15 Οκτ 2010

Φόρουμ διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών στη Ρόδο

Υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και την φιλοξενία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου, θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Ρόδου το δεύτερο άτυπο Φόρουμ διαλόγου μεταξύ των ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ευρώπη και του Συμβουλίου των Επισκοπικών Συνελεύσεων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Στην συνάντηση αυτή, που θα γίνει από τις 18 έως τις 22 Οκτωβρίου, θα συμμετάσχουν περίπου 35 εκπρόσωποι ορθόδοξοι και ρωμαιοκαθολικοί (ιεράρχες, καθηγητές, θεολόγοι, ειδικοί επιστήμονες και κληρικοί) υπό την προεδρία του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σασίμων Γενναδίου, του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το άτυπο αυτό φόρουμ Διαλόγου, αξίζει να σημειωθεί ότι συνεστήθη το 2008 και έχει ως αντικείμενο την εξέταση επίκαιρων κοινωνικών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι εκκλησίες σήμερα στην Ευρώπη και κατά κανένα λόγο δεν αντικαθιστά τον ήδη επίσημον διεθνή Θεολογικόν διάλογο μεταξύ των δύο εκκλησιών.

Το θέμα της δεύτερης αυτής συνάντησης θα είναι οι «σχέσεις της εκκλησίας και της Πολιτείας, από ιστορικής και εκκλησιολογικής άποψης.»

rodiaki.gr/=5 - 14-10-2010

-Θρησκευτική (Οικουμενιστική) συνάντηση στη Ρόδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com