3 Σεπ 2010

Διαμεσολάβηση Έρογλου για την επίσκεψη εποίκων στον Τεκκέ της Λάρνακας

Την διαμεσολάβηση τουΤ/κ Ντερβίς Έρογλου για το θέμα της μετάβασης εποίκων στον Τεκκέ της Λάρνακας, ζήτησε διοικητικό συμβούλιο του λεγόμενου πολιτιστικού συνδέσμου Τούρκων της Μαύρης Θάλασσας, οι οποίοι διαμένουν στα κατεχόμενα. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου συναντήθηκε μαζί τους του ζητήθηκε όπως υποβάλει αίτημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για μετάβαση τους στον Τεκκέ την 5η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με σημερινά τ/κ ΜΜΕ, η 5η Σεπτεμβρίου είναι ιερή νύκτα των μουσουλμάνων καθότι, σύμφωνα με την παράδοση τη νύκτα αυτή Αγγελος Κυρίου εμφανίστηκε στον Μωάμεθ και άρχισε να του παραδίδει εδάφια του Κορανίου.

Τα μέλη του συμβουλίου ζήτησαν από τον κ. Ερογλου όπως μεσολαβήσει ώστε να επισκεφθούν τον Τεκκέ και το τριήμερο του Ραμαζάν, που αρχίζει μετά από μερικές μέρες.

Ο Ντερβίς Ερογλου, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, είπε στον πρόεδρο του "συνδέσμου" ότι θα θέσει το αίτημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών.

Ο κ. Ερογλου αναφέρθηκε στις «διακρίσεις», όπως είπε, μεταξύ Τούρκων εκ Τουρκίας και Τ/κ στις διελεύσεις προς τις ελεύθερες περιοχές και είπε ότι ο ίδιος δεν θα ήθελε να υπάρχουν αλλά στο «νότο υπάρχει άλλο κράτος», κατά την έκφρασή του.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες, είπε ότι η συμφωνία θα πρέπει να λάβει υπόψη «τις πραγματικότητες του σήμερα» και να είναι βιώσιμη.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου, Αρίφ Οζτοπρακ, είπε ότι υποστηρίζουν τον Τ/κ ηγέτη στους χειρισμούς του στις διαπραγματεύσεις και ότι προσκάλεσε τον Ντερβίς Ερογλου στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο «σύνδεσμος» τους κάθε χρόνο στο κατεχόμενο Συριανοχώρι.

Ο κ. Οζτοπρακ είπε ακόμη, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ότι σε περίπτωση που δεν τους επιτραπεί να μεταβούν στον Τεκκέ για να προσκυνήσουν, τα μέλη του «συνδέσμου» θα συγκεντρωθούν στο κατοχικό οδόφραγμα και θα διαμαρτυρηθούν.

«sigmalive»03/09/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com