11 Σεπ 2010

Η αυτοαποκαλούμενη «Αληθινή Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας» σχεδιάζει να επεκτείνει το σχίσμα στην Ελλάδα.

Η σχισματική θρησκευτική κοινότητα «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας» («Η Αληθινή Ορθόδοξη Εκκλησία»), που διοικείται από τον αυτοαποκαλούμενο Μητροπολίτη Ραφαήλ Prokopijev-Μοτοβίλοφ (πρώην πράκτορα της KGB), σχεδιάζει να επεκτείνει το σχίσμα στο έδαφος της Ελλάδος, δημιουργώντας « Επισκοπή» με τον προσδιορισμό της χώρας.

Επικεφαλής της "Επισκοπής" σχεδιάζουν να είναι ο πρώην κληρικός του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Missosa.

Σύμφωνα με πληροφορίες η «επισκοπική χειροτονία» του Αρχιμανδρίτη Αθανάσιου Missosa θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2010 στη Μόσχα.

Ο τίτλος του θα είναι "Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος". Επιπλέον, υπάρχει σχέδιο για τρείς χειροτονίες «επισκόπων» και να έχει υπό τη διοίκηση του σύντομα 35 «ιερείς» και 5 «διακόνους».

Епархија Горњокарловачка

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιά είναι αυτή η αληθινή Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας; Προσωπικά πρώτη φορά ακούω γι αυτή την θρησκευτική Κοινότητα.Παρακαλώ πείτε μας κάποια περισσότερα ιστορικά στοιχεία γι αυτή.Μου κάνει επίσης εντύπωση από το άρθρο σας, που θα βρεί 38 κληρικούς στην Ελλάδα,τρείς για Επισκόπους και 35 για ιερείς; Θα παρακαλούσα να μας ενημερώσετε κάπως περισσότερο ,γιατί όλα αυτά μου φαίνονται μάλλον υπερβολικά,εκτός και αν πρόκειται να ενωθούν με κάποια ομάδα στην Ελλάδα, που και γι αυτή την υπόθεση μου τίποτε δεν έχω ακούσει

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Μαύρα μαντάτα.

Αυτοί μας ελειπαν!

aktines είπε...

Αυτά είναι γνωστά μέχρι στιγμής . Θα επανέλθουμε όμως σύντομα στο θέμα με ότι στοιχεία υπάρχουν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com