1 Σεπ 2010

Νικόλαος Σωτηρόπουλος, Τέταρτος σταθμός ανθρωπίνης πτώσεως

Η Εκκλησία της Σερβίας ανακήρυξε άγιο τον πατέρα Ιουστίνο Πόποβιτς. Και δικαίως. Διότι ό πατήρ Ιουστίνος Πόποβιτς και ενάρετος ήταν, και ασκητικός, και δεδιωγμένος, και μεγάλος θεολόγος της εποχής μας, και σφοδρός πολέμιος των αιρέσεων, και μάλιστα του Παπισμού. Αυτός τον οικουμενισμό χαρακτήρισε παναίρεση. Αυτός επίσης είπε, ότι τρεις είναι οι μεγάλοι σταθμοί της πτώσεως του άνθρωπου, ό Αδάμ, ό Ιούδας και ό Πάπας.

Δικαίως, επαναλαμβάνουμε, ή Εκκλησία της Σερβίας ανακήρυξε τον Ιουστίνο Πόποβιτς άγιο. Άλλ' άντιφατικώς συμπεριφερόμενη ή εκκλησιαστική διοίκηση της Σερβίας κίνησε απηνή διωγμό κατά του Επισκόπου Αρτεμίου, αξίου μαθητού του πατρός Ιουστίνου Πόποβιτς και άντιοικουμενιστού. Επίσης κήρυξε απηνή διωγμό κατά του καλού και τιμίου πρωτοσυγκέλλου του Επισκόπου Αρτεμίου, του πατρός Συμεών. Στο δε διωγμό των αξίων αυτών κληρικών Αρτεμίου και Συμεών πρωτοστατούν δυστυχώς τρεις άλλοι μαθηταί του πατρός Ιουστίνου Πόποβιτς, ό Ειρηναίος Μπούλοβιτς, ό Άμφιλόχιος Ράντοβιτς και ό Αθανάσιος Γιέβτιτς, Επίσκοποι της Σερβικής Εκκλησίας.

Τί να ειπούμε τώρα για τους τρεις μαθητάς του πατρός Ιουστίνου Πόποβιτς, τον Ειρηναίο, τον Άμφιλόχιο και τον Αθανάσιο, απηνείς διώκτες του Επισκόπου Αρτεμίου και του πρωτοσυγκέλλου του Συμεών; Στο νου μας έρχεται να ειπούμε, ότι οι εν λόγω τρεις Ιεράρχες της Σερβικής Εκκλησίας είναι τέταρτος σταθμός ανθρωπίνης πτώσεως. Ό Θεός να τους δώσει μετάνοια.

Περιοδικό «Ο Σταυρός» Ιούλιος - Αύγουστος 2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απο τα καλύτερα και τα πιο μεγάλης παρρησίας άρθρα που έχω δει είναι γενικά τα άρθρα του ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ. Ασύγκριτος σε σχέση με τους άλλους "αγωνιστές" θεολόγους.

Και με αυτό το άρθρο του, "χτύπησε φλέβα"!

Ξενοφώντας

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com