραπεύειν.Κατόπιν εορτής η Σύνοδος θα διαμαρτυρηθεί γιατί η εξουσία την ξεγέλασε...ξαναπαιγμένο σενάριο...πολλές φορές...Καλημ...Καληνύχτα σας........

lykourgos nanis είπε...

Όπως αντέδρασε για τις ταυτότητες και παλιότερα με το αυτόματο διαζύγιο και τις αμβλώσεις!Όπως έγραψε κάποτε ο αείμνηστος Παπαδιαμάντης τίποτε θετικό δεν πρέπει να περιμένουμε από τη Σύνοδο όταν κυριαρχεί το σύστημα της νόμω κρατούσης πολιτείας.Μια ζωή η Εκκλησία της Ελλάδος σας ΝΠΔΔ είναι ταπεινή θεραπαινίδα της άθεης πολιτείας.Γι αυτό χωρισμός εδώ και τώρα όπως υποστήριζε και ο αείμνηστος π.Αυγουστίνος Καντιώτης!

Αντιοικουμενιστής είπε...

Έχουμε χορτάσει αντιδράσεις τόσα χρόνια. Ειδικά από τον σημερινό "πάσης Ελλάδος" ο οποίος αντιδρούσε μόνον στις αντιδράσεις του προκατόχου του...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com